Gelisiyorum.com | Blog

15 Ücretsiz Ortam Arka Plan Gürültü Parçası

27.05.2023
195
15 Ücretsiz Ortam Arka Plan Gürültü Parçası

Bu %100 ÜCRETSİZ arka plan ortam gürültüsü parçalarıyla her sahneye derinlik ve gerçek dünya atmosferi katın!

Film yapımı hileler çantasında bulunan tüm “ticaretin sırları” arasında, çoğu zaman gözden kaçan ortam sesi arka plan parçasından daha kullanışlı olan çok az araç vardır. Zaman çizelgenize bir ortam arka planı parçası yerleştirmek, videonuzun altında oynatılırken video projelerinize anında zengin, gerçek dünya atmosferi katabilir.

Ek olarak, uğultu, tıslama ve patlama gibi ses kusurlarını kapatmak için de kullanabilirsiniz. Hemen hemen her tür videonun altında çalan ortam sesine sahip olmak, videonun ivmenin yavaş yavaş ilerlediği ama asla durmadığı hissini uyandırır.

Oda tonunu ve ortam sesini yerinde kaydetmek her zaman en iyi uygulama olsa da , kolayca gözden kaçabilecek veya unutulabilecek bir adımdır. Endişelenmeyin, PremiumBeat’teki arkadaşlarınız size %100 ÜCRETSİZ on beş ortam arka plan parçası sağladı! (SPOILER UYARISI: Bunlar makalenin sonundadır.) Ayrıca, ses ortamınızı daha da fazla doldurmak için birkaç ücretsiz ses efekti paketi ekledik. Ek olarak, bir sonraki projeniz için mükemmel olabilecek “sinematik atmosfer” hediyelerimizden birine bir paket ekledik.

Şimdi, ortam sesiyle çalışmanın nasıllarına, nedenlerine, ne zamanlarına, neredelerine ve harikalarına bakalım.

Ortam Müziği Nedir?

Ambiyans müziğini “arka planda çalan enstrümantal elektronik müzik” olarak düşünmenin en iyisi olduğunu buldum . Bu mantıklı mı yoksa tamamen aptalca mıydı? Ambiyans müziği, özünde, olup bitenlerin arka planındaki sessizliği doldurmak veya olup bitenlerin dikkatini çekmek içindir. Genel olarak, ortam müziği, çoğu müzik teklifinde olduğu gibi bir koro ve melodi ile farklı vuruşlardan çok bir ruh haline veya tona odaklanır. Ünlü ambiyans sanatçılarını düşünürken, Brian Eno (terimi icat eden kişi), Aphex Twin , Tim Hecker , Tangerine Dream ve hatta Tycho’nun eserlerinden başkasına bakmayın .

Ortam Arka Plan Sesini Ne Zaman Kullanmalı?

Ortam arka plan izini kullanmak için “doğru” zaman ne zaman? Cevap: Çoğu zaman.

Reklam

Ortam sesi, dikkatli bir şekilde kullanıldığında ekrandaki dünyayı daha derin, daha zengin ve gerçeğe daha yakın hale getirir. Anlatımlı projelerde bir atmosfer yaratmanın yanı sıra müşterinize, kurumsal ve günlük işlerinize de yardımcı olabilirler! Ambiyans arka plan parçalarından yararlanabilecek birkaç içerik türü şunlardır:

  • Anlatısal kısa filmler ve özellikler: Ambiyans arka plan parçaları, çoğu sahneye ve ortama daha çeşitli, dinamik bir zemin verir ve bu da karşılığında karakterlerinizi (ve izleyicilerinizi) daha gerçekçi bir dünyaya çeker.
  • Belgesel projeler: Belgesel çalışmaları için ortam arka plan parçaları tartışmalı olabilir, çünkü her zaman mümkün olduğu anda kaydedilmiş doğru sesi kullanmak isteyeceksiniz. Ancak, sahne yaratmanın gerekli olduğu durumlar vardır ve bu izler gerçekçilik duygusu sağlamaya yardımcı olabilir. 
  • Ticari projeler: Pek çok reklamın (hatta TV’de gördüğünüz yayınları bile) sahneleri kendi gerçekliklerine hızla kök salmak için ortam arka plan parçalarını ve sesi kullanması sizi şaşırtabilir .
  • Kurumsal projeler: Benzer şekilde, kurumsal videolar ve projeler, arka planda gerçek işler yapılıyormuş gibi sıradan ofis ortamlarını hareketli hissettirmek için ortam seslerini ve ses efektlerini kullanır.
  • Dijital içerik: Son olarak, ortam sesini ve ses efektlerini kullanmak TikToks , Instagram Stories ve diğer dijital kreasyonları “daha büyük” hissettirmenin hızlı ve kolay bir yoludur .
  • Akış: Son birkaç yılda, giderek daha fazla sayıda yayıncının, yayın yaparken arka planda ortam sesi veren bazı parçalar çaldığını fark ettim . Yine, sesler videonun odağından çok fazla rahatsız etmeden kitlenizi etkili bir şekilde meşgul etmenin bir yolu daha.

Ortam Arka Plan İzlerini Kullanmaya İlişkin İpuçları

Ses Düzenleme
Genellikle gözden kaçan ses, herhangi bir projenin en önemli yönlerinden biridir. edwardolive aracılığıyla görüntü .

Bu makalenin sonundaki TAMAMEN ÜCRETSİZ ortam arka planı parçaları gibi ortam arka planı parçalarıyla çalışırken akılda tutulması gereken altı hızlı ipucunu burada bulabilirsiniz.

1. İndirin ve İnceleyin

Pekala, tabii ki parçaları bulmanız, indirmeniz ve dinlemeniz gerekiyor. Lütfen kaliteleri ve potansiyel kullanım durumları hakkında bir fikir edinmeleri için onlara hızlı bir oynatma sunun ve parçaların gürültülü kusurları, garip sesleri veya ses etiketleri/filigranları olmadığından emin olun. 

2. Favori Esnemenizi Bulun

Dosyaları video düzenleme yazılımınızda (veya ses düzenleyicinizde) açın ve en sevdiğiniz bölümü bulun. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, bu beş saniyelik veya elli saniyelik bir klip olabilir. En sevdiğiniz kısım belirlendi, şimdi zamanı. . .

3. Döngülerinizi Oluşturun

Müzik Karıştırma
Parçaları döngüye alarak ses kapasitenizi artırın. Marmolejos aracılığıyla görüntü .

Kesmeye başlama zamanı. Arka plan sesini uzun bir süre (diyelim ki iki veya üç dakikanın üzerinde herhangi bir şey) kullanmak istiyorsanız, muhtemelen sesi döngüye almak isteyeceksiniz. En sevdiğiniz bölümü kullanarak, her şeyi birbirine bağlamak için crossfade’leri kullanarak bu uzantıyı tekrar tekrar kopyalayıp çoğaltın. Ayrıca yerleşik “Loops” içeren birçok parçamız var, böylece şarkının hangi bölümünü döngüye almak istediğinize ilişkin çeşitli seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz.

4. Videonuzla Eşleştirin

Arka plan sesiniz kullanıma hazır olduğunda, (tabii ki) videonuzla eşleştirdiğinizden emin olun. İdeal olarak, tüm video düzenlemelerinizi zaten yaptınız ve resim kilidine geldiniz. Arka plan sesinizin yalnızca uygun olduğunda, ekrandakine karşılık gelen şekilde duyulmasını isteyeceksiniz.

5. Düzeyleri ve Efektleri Ayarlayın

Son olarak, her şey düzenlenip ayarlandıktan sonra son seviye ayarlamalarını yapabilirsiniz. Bir sahne veya proje, herhangi bir arka plan sesinin çok belirgin olmasını gerektirmedikçe, ses seviyelerinin nispeten düşük olmasını ve arka planda ambiyansa katkıda bulunan yumuşak bir uğultu oluşturmasını istersiniz.

Sesi daha yakın veya daha uzak hissettirmek için yüksek geçiren veya alçak geçiren filtreler gibi diğer bazı efektleri de deneyebilirsiniz. Bununla birlikte, çoğu zaman seviyeleri basitçe ayarlamak iyi olacaktır.

6. Enstrümanları Seçin

Son bir ipucu, enstrümantalleri kütüphanemizdeki vokal parçalarımızdan seçmek ve bunları ortam arka plan parçası olarak kullanmaktır.

Enstrümanın perdesini ve sesini değiştirecek ve garip ortam benzeri bir his yaratacak şekilde parçayı da yavaşlatabilirsiniz. Parça seçiminizi enstrümana göre bile filtreleyebilirsiniz, bu nedenle Synthesizer’ı veya hatta Keyboard gibi bir şeyi seçin ve o ayırt edici ortam sesine sahip bir şey bulana kadar bakın. Güven bana; müziği kullanmak için başka hiçbir yerde duymayacağınız pek çok farklı kapı açar.


Ortam Arka Plan İzlerini Nerede Bulabilirsiniz?

Video Düzenleme Süreci
Arka plan parçaları bir zorunluluktur! No Country for Old Men (kelimenin tam anlamıyla müziği yoktur) havasına gitmiyorsanız . George Khelashvili’den görüntü .

Şimdi, ortam arka plan sesini ve parçaları çevrimiçi olarak ÜCRETSİZ olarak nerede bulacağınıza geçelim! Süper sağlam PremiumBeat müzik kitaplığında yollar aramanızı tavsiye ederim , ancak aşağıdaki ücretsizlerle başlamanıza yardımcı olacağız.

İşte ÜCRETSİZ ortam arka plan parçalarından oluşan bu koleksiyonu indirdiğinizde elde edecekleriniz:

  • Kuş ambiyansı
  • Yoğun şehir caddesi
  • Kamp ateşi
  • Araba iç
  • Kahvehane
  • Elektrikli uğultu
  • Orman 1
  • Orman 2
  • Helikopter
  • okyanus dalgaları
  • Uçak
  • gümbürtü
  • Sokak trafiği
  • fırtına
  • rüzgarlı çöl

Ortam arka plan ses paketini indirmek için aşağıdaki indirme düğmesine tıklayın ! Bu ses efektleri, herhangi bir kişisel veya ticari projede kullanmakta serbesttir. İndirerek, bu ücretsiz varlıkları yeniden satmamayı veya yeniden dağıtmamayı kabul etmiş olursunuz.

Yukarıdaki paketi indirdikten sonra, video projenizle iyi çalıştıklarından emin olmak için zaman çizelgenizdeki çeşitli parçalarla oynayın. Sırada, incelemeniz ve indirmeniz için 80’den fazla ÜCRETSİZ sinema atmosferi paketimiz var.

Bu koleksiyon o kadar kapsamlı ki onu beş farklı indirmeye bölmek zorunda kaldık. Her indirme , farklı bir ruh hali veya video projesi türü için farklı bir stil ve ses içerir  . Döngüler bulacaksınız, böylece tonları ve sesleri istediğiniz kadar genişletebilir ve kontrol edebilirsiniz. Fikir, kontrolü size vermek, sizi bir anlamda besteci yapmaktı. Her şey tamamen kontrol edilebilir ve özelleştirilebilir! Bu ortam sesleriyle iyi eğlenceler; kesinlikle yaptık.

ÜCRETSİZ Ambient Cinematic Atmospheres’i Buradan İndirin

Ücretsiz Ses Efekti Paketleri

Projeniz veya filminiz için kullanmak üzere mükemmel bir ortam parçası bulduğunuzda, yarattığınız dünyayı doldurmak için bazı ekstra ses ortamlarına ihtiyacınız olabilir. Çekim gününde ihtiyacınız olan her sesi yakalamak zordur, bu nedenle post prodüksiyon sürecinde her zaman foley atmak zorunda kalacaksınız. Yıllar içinde PremiumBeat ve Shutterstock’ta ÜCRETSİZ indirmeniz için birkaç ses efekti paketi yayınladık! İşte en iyilerinden bazıları:


Daha fazla ücretsiz içerik, sesli ipuçları ve püf noktaları ve ilgili film yapım kaynakları için şu makalelere göz atın:

Kaynak: premiumbeat.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!