Gelisiyorum.com | Blog

19 Karlı Dijital Ürün ve Bunları Nerede Satabilirsiniz

08.09.2024
19
19 Karlı Dijital Ürün ve Bunları Nerede Satabilirsiniz

Bu karlı dijital ürünlerden ilham alın ve bunları hangi pazaryerlerinde satabileceğinizi öğrenin.

Bu karlı dijital ürünlerden ilham alın ve bunları hangi pazaryerlerinde satabileceğinizi öğrenin.

Dijital ürünler satmak, yeni bir gelir akışı açmanın düşük maliyetli, zahmetsiz bir yoludur. Bu akışın bir damlama mı yoksa bir sel mi olacağı, ne kadar zaman harcadığınıza, ürünlerinizin kalitesine ve onları ne kadar iyi tanıttığınıza bağlı olacaktır.

Büyük işler başarmayı umuyor olabilirsiniz veya belki de sadece işinizin yerini alabilecek pasif bir gelir akışı istiyorsunuz.

Sebepleriniz ne olursa olsun, gelirinizi çeşitlendirmek ve evden kazanmanın yeni yollarını bulmak akıllıca bir harekettir. En iyisi, bilginizi ve yeteneğinizi başkalarına yardım etmek için kullanma şansına sahip olursunuz.

Bu makale size çevrimiçi olarak satabileceğiniz en iyi dijital ürünler ve bunları nerede satabileceğiniz konusunda fikir verecektir.

Reklam

İleri atla:

  • Dijital ürün nedir?
  • Neden dijital ürünler satmalısınız?
  • Çevrimiçi satabileceğiniz en iyi 19 dijital ürün
  • Pazar yerleri aracılığıyla satış yapmak ve kendi kendine barındırılan platformlar
  • Farklı içerik üretici tiplerine satılacak dijital ürünler
  • Dijital ürünlerinizi tanıtın
  • Son düşünceler
  • Dijital ürünler SSS

Dijital ürün nedir?

Dijital ürün, çevrimiçi olarak satın alabileceğiniz ve satabileceğiniz sanal veya maddi olmayan herhangi bir öğedir. 

E-kitaplar ve web seminerleri bunun bir parçası, evet. Ancak aynı zamanda favori yaratıcınızın sosyal medya sayfasına ücretli abonelikler, topluluk üyelikleri, haber bültenleri ve çok daha fazlasını da içeriyor — ki bunları kısa süre sonra ele alacağız. 

Fiziksel bir formu olmayan, elle tutulabilen ve hissedilebilen bir şeyi satıp satın aldığınız sürece, bu bir dijital ürün olarak kabul edilir. 

Neden dijital ürünler satmalısınız?

Somut olmayan bir şeyi neden satmaya uğraşasınız ki? İşte birkaç neden. 

  1. Dijital ürünlere yönelik büyük bir talep var

JP Morgan araştırmasına göre 2025’e kadar dijital ürün endüstrisi 74 milyar dolar değerinde olacak. Bu, ister yeni olun ister uzun süredir bu işte olun, dijital içerik oluşturucular için büyük bir potansiyel pazar anlamına geliyor. 

Gerçek şu ki birçok kişi sizin bilginize ve uzmanlığınıza erişmek istiyor ve bunun için ödeme yapmaya istekli. Tek yapmanız gereken, bunu onlara değer katan, kolayca erişilebilir bir formatta paketlemek — ve pazar payınızı kazanacaksınız. 

  1. Girişte düşük bariyer

Dijital ürünler yaratmak ve satmak, asgari düzeyde teknik beceri ve kaynak gerektirir ve herkesin başlamasını kolaylaştırır. Dijital ürünler yaratmak ve satmak için fiziksel bir mağazaya, teknik becerilere veya hatta büyük bir ekibe ihtiyacınız yoktur.

İnternete erişiminiz olduğu ve bilginizi paylaşmaya istekli olduğunuz sürece, dünyanın herhangi bir yerinden dijital bir ürün yaratabilirsiniz. Ayrıca, satış söz konusu olduğunda fiziksel bir konumla sınırlı değilsiniz. 

Dijital ürünler coğrafi sınırlamalar olmaksızın küresel olarak satılabilir. Bu, dünyanın her yerinden müşterilere ulaşabileceğiniz, müşteri tabanınızı ve potansiyel gelirinizi genişletebileceğiniz anlamına gelir. 

  1. Çeşitli ürün yelpazesi 

Bilginizi paraya dönüştürmenin birden fazla yolu var. Yazmaktan hoşlanmıyor musunuz? Bir web semineri oluşturabilir, danışmanlık paketleri satabilir, sosyal hesaplarınız için üyelik paketleri, şablonlar ve çok daha fazlasını satabilirsiniz. 

Bant genişliğiniz, becerileriniz ve ilgi alanlarınız ne olursa olsun, sizin için işe yarayan bir dijital ürün formatı bulacaksınız. 

  1. Oluşturulması ucuzdur

Dijital ürünlerin genel giderleri fiziksel ürünlere göre daha düşüktür. 

Bilginizi (ücretsizdir) ve bazı ücretsiz ve düşük maliyetli çevrimiçi araçları kullanarak dijital bir ürün yaratabilirsiniz. Diyelim ki bir e-kitap yazmak ve satmak istiyorsunuz; işte çok az veya hiç maliyeti olmayan 3 adımlı bir süreç: 

AdımlarAletlerİşlem
Yaratmak1. ChatGPT (Ücretsiz)2. Google Dokümanlar (Ücretsiz)Bir taslak çıkardıktan sonra, ilk taslağı oluşturmak için bunu ChatGPT gibi bir LLM sohbet robotuna girebilirsiniz. Ardından son kopyayı Google Dokümanlar’da düzenleyin ve barındırın. 
Ev sahibi1. Carrd (Ücretsiz)2. Thinkific (Ücretsiz)Card’da ücretsiz bir e-kitap açılış sayfası oluşturun. Alternatif olarak, e-kitabınızı tek bir platformdan barındırmak, satmak ve pazarlamak için Thinkific’i kullanabilirsiniz. 
PazarSosyal medya (Ücretsiz)Kursunuzu sosyal medya kanallarınızda ücretsiz olarak tanıtın. 

Ciltli kitaplar oluştururken durum farklıdır. Birincisi, kaç tane bastığınıza bağlı olarak binlerce dolara mal olabilen fiziksel kitap üretimi için ödeme yapmanız gerekir. Bunun üstüne, nakliye ücreti gibi üçüncü taraf maliyetleri de ödersiniz. 

  1. Pasif gelir sağlar 

Zaten sizi meşgul eden bir günlük işiniz varsa, çevrimiçi sattığınız dijital ürünler, haftanızın çoğunu tam zamanlı işinizde geçirseniz bile para kazanmanızı sağlayabilir. 

Dijital ürününüzü bir satış hunisiyle otomatik pilotta pazarlayabilir ve satabilirsiniz. Satış hunisi, potansiyel müşterileri yakalayan ve satın alma işlemi yapana kadar onları besleyen otomatik bir dizidir. Kulağa karmaşık geliyor, ancak aşağı yukarı şuna benzeyen bir dizi basit adımdır: 

Sosyal medya profiliniz için potansiyel müşteri oluşturma varlığınızı indirmek için bağlantı ➡️E-posta yakalama özelliğine sahip açılış sayfası ➡️ Dijital ürün tanıtım e-postaları ➡️ Ürün satın alma ve erişim için açılış sayfası

Bunu bir kez kurduğunuzda, dijital ürününüzden yıl boyunca minimum çabayla para kazanabilirsiniz.  

  1. Bir niş pazara büyük ölçekte hizmet verin

Bazen, belirsiz bir şeyde iyi olmak yardımcı olur. Belirli ihtiyaçları olan belirli bir kitleye odaklanmak, genel olarak rekabet etmekten daha kolaydır.

Birçok kişi 30 günde parçalanmış karın kasları ister. Çok daha küçük bir azınlık su topu için mükemmel fiziğe sahip olmak ister. Buna bir niş sunmak denir.

Yerel olarak nişler satmanın zorluğu, genellikle satış yapılacak kadar büyük bir pazar olmamasıdır. Ancak en küçük nişler bile, kime satış yapabileceğinizi sınırlayan coğrafi sınırlar olmadan küresel olarak hizmet verecek kadar büyüktür.

  1. Çevrimiçi eğitime geçişi değerlendirin

Daha fazla işletmenin çevrimiçi ortama geçmesiyle birlikte dijital ürünlere olan talep artmaya devam ediyor ve çevrimiçi kurslara olan talebin 2025 yılına kadar 319 milyar doların üzerine çıkması bekleniyor .

Ve benimseme hızlanıyor—COVID-19’un çevrimiçi kurs sektörü üzerindeki etkisine ilişkin raporumuz, COVID sosyal mesafe önlemlerinin devreye girmesiyle Mart 2020’nin ikinci yarısında çevrimiçi kurslara öğrenci kaydında %217’lik bir artış buldu. Artık COVID’den çıktığımıza göre, çevrimiçi kurslara olan talep burada kalmaya devam edecek!

Çevrimiçi satabileceğiniz en iyi 19 dijital ürün

Artık dijital ürünlerin ne olduğunu ve faydalarının neler olduğunu öğrendiğimize göre, bu yıl yaratabileceğiniz ve satabileceğiniz en popüler 13 dijital ürüne bakalım. 

  1. E-kitaplar

Birçok yaratıcı e-kitap satarak iyi para kazanıyor. Örneğin, Diamond Lee ilk e-kitabını piyasaya sürdüğünde iki aydan kısa bir sürede neredeyse 20.000 dolar kazandı. 

Neyse ki binlerce kişinin satın alacağı bir kitap yazmak için dünyanın en iyi romancısı olmanız gerekmiyor. En iyi yaptığınız şeyi ve bunu başkalarına yazarken nasıl öğretebileceğinizi düşünün. 

Ancak bir e-kitap oluşturmadan önce, bunun için bir pazar olduğundan emin olun. Burada iki şey yapmanız gerekecek:

  • İzleyicilerinize hangi zorluklarla karşı karşıya olduklarını sorun ve mevcut bilginizle çözebileceğiniz birini seçin
  • Ardından, izleyicilerinize e-kitap okumayı mı yoksa başka bir içerik biçimini mi tercih ettiklerini sorun. 

Diamond’ın sözleriyle, “Kendinize hizmet etmeden önce başkalarına hizmet etmeye odaklanırsanız, asla işiniz bitmez. E-kitabım ve sonraki ürünlerim iyi sattı çünkü bunlar insanların ihtiyaç duyduğu şeylerdi ve eğer bunlara sahip olmazlarsa, gitmek istedikleri yere gidemezlerdi.”

E-kitabınız için talep oluşturduğunuzda, bu makalede özetlenen adımları kullanarak oluşturmaya başlayabilirsiniz . 

Daha üst düzeyde, bir konu ve taslak bulmanız, taslağı geliştirmeniz, içeriği düzeltmeniz ve Canva veya AI sanat üreteçleri gibi bir araç kullanarak basit bir kitap kapağı oluşturmanız gerekecektir .  

E-kitaplar nerede satılır?

E-kitabınızı Thinkific ile oluşturulmuş kendi kendine barındırılan bir platformda satabilirsiniz. Ayrıca Amazon ve Smashwords gibi e-ticaret pazar yerlerinde de satabilirsiniz . 

  1. Çevrimiçi kurslar

Çevrimiçi eğitim, halihazırda sahip olduğunuz bir şeyi, yani uzmanlığınızı, yeni bir gelir kaynağına dönüştürmenizi sağlar. Uzmanlığınız ve bunu dünyayla paylaşma tutkunuz varsa, o zaman çevrimiçi bir kurs sizin için satabileceğiniz mükemmel bir dijital üründür.

İnsanlar evden öğrenmeye isteklidir; ister yeni bir hobi edinmek, ister mesleki olarak kendilerini geliştirmek istesinler; dijital bir kurs başlatarak onlara hizmet verebilirsiniz.

Çevrimiçi kurslar oluşturmanın cazibesi geleneksel sınıf ortamlarıyla sınırlı değildir. İster lise öğretmeni, ister kurumsal eğitmen veya benzersiz bir uzmanlığa sahip biri olun, çevrimiçi kursların esnekliği ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Ayrıca, bir eğitimci olarak resmi olarak eğitilmiş olmanız da gerekmez.

Çevrimiçi dünya, öğrenmek için geniş bir alandır ve insanlara tai chi’den ve çevrimiçi drone pilotluğundan yogaya ve gitara kadar hemen hemen her şeyi öğretebileceğiniz bir kurs oluşturabilirsiniz. 

Öğretebileceğiniz şeyler hakkında fikir vermek için karlı çevrimiçi kurs işletmelerine dönüşebileceğini gördüğümüz diğer uzmanlık alanlarından bazıları şunlardır :

  • Dikiş
  • Yoga dersleri
  • Kahkaha yogası
  • Gitar dersleri
  • Meditasyon
  • Dans dersleri
  • Jonglörlük
  • Özgeçmişler ve iş arama
  • Mesleki gelişim
  • Sanat ve El Sanatları
  • Fotoğrafçılık
  • Metin yazarlığı
  • Grafik Tasarım

Çevrimiçi kurslar nerede satılır

Çevrimiçi kursunuzu kendiniz barındırma ve pazarlama baskısıyla uğraşmak istemiyorsanız, Udemy ve Coursera gibi küresel bir pazaryerinde satabilirsiniz. Kursunuz onların standartlarına ulaştığında, bu platformlar onu kendi kütüphanelerine ekler ve sizin adınıza platform kullanıcılarına pazarlar. 

Alternatif olarak, Thinkific gibi bir platform kullanarak işletmenize özgü özel bir web sitesinde çevrimiçi kurslar oluşturabilir ve satabilirsiniz . Bu, kurs materyaliniz ve öğrencileriniz üzerinde tam kontrol sahibi olmanızı sağlar. 

  1. Üyelikler ve ücretli topluluklar

Amacınız devamlı olarak bir topluluk oluşturup hizmet vererek tekrarlayan gelir elde etmekse, üyelik sizin için satabileceğiniz mükemmel bir dijital üründür.

İster bir dizi çevrimiçi kurs satmayı planlayın, ister üyelerinizden beyninizi kurcalama olanağı için ücret talep edin, bir üyelik sitesi aylık bir gelir akışı oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Üyelik siteleri yalnızca belirli bir iş türüne yönelik değildir. Bu üyelik sitesi örneklerinden görebileceğiniz gibi , niş uzmanlığı olan ve bunu dünyayla paylaşma tutkusu olan herkes bir tane oluşturabilir.

Ücretli bir topluluk üyeliğiyle öğrenciler özel tartışma gruplarına, atölyelere ve soru-cevap oturumlarına katılabilir. Abone olmak ayrıca sizin, öğretmenleri için istikrarlı, öngörülebilir bir gelir akışına da katkıda bulunur.

Lasater Yoga, farklı beceri seviyeleri için bağımsız yoga dersleri sunarak ve çevrimiçi kurslar ile üyelik siteleri arasındaki boşluğu kapatarak benzersiz bir yaklaşım benimsedi . Aylık ofis saatleri görüşmeleri aracılığıyla kişiselleştirilmiş rehberlik sağlıyorlar ve aylık 19$ ücret karşılığında kapsamlı bir öğrenme deneyimi sunuyorlar.

Üyelikler nerede satılır

Günümüzde, dijital ürünleri satmanız için listeleyebileceğiniz tonlarca platform var. Dijital karmaşayı aşmanıza yardımcı olmak için en iyi 18 üyelik platformunun bir listesini derledik . En iyi üyelik platformlarından bazıları Thinkific, Kajabi, Podia ve Mighty Networks’tür.  

Daha fazlasını okuyun: Üyelik Sitenizin Fiyatını Karınızı Maksimize Edecek Şekilde Nasıl Belirleyebilirsiniz?

  1. Dijital sanat

İster klasik eğitimli bir grafik tasarımcı olun, ister evde hobi olarak bu işi yapan biri olun, dijital sanat piyasadaki en karlı dijital ürünlerden biridir. 

Dijital sanat, muhtemelen sonsuz sayıda olasılığı kapsar ve bu da onu büyük ölçüde karlı bir dijital ürün yapan şeydir. Satabileceğiniz dijital sanat örnekleri şunlardır:

  • Özel çizimler
  • Kitaplar için animasyon
  • Çıkartma tasarımları
  • Özel düğün davetiyeleri
  • Filigranlar
  • Dijital portreler
  • Logolar
  • Oyunlar için karakter tasarımı
  • Dijital duvar kağıtları
  • Giyim ve konfeksiyon baskı tasarımı
  • Dövme tasarımı
  • Pazarlama için hikaye panoları

Bu liste, “dijital sanat” şemsiyesi altında yaratabileceğiniz ve satabileceğiniz şeylerin yüzeyini bile çizmiyor. Bu tür ürünler, tipik günlük çalışmalarının kapsamının ötesinde yaratıcı ifade için bir çıkışa ihtiyaç duyan yaratıcılar için mükemmeldir.

Örneğin, Iuliia Mazur Ukrayna’da yaşayan profesyonel bir grafik tasarımcısıdır. Yan iş olarak popüler klip art paketleri satıyor ve tasarımlarını Creativemarket.com’da satarak, serbest danışmanlık işi için pasif gelir ve potansiyel müşteri elde edebiliyor.

Dijital sanat nerede satılır

Dijital sanatınızı nerede satmayı seçeceğiniz gerçekten sattığınız sanat eserinin türüne bağlıdır. Özel animasyon paketleri veya iş logoları satan bir sanatçı Upwork’te satmayı seçebilir. Buna karşılık, dövme tasarımı veya dijital portreler gibi bir şey satan bir sanatçı Instagram ve Etsy’ye daha fazla yönelebilir ve süreçte kişisel markasını aynı anda geliştirmeye odaklanabilir. 

Dijital sanatçılar için diğer popüler platformlar arasında Gumroad, Patreon ve Shopify yer alıyor . 

  1. Markalama kitleri

Marka kiti, bir markanın imajı için standartlar oluşturan görsel varlıkların bir koleksiyonudur. Bu kitler, müşterinizin içeriğinin dağıtıldığı platform veya medyadan bağımsız olarak tutarlılığı sağlamayı amaçlar. 

Çoğu zaman, markalama kitleri logolar, renk paletleri ve tipografi içerir. Ancak, kendi dijital ürününüzü satmanın güzelliği, teklifinize neyin dahil edileceğini seçebilmenizdir. Bu, kitlerinize aşağıdaki markalama öğelerinden herhangi birini de ekleyebileceğiniz anlamına gelir: 

  • Kartvizitler
  • Antetli kağıt ve zarf tasarımları
  • Sosyal medya şablonları
  • E-posta imzaları
  • Simgeler
  • Sunum şablonları
  • Web öğeleri

Marka kitleri, müşterinizin işine önemli bir değer kattığı için en karlı dijital ürünlerden biridir. Girişimciler ve küçük işletmeler, özellikle çeşitli platformlarda ve çevrimiçi konumlarda aktiflerse, satış ve pazarlama girişimlerini uygularken marka tutarlılığı sağlamalıdır. 

Ayrıca, kitlerinize neleri dahil edeceğinizi belirledikten sonra hızla ölçeklendirebilirsiniz. Kitinizin iskeleti aynı kalırken, teklifinizin özü oldukça özelleştirilebilir ve hedef müşterinizin benzersiz ihtiyaçlarına hitap eder. 

Marka kitleri nerede satılır

Marka kitlerini hemen hemen tüm en iyi dijital ürün pazar yerlerinde satabilirsiniz. Hangi platformun sizin için doğru olduğuna karar vermedeki en büyük etken, müşterilerinizle ne kadar temas kurmak istediğinizi anlamaktır. 

Düşük temaslı pazar yerleri arasında Creative Market, Gumroad ve Etsy bulunur. Yüksek temaslı seçenekler arasında Upwork ve kişisel web siteleri bulunur. Ve güzel bir orta yol görevi gören Fiverr gibi bir site, teklifinizin ne kadar kişiselleştirilmiş olduğuna ve ne kadar revizyona izin verdiğinize bağlı olarak yüksek temaslı veya düşük temaslı olabilir. 

  1. İş ve profesyonel kaynaklar

Bunlara iş planlama şablonları, pazarlama stratejileri, excel şablonları, örnek sözleşmeler ve daha fazlası dahildir. 

Girişimcilerden yöneticilere, muhasebecilerden pazarlamacılara kadar iş girişimlerinde bir adım önde olmak isteyen çok sayıda insan var. 

Peki tekerleği neden yeniden icat edelim? Bir şablon, birinin sıfırdan iş araçları tasarlama zahmetinden kurtarabilir, daha az zamanda daha fazlasını başarmasına yardımcı olabilir ve sonuçta paradan tasarruf etmesini sağlayabilir. 

Satabileceğiniz iş ve profesyonel kaynaklara örnek olarak şunlar verilebilir:

  • İş planlama şablonları
  • Pazarlama stratejileri
  • Excel şablonları
  • Örnek sözleşmeler
  • Finansal tahmin şablonları
  • KPI izleme panoları
  • Performans inceleme dokümantasyonu
  • Süreç akış şemaları
  • Müşteri geri bildirim formları

Bu makaledeki diğer dijital ürün türleri gibi, potansiyel sınırsızdır. Ve bu araçlar genellikle üst düzey profesyoneller tarafından ihtiyaç duyulduğu ve kullanıldığı için daha fazla gelir elde ederler ve bu da onları satılacak en iyi dijital ürünlerden biri yapar. 

İş ve profesyonel kaynakların nerede satılacağı

Etsy, dijital şablonlar için en büyük çevrimiçi pazar yerlerinden biridir. Ancak Sellfy, Shopify, Squarespace, Gumroad gibi platformları veya hatta bir e-ticaret eklentisine sahip kendi kendine barındırılan bir web sitesini de tercih edebilirsiniz. 

Ayrıca hedef kitlenizin takıldığı sosyal platformda şablon satmayı da düşünmelisiniz. Örneğin, bir sosyal medya takvimi şablonu satıyorsanız, bunu LinkedIn, X ve Instagram’da pazarlayabilirsiniz. 

  1. El sanatları desenleri

Etsy’de satış yapmaya karar verirseniz , dijital ürünlerinizi 46 milyonluk bir kitleye pazarlayacaksınız. Bu kitlenin çoğu, el işi ve kendin yap projelerini sevdikleri için siteye katılmış. Desenler için büyük bir pazar var: dikiş, örgü, makrome, kağıt el sanatları ve aklınıza gelebilecek hemen hemen her proje için. 

El sanatları desenleri ve indirilebilir baskılar nerede satılır 

Etsy açıkça ilk tercihtir. Ancak, herhangi bir nedenle Etsy’de satış yapmak istemiyorsanız, Shopify ve Makerist gibi platformları keşfedebilirsiniz . 

Desenlerinizi satmak için  Facebook veya Instagram mağazası gibi tercih ettiğiniz sosyal platformda bir mağaza da kurabilirsiniz .

  1. Öğretim materyalleri

Dünya çapında, tüm öğrencilerin neredeyse yarısı bir tür çevrimiçi kursu tamamladı. Ve pandemi geride kalmış olsa bile, 2030’a yaklaşırken  çevrimiçi öğrenmenin büyümeye devam etmesi bekleniyor. Ve çevrimiçi eğitime olan sürekli artan taleple birlikte eğitim ürünlerine olan talep de artıyor.

Eğitimdeki dijital ürünler ders planları, çalışma kağıtları, sınavlar, bilgi kartları gibi şeyleri içerebilir. 

Çalışma kılavuzları, değerlendirme araçları, dijital ders kitapları ve daha fazlası. 

Bu ürün kategorisinin en iyi yanı, istediğiniz kadar geniş veya niş olabilmenizdir. Örneğin, herhangi bir sınıf düzeyindeki eğitimciler için bir ders planı şablonu oluşturabilir veya Kaliforniya’da belirli bir matematik standardını öğreten üçüncü sınıf öğretmenleri için gerçek ders planları oluşturmak kadar spesifik olabilirsiniz. 

Ne satarsanız satın, dijital ürün kütüphanenizi bir işletme gibi yönetmeniz gerekecek.

Open Institute of Technology’nin Kurucusu ve CEO’su Richard Ocleppo, eğitim ürünleri satışı hakkında şunları söylüyor: eğitim kaynakları “sağlam bir talep ve karlılığa sahip. Şeffaflık, erişilebilirlik ve uygun fiyat, bu ürünleri satmak için kullandığım temel stratejilerdir. Bunları platformlarımızda, sosyal medyada (daha geniş bir erişim için) ve üniversitelerle işbirliği yaparak programlarını zenginleştirerek tanıtmanın harika sonuçlarını gördüm.

Yaratıcılar için, “Ürününüze olan talebi anlayarak ve onu müşterilerinizin sorunlarına göre uyarlayarak işe başlamanızı” öneriyor.

Öğretim materyalleri nerede satılır

Geleneksel bir sınıf ortamında eğitimciyseniz, Teachers Pay Teachers’ı (TPT) denemenizi öneririz. Bu platform, öğretmenler tarafından öğretmenler için yapılmış bir pazar yeridir. TPT, ortak bir amaç için bir pazar yerinde birleşen güçlü bir küresel topluluğun en iyi örneği olabilir, yüksek değerli eğitim kaynakları yaratıp paylaşabilir. 

TPT’ye ek olarak Etsy, Shopify, Gumroad, Sellfy ve hatta Patreon’u da göz önünde bulundurmalısınız. 

  1. Sosyal medya içeriği

Influencity, Instagram’ın yaklaşık 100 milyon ABD kullanıcısının yaklaşık 10 milyonunun bir şekilde influencer olarak kabul edilebileceğini tahmin ediyor. 

Sıradan insanların sosyal medyayı para kazandıran bir gelir makinesine dönüştürmesine ek olarak , işletmeler de öyle. Bu, sosyal medya odaklı dijital ürünlerin iki geniş kitleyi hedefleyebileceği anlamına gelir: bireyler (girişimciler, etkili kişiler, düşünce liderleri, vb.) ve işletmeler.

Her kitlenin kendi ağrı noktaları, hedefleri ve stratejileri konusunda nüansları olacaktır. Ancak temel düzeyde, aşağıdaki ürünleri (ve daha fazlasını) içeren benzer ihtiyaçları paylaşacaklardır:

  • İçerik takvimi şablonları
  • Sosyal medya kursları
  • PR ve medya kiti şablonları
  • Markalama kitleri
  • Video şablonları
  • Denetim araçları

Tıpkı eğitim kaynakları gibi, dijital ürünler de belirli kitle ihtiyaçlarını karşılamak üzere uyarlanabilir. Örneğin, genel bir içerik takvimi şablonu veya tropikal iklimlerdeki çevrimiçi fitness eğitmenleri için oldukça uzmanlaşmış bir şablon oluşturabilirsiniz.

Sosyal medya içeriği nerede satılır?

Sosyal medya dijital ürünlerinin nerede satılacağını seçmek , ürününüzün nasıl yapılandırıldığına bağlıdır. İnsanların toplu olarak sipariş vermesi için yükleyebileceğiniz bir şey mi? Yoksa ürünleştirilmiş hizmetler mi sunuyorsunuz? Bunlara kişiselleştirilmiş sosyal medya içeriği veya özel markalama kitleri dahildir. 

Ölçeklenebilir dijital ürünlere sahip içerik oluşturucular Etsy, Creative Market, Gumroad ve Sellfy gibi pazar yerlerini değerlendirmelidir. 

Ürünleştirilmiş hizmetler sunan yaratıcılar için güçlü bir sosyal medya varlığı anahtardır. Fiverr, Upwork, Thumbtack gibi platformlar veya kendi kendine barındırılan bir web sitesi, sağlam bir sosyal medya stratejisiyle birleştirildiğinde güçlü araçlar olabilir. 

  1. Müzik ve ses

Tepeler müzik sesiyle canlanıyor. Ya da en azından internet öyle. Podcast yayıncıları, YouTuber’lar, yatak odası pop yıldızları, film yapımcıları, pazarlama ekipleri—hepsi bir şekilde ses kullanıyor ve hepsi işlerini öne çıkaracak o özel öğenin peşinde.

Ses ürünlerine örnek olarak şunlar verilebilir:

  • Beatler ve enstrüman örnekleri
  • Müzik yazılımı için eklentiler
  • Stok müzik
  • Ses efektleri

Müzik ve ses nerede satılır

Müziklerinizi Sellfy , Shutterstock , Audiojungle , Roqstar ve Epidemic Sound gibi sitelerde bağımsız olarak yayınlayabilir ve dağıtabilirsiniz .

  1. Stok fotoğrafçılığı

Stok fotoğraflar kötü bir üne kavuşur. Klişeye hepimiz aşinayız: beceriksizce poz vermiş bir model, bembeyaz bir arka planda anlaşılmaz bir aktivite yapıyor. Ya da daha iyisi—viral sansasyon, Hide the Pain Harold. Ancak, güzel stok fotoğraflar gerçekten var. 

Eğer ışık, renk ve çerçeve konusunda yetenekliyseniz, fotoğraflarınızı internet üzerinden satmak size istikrarlı bir ek gelir sağlayabilir.

Alternatif olarak, tanıtmak istediğiniz başka bir ürününüz varsa, ürününüzü tanıtan stok fotoğraflar oluşturabilirsiniz, neredeyse televizyondaki ürün yerleştirme gibi. Annie Spratt bunun harika bir örneğidir.

Unsplash’ta ücretsiz fotoğraflar paylaşıyor , ancak aynı zamanda çevrimiçi fotoğraf hakları da satıyor. Müşteriler, fotoğraf başına tam ticari lisanslar satın alabilir, bu da eserlerin yasal olarak baskılarını oluşturmalarına ve satmalarına olanak tanır.

Stok fotoğraflar nerede satılır

Alamy ve Shutterstock gibi stok fotoğraf pazar yerleri fotoğraf satışları için yüzdelik komisyonlar öderler.

Öte yandan SmugMug , stok fotoğraflar için ücretli bir üyelik platformudur. Kaydolduğunuzda, platform fotoğraflarınız için alıcı bulma işini üstlenir. Bunun da ötesinde, satışlardan elde ettiğiniz kârın %85’ine kadarını elinizde tutmanıza olanak tanır. 

  1. Stok videografisi

Benzer şekilde, stok videografisi, dijital ürünleri çevrimiçi satmak isteyen yaratıcılar için bir başka mükemmel fırsattır. 

İlk başta, sosyal medyanın yükselişi fotoğrafçılıkta bir patlama yarattı. Ancak, cihaz depolama, mobil kamera teknolojisi ve sosyal medya geliştikçe, video daha da popüler hale geldi. İşte tam bu noktada stok videografi devreye giriyor. 

Stok videografisi, tescilli görüntüleri desteklemek veya sıfırdan içerik oluşturmak için kullanılabilir. İçerik oluşturucular, hangi platformlara satış yaptığınıza ve hangi haklara izin verdiğinize bağlı olarak stok görüntüleri YouTube videolarında, reklamlarda, makaralarda, TikTok’larda ve daha fazlasında kullanabilir.  

Stok videoları nerede satılır

Ne yazık ki, stok video satabileceğiniz en karlı dijital ürünler arasında değildir. Ancak videografi yetenekleriniz arasındaysa, yine de anlamlı bir gelir kaynağı olabilir. 

Çoğu platform stok görüntüleri yüklemenize izin verir ve platformda ürettikleri paranın bir yüzdesini size verir. Bu yüzde, görüntülerinizin aldığı indirme miktarıyla doğru orantılıdır.

Stok video satışı için en iyi platformlar şunlardır:

  1. Yazılım ve oyunlar

Hem yazılım hem de dijital oyunlar için büyük bir pazar olduğu bir sır değil . Ve bu dijital ürünlerin her ikisi de yaratmak için kodlama bilgisi gerektirse de, eğer bilgi birikiminiz varsa son derece kazançlı olabilirler.

Yazılım, kodla desteklenen herhangi bir çözüm veya yazılım olabilir. Buna mobil uygulamalar, web uygulamaları, masaüstü yazılımları ve diğer birçok seçenek dahildir. Örneğin, temel bir mobil oyun ile karmaşık bir muhasebe yazılımı arasındaki çaba farkı, ne tür bir yazılım satmak istediğinizi belirlerken dikkate alınması gereken bir şeydir. Daha küçük niş yazılım teklifleri, para kazanmanın daha hızlı bir yolu olabilir.

Bağımsız oyun pazarı da son birkaç yılda patlama yaşadı ve Steam gibi platformlar geliştiricilerin büyük stüdyo müdahalesi olmadan doğrudan oyunculara satış yapmasına olanak sağladı. Hollow Knight ve Among Us gibi oyunların her ikisi de bağımsız kökenlere sahip ve popülerlikleri arttı. Dijital bir oyun yaratmak şüphesiz büyük bir zaman taahhüdü olsa da getirileri büyük olabilir.

Kaynak: Nintendo’daki Hollow Knight

Yazılım ve oyunlar nerede satılır 

Shopify, yazılım satmak için en popüler platformlardan biridir. Yazılımınızın dijital kopyalarını yüklemenize olanak tanır. Müşteriler, doğrulanmış ödemeler yaptıktan sonra bunları indirebilir. 

Öte yandan, birçok yaratıcı Ecwid’de oyun satmayı sever . Ücretsiz bir çevrimiçi oyun mağazası oluşturabilir veya doğrudan satış yapmak için web sitenizde bir Ecwid mağazası kurabilirsiniz. 

  1. Web seminerleri

Web seminerleri pazarlama ve satış için denenmiş ve doğru bir yöntemdir . Bunlar, bir e-kitap yazmak için oturmaktan daha çok kamera karşısında konuşmakla ilgilenen yaratıcılar için harika bir seçimdir. Nişinizde otorite oluşturmanıza yardımcı olurlar. Ayrıca, satışları dijital bir ürün veya bir tür kapalı içerik olarak artırmaya yardımcı olmak için web seminerinize erişimi yeniden paketleyebilir ve satabilir veya sınırlayabilirsiniz. 

Web seminerleri oluşturmak zor değildir, ancak markalarını yeni oluşturan yaratıcılar için en etkili yöntem değildir. Yeni başlıyorsanız, öncelikle bilginizi ücretsiz paylaşarak güvenilirlik oluşturun. Sadık bir kitle kazandığınızda, onlardan gerçek zamanlı olarak sizden öğrenmek için ödeme yapmalarını isteyebilirsiniz. 

Web seminerinizi nerede satabilirsiniz?

Web seminerinizi satabileceğiniz en iyi yerlerden biri sosyal platformlardır. Sonuçta, bilgi ve uzmanlığınıza aşina olan kişilerin sizden öğrenmek için ödeme yapma olasılığı, olmayanlara göre daha yüksektir. 

Kayıtlar için Thinkific kullanarak bir açılış sayfası web semineri oluşturabilirsiniz. Ayrıca etkinlik sonrası satışlar için web semineri kaydını Thinkific’te barındırabilirsiniz. 

İlgili: Bir web semineri nasıl oluşturulur

  1. Özgeçmiş şablonları

İnanın ya da inanmayın, çok sayıda farklı özgeçmiş türü vardır. Çoğu durumda, özgeçmiş formatları kişisel tercihe dayanır. Örneğin, müşteri estetik ve oldukça görsel bir özgeçmiş mi tercih eder? Yoksa geleneksel, siyah beyaz, tek sayfalık bir özgeçmiş mi arıyorlar? 

Temelin ötesinde, özgeçmişler pozisyona, alana veya eğitim seviyesine göre değişebilir. Çeşitli özgeçmiş türlerinin örnekleri arasında özgeçmiş (öncelikle mezunlar ve akademik pozisyonlar için kullanılır), video özgeçmişleri, mini özgeçmişler, yaratıcı özgeçmişler ve federal özgeçmişler bulunur.

Geçmişte, profesyoneller bir özgeçmiş oluşturabilir ve yalnızca aktif olarak yeni bir iş aradıklarında güncelleyebilirlerdi. Günümüzde, işe açık kişilerin başvurdukları her pozisyon için özel olarak hazırlanmış özgeçmişler oluşturmaları bekleniyor. Bu, kolayca özelleştirilebilir şablonlara olan talebin her zamankinden daha yüksek olduğu anlamına geliyor. 

Özgeçmiş şablonları nerede satılır

Huntr’da (önde gelen bir özgeçmiş oluşturma aracı)  Ürün Pazarlama Müdürü olan Nicole Ferreira , özgeçmiş şablonları gibi karlı dijital ürünleri pazarlamak ve satmak için LinkedIn platformunun en iyi yer olduğunu vurguluyor.

“Aktif bir sosyal medya varlığı oluşturmanız gerekecek, ancak [#OpentoWork] olan kişileri bulmak daha kolaydır. Onlara ulaşarak özgeçmişlerine yardımcı olmak birçok kariyer koçunun yaptığı yaygın bir uygulamadır.” diyor. Platformdaki bağlantıları daha da kolaylaştırmak için LinkedIn Premium gibi gelişmiş hizmetleri kullanmanızı öneriyor. 

Soğuk iletişim, işletmenizi yönlendirmek için tercih ettiğiniz yöntem değilse sorun değil. Ayrıca Fiverr, Upwork gibi platformlarda hesaplar oluşturabilir veya LinkedIn dahil olmak üzere sosyal medya hesaplarınızda hizmetlerinizi pazarlayabilirsiniz. 

  1. Slayt desteleri

Neredeyse herkes bir noktada slayt destesi, yani PowerPoint veya sunumlar kullanmıştır. Floresan ışıklı kurumsal bölmelerde kesinlikle bir temel unsur olsalar da, kurumsal olmayan alanlarda da yaygındırlar. 

Slayt desteleri, iş teklifleri, pazarlama planları, yıllık ve üç aylık raporların yanı sıra portföyler, eğitim dersleri ve web seminerleri, hobi dersleri ve daha fazlası gibi yaratıcı fikirleri de iletebilir.

Bu çok yönlülük, slayt destelerini satılacak en iyi dijital ürünlerden biri yapar. Herkes bunları kullanır ve herkes Powerpoint ve Google Slaytlar ile gelen aynı standart şablonlara bakmaktan bıkmıştır. 

Slayt desteleri nerede satılır

Bu listedeki diğer birçok dijital üründe olduğu gibi, ürünü nerede satacağınız aslında hedef kitlenize bağlıdır. 

Öğretmenler için eğitim desteleri mi oluşturuyorsunuz? Teachers Pay Teachers sizin için mükemmel bir platformdur. Fiverr ve Upwork muhtemelen iş tipi profesyonellere pazarlama yapan içerik oluşturucular için en iyi şekilde çalışacaktır. Ve ardından Gumroad, Creative Market ve Etsy gibi platformlar hemen hemen her kullanım durumu için harikadır. 

  1. Koçluk ve danışmanlık seansları 

Bilginizi paraya dönüştürmenin bir başka yolu da ücretli koçluk ve danışmanlık hizmetleri sunmaktır. Danışmanlar ortalama olarak ayda 8.000 dolardan fazla kazanıyor ve bu da sunabileceğiniz en karlı dijital ürünlerden biri haline geliyor.

Bir koçluk işi kurmanın faydaları arasında sektörünüzde kendi otoritenizi oluşturmanız, çevrimiçi kurslarla ölçeklenebilir olması ve düşük başlangıç ​​maliyetlerine sahip olması (genellikle zamanınızı ve marjinal yazılım maliyetlerinizi gerektirir) yer alır. 

Birebir koçluk seansları veya küçük bir toplulukla grup görüşmeleri düzenleyebilirsiniz. Bu seanslar tek seferlik satın alımlar olarak veya birden fazla seans içeren bir paketin parçası olarak sunulabilir. 

Hatta insanların bire bir seanslar için daha fazla ücret ödediği kademeli koçluk paketleri bile sunabilir veya danışmanlık teklifinizi ücretli üyelik topluluklarıyla birleştirebilirsiniz; karar sizin! 

Danışmanlık ve koçluk paketlerinizi nerede satabilirsiniz?

Koçluk ve danışmanlık hizmetleriniz için bir açılış sayfası veya web sitesi oluşturmak için Thinkific’i kullanın . Ücretsizdir ve sıfırdan bir web sitesi oluşturmak için harcayacağınız zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Ayrıca markanız, mesajlaşmanız, fiyatlandırmanız ve genel web sitesi estetiğiniz üzerinde tam kontrol sağlar. 

Alternatif olarak, potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak için koçluk hizmetlerinizi Noomii ve Life Coach Hub gibi koçluk dizinlerinde ücretsiz olarak listeleyin . Bu dizinlere katılım genellikle ücretsizdir ancak premium özellikler için ücret talep edebilirler.

Daha fazla bilgi edinin: Çevrimiçi bir koçluk işi nasıl kurulur

  1. Sosyal medya ücretli abonelikleri 

X ve Instagram gibi sosyal platformlar abonelik hizmetleri sunarak dijital içerik üreticilerinin kitlelerinden para kazanmaları için başka bir yol sağladı. Bianca Araduta ve Dan Pulzello gibi içerik üreticileri Instagram kazançlarını ücretli abonelikler aracılığıyla çeşitlendiriyor. 

Örneğin Instagram’da doğrulanmış içerik oluşturucular, özel içeriklere erişmek için kitlelerinden aylık bir ücret ödemelerini isteyebilir. Aynısı X için de geçerlidir; 500 takipçisi olan doğrulanmış bir içerik oluşturucuysanız, takipçilerinizden ücretli abonelikler aracılığıyla ödeme alabilirsiniz. 

Abonelikler, sosyal medyada halihazırda aktif bir kitlesi olan içerik oluşturucular için kolay bir hedeftir. Sadık bir takipçi kitlesi oluşturduysanız, bir avuç veya daha fazlası içeriğinize özel erişim için kesinlikle ödeme yapmaya istekli olacaktır. 

Ücretli abonelikler nerede satılır? 

İnsanların abone olmasını istediğiniz sosyal platformda abonelik satacaksınız. İnsanların Instagram hesabınıza abone olmasını istediğinizi varsayalım; onlara artık abonelikler sunduğunuzu ve kaydolurlarsa alacakları içerik türünü anlatan bir video kaydedebilirsiniz. 

Daha fazla bilgi edinin: Instagram abonelikleri nasıl ayarlanır? 

  1. Haber bülteni abonelikleri 

Aktif bir sosyal takipçi kitleniz varsa ancak ücretli abonelikler sunmak istemiyorsanız, bunun yerine haber bülteni abonelikleri satabilirsiniz. Başka bir deyişle, insanlar sizden düzenli aralıklarla özel haber bültenleri almak için ödeme yaparlar. 

Haber bülteni aboneliklerini bağımsız bir dijital ürün olarak veya bir topluluk teklifinin parçası olarak satabilirsiniz. Örneğin, topluluk üyeliklerini veya koçluk hizmetlerini haber bülteni teklifiyle eşleştirebilirsiniz. Jujureel gibi içerik oluşturucular kapalı ücretli bir topluluk ve haber bülteni sunar. 

Haber bülteni abonelikleri nerede satılır 

Substack ve Patreon’da abonelik tabanlı ücretli bültenler başlatabilirsiniz. Bu platformlar kârınızın bir yüzdesini alır ve bülteninizi kurmak ve ödemeleri toplamak için tüm idari işleri üstlenir. 

Bülteninizi Beehiiv ve Convertkit gibi platformlarda da barındırabilirsiniz . Beehiiv, aboneleri bülteninizi hedef kitleleriyle paylaşmaları karşılığında ödüllendiren bir yönlendirme programı sunar; bu sayede daha fazla kişiye organik olarak ulaşabilir ve umarız onları abonelere dönüştürebilirsiniz. 

Daha fazlasını öğrenin: İçerik üreticiler için en iyi ücretli bülten platformları . 

Pazar yerleri aracılığıyla satış yapmak ve kendi kendine barındırılan platformlar

Pazar yerlerinin ve kendi kendine barındırılan platformların her birinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. 

Amazon, Skillshare ve Udemy gibi pazar yerleri genellikle gelirinizin önemli bir kısmını alır ve kârınızı azaltır. Bu ücretler, kullanıcıları ilk etapta platforma çekmeye yardımcı olan pazarlama maliyetlerine ek olarak platformun çalıştırılmasıyla ilişkili tüm maliyetleri karşılamak için kullanılır. 

Ücretsiz Dijital Ürün İş Planı Rehberi ve Şablonu

Ücretsiz Dijital Ürün İş Planı Rehberi ve Şablonu

Dijital ürün işiniz için ücretsiz iş planı rehberinizi ve şablonunuzu alın!

Olumsuz tarafı, yaratıcıların pazaryerlerinde dijital ürünleri listelerken neyi ve nasıl sattıkları konusunda çok daha az kontrolleri vardır. Esasen, oyun alanında oynamak için onların kurallarına göre oynamalısınız. Ve bu doğası gereği kötü bir şey olmasa da, bu platformlar herkes için en uygun olmayabilir. Birçok yaratıcı, kendi vitrinlerinin görselleri, pazarlama girişimleri ve ödeme/ücret yapısı gibi şeyler üzerinde kontrol sahibi olmak isteyecektir. 

İlgili: Amazon’da Dijital Ürünler Nasıl Satılır

Platform TemelleriFaydalı Özellikler
EtsyEn iyisi: İndirilebilir baskılar, el işi tasarımları ve nasıl yapılır kılavuzları.Maliyet: 4 aylık listeleme için 0,20 ABD doları artı her satıştan %5Hedefleyebileceğiniz geniş zanaatkar ve antika satıcı topluluğu Her satıştan alınan küçük bir yüzde Pattern kullanarak markasız bir çevrimiçi mağaza için seçenek
AmazonEn iyisi: e-kitaplar, müzik veya sanat.Maliyet: Bireysel planın maliyeti satılan birim başına 0,99 dolar, profesyonel planın maliyeti ise kaç birim sattığınıza bakılmaksızın ayda 39,99 dolar.Kindle Direct Publishing (KDP), e-kitap satışları için büyük bir platformdurWord belgesini e-kitaba dönüştürme işlemi çok kolayYoğun kullanıcı trafiği
Beceri paylaşımıEn iyisi: Çevrimiçi kurslarMaliyet: Öğrencilerin derslerinizi izlediği dakika sayısına göre nispeten küçük bir telif ücreti alırsınız (ilk kez ders üretenler için ayda yaklaşık 200$).Potansiyel müşteri yaratma/tanıtım için iyiDaha kısa sınıf formatlarıMobil uygulama
UdemyEn iyisi: Çevrimiçi kurslarMaliyet: Gelir paylaşımı (Gelirin %50’si Udemy’nin pazaryerinde listelenmesi nedeniyle Udemy’ye gider).Potansiyel müşteri yaratma / tanıtımDaha uzun sınıf formatlarıMobil uygulama
Yukarı doğru çalışmaEn iyisi: Sipariş üzerine dijital sanat, özel marka kitleri ve sosyal medya içeriği gibi özel dijital ürünlerMaliyet: Tüm projelere %10 serbest çalışan ücreti uygulanır.Teklif sistemiKilometre taşı veya proje bazlı ödeme modelleriÖdeme koruması
BeşerEn iyisi: Özgeçmiş şablonları, sosyal medya içerik şablonları ve öğretim materyalleri gibi ürünleştirilmiş hizmetlerMaliyet: Platformdaki tüm işlemlere %20 Fiverr ücreti uygulanır.Konser paketleriÖzel tekliflerSatıcı analitiği ve platform SEO
Öğretmenler Öğretmenlere Ödeme YaparEn iyisi: Öğretim materyalleri, slayt desteleri, yazdırılabilir materyaller ve el işi desenleriMaliyet: Seçtiğiniz üyelik seviyesine bağlı olarak yılda 29 ila 59,95 dolar. Ayrıca, yaratıcılar ek işlem ücretleriyle %55-%80 ödeme oranı alırlar.Özelleştirilebilir vitrinlerPotansiyel müşteriler için kaynak önizlemeleriÜrün paketleme seçenekleri

Devamını oku:

Dijital ürünleri satmak için her gün yeni platformlar ortaya çıkıyor. Aşağıda, denenmiş ve doğru altı endüstri standardını ve bunların nasıl kullanıldığını bulacaksınız.

  1. Amazon’da dijital ürün satışı

Amazon, ürününüzü dünyaya duyurmak için doğal bir ilk tercih gibi görünüyor. Peki dijital ürünlerle ne kadar iyi çalışıyor?

Amazon müzik ve video satmanıza izin verse de, hizmet başlangıçta fiziksel ürünler için tasarlanmıştı. Dijital ürünler için, daha düşük bir fiyata sattığınız şeye göre uyarlanmış, daha sağlam, kullanımı daha kolay çözümler bulabilirsiniz.

Ancak Amazon’un parladığı yer e-kitap satışlarıdır. 2019’da bağımsız olarak yayınlanan e-kitapların (ISBN’si olmayan kitaplar) %83’ü Amazon aracılığıyla satıldı ve genel e-kitap satışlarının %47’sini oluşturdular. 

Amazon, pazar payından daha fazlası olan, kullanımı kolay bir yayın platformu olan Kindle Direct Publishing (KDP) ile övünüyor . Eğer sadece suları test ediyorsanız, KDP çevrimiçi yayıncılığa harika bir giriş olabilir. Yazar Biron Clark’ın açıkladığı gibi, Kindle e-kitabınızı biçimlendirmek bir Word belgesi yüklemek kadar basittir.

Kitapların yanı sıra dersler veya atölyeler gibi başka ürünler de satıyorsanız, Amazon tek duraklı bir çözüm değildir. Ancak Amazon’un öneri algoritmaları, bu pazar yerini sattığınız diğer ürünler için harika bir farkındalık kaynağı haline getirir

  1. Etsy’de dijital ürün satışı

46 milyondan fazla aktif kullanıcısı ve 15 yıldır pazara hakimiyetiyle Etsy, zanaatkarlar, sanatçılar ve antika satıcıları için tercih edilen çevrimiçi hizmettir. 

Dijital ürünler satmak için de mükemmel bir yer olabilir. Örneğin, ” dikiş kalıbı pdf ” araması 400.000’den fazla sonuç getirir. Etsy sadece el sanatları rehberlerini yüklemeyi ve satmayı kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda sizi büyük bir el sanatları ve kendin yapçılar pazarına da açar; bunların bazıları sizin nişinize uyacaktır. Birine poster satmak yerine, onlara indirilebilir bir baskı satabilirsiniz .

Etsy, değeri görsellerinde yatan dijital yayınlar için daha uygundur. Amazon’un Kindle’ı grafik desteğine sahiptir, ancak bu formatta pek çok boyama kitabı veya clipart koleksiyonu bulamazsınız. Görsel açıdan zengin ürünler ve bunları satın almak isteyen kişiler için Etsy en iyi seçeneğinizdir.

Öte yandan, Etsy’nin ses veya görüntü öğelerini satmak için özellikleri sağlam değildir. Bunlar işinizin ekmeği ve tereyağı olacaksa, farklı bir yol izlemeniz daha iyi olur.

Etsy, kendi e-ticaret mağazanızı açma seçeneği sunan bir pazaryeri gibidir. Etsy’nin pazaryerinin üstünde kendi sitenizin olmasını istiyorsanız, Pattern , Etsy markalı olmayan ayrı bir web sitesi tasarlamanıza ve başlatmanıza olanak tanır. Etsy mağazanız hala var olacak ve Pattern sitenizle otomatik olarak senkronize olacaktır. Ancak kendi alan adınızla kendi markanızı oluşturma şansınız olacak.

  1. Shopify’da dijital ürünler satmak

Shopify hızla dünyanın en popüler e-ticaret sitelerinden biri haline geldi, ancak insanlar Shopify’da yalnızca fiziksel ürünler satmıyor. 

Digital Downloads eklentisi mağazanızda dijital ürünler sunmanıza olanak tanır. Birisi Shopify’da sizden dijital bir ürün satın aldığında, ürünü hemen indirebilir ve e-postalarına indirme bağlantısı alabilir.

Thinkific üzerine kurulu çevrimiçi kursları Shopify mağazanıza bile ekleyebilirsiniz ; bu, kursunuzun yanında kitabınızın fiziksel bir kopyası, bir e-kitap, şablonlar, ürünler, bonus çalışma kılavuzları ve istediğiniz başka şeyler gibi diğer ürünleri de satabileceğiniz anlamına gelir.

Udemy ve Skillshare aracılığıyla satış

Udemy ve Skillshare çevrimiçi pazar yerleri olduğundan, bu platformlar farkındalık yaratmanın harika bir yoludur .

Ama bir sorun var…

Udemy ve Skillshare gibi çevrimiçi kurs pazar yerleri kar paylaşımı telif hakkı modeliyle çalışır. Bu, içerik oluşturucuların anlamlı bir kar elde etmeden önce çok sayıda kayıt oluşturması gerektiği anlamına gelir. 

  1. Udemy

Udemy’de bir kursa ev sahipliği yapmanın bir ücreti yoktur ve istediğiniz kadar kurs yayınlayabilirsiniz. İşin püf noktası, Udemy’nin kurslarınıza ziyaretçi çekmeniz karşılığında gelirinizin %50 ila %75’ini elinde tutmasıdır.

  1. Beceri paylaşımı

Skillshare, öğrencilerin premium sınıfların tüm kataloğuna sınırsız erişim için tekrarlayan bir ücret ödediği bir abonelik modeliyle çalışır. Öğretmenlere, premium üyeler tarafından kurslarının izlendiği dakika sayısına göre bir telif havuzundan ödeme yapılır.

Gördüğünüz gibi, bu pazar yerlerini, insanları daha büyük satın alımlar ve tekrarlayan gelir için kendi çevrimiçi kurs platformunuza geri çeken bir potansiyel müşteri yaratma kaynağı olarak görmek en iyisidir.

  1. Upwork ve Fiverr gibi pazaryerleri aracılığıyla satış

Fiverr, geleneksel bir pazar yeri gibi çalışan bir serbest çalışan pazar yeridir. Taskrabbit veya hatta Airbnb gibi , potansiyel müşteriler Fiverr platformunu ihtiyaç duydukları ürünleştirilmiş hizmete dair bir fikirle ziyaret ederler. 

Müşteriler platforma girdikten sonra “özgeçmiş şablonu” veya “slayt destesi oluşturucu” gibi terimler kullanarak aramaya başlar. Daha sonra platform onlara aramalarına uyan ürün/hizmet listeleri olan “işler” gösterir. 

Bazı açılardan Upwork, Fiverr’ın tam tersidir. Serbest çalışanlar hizmetlerini listelemek yerine, müşteriler işlerini listeler. Serbest çalışanlar daha sonra ilgili listeleme için teklifler sunar, ilgili deneyimleri ayrıntılı olarak belirtir, ilgili örnekler sağlar ve görev için bir ücret teklif eder. 

Hem Upwork hem de Fiverr, müşterileri doğru serbest çalışanla farklı şekillerde buluşturmayı hedefler. Benzer şekilde, her iki platforma da hem müşteri hem de serbest çalışan için katılım ücretsizdir, ancak bir işlem yapıldığında ücretleri vardır. 

  1. Öğretmenlere Ödeme Öğretmenleri aracılığıyla satış

Upwork ve Fiverr’ın aksine Teachers Pay Teachers, en gerçek haliyle dijital ürünler üzerine kurulu bir platformdur. Boyama sayfaları, çalışma kağıtları, ders planları, yazdırılabilir sınıf dekorasyon kitleri, etiketler ve daha fazlası gibi indirilebilir ürünler platformu başarıya taşıdı. 

Ne yazık ki, Teachers Pay Teachers yakın zamanda yaratıcıların platforma ücretsiz olarak katılmalarına ve satış yapmalarına olanak tanıyan ücretsiz temel aboneliklerini terk etti. Bunun yerine, temel plan için yılda yaklaşık 30$ ve premium için 60$’lık bir abonelik modelini tercih ettiler. Premium planı tercih etmek, satışlarınızın daha yüksek bir yüzdesini elinizde tutmanızı sağlayacak ve gelişen bir mağazanız varsa buna değebilir. 

  1. Çevrimiçi kurs ve üyelik platformuyla satış

Çevrimiçi kurslar oluşturmaya ve satmaya hazırsanız ve tüm geliri kendinize saklamak istiyorsanız, bakmanız gereken ilk yer Thinkific olmalıdır. Thinkific, yeni bir yazılım platformu öğrenmeye zaman harcamak yerine bildiklerini öğretmek isteyen bağımsız eğitmenler için tasarlanmıştır.

Thinkific dijital vitrininizi oluşturmanız için gereken araçları sağladığından, ne kadar ücret ödeyeceğiniz ve sitenizin tasarımı üzerinde tam kontrole sahip olursunuz.

E-kitapların bir adım ötesine geçmenin harika bir yoludur. Kitabınızı çevrimiçi satmada zaten bir miktar başarı elde ettiyseniz, Thinkific bu bilgileri alıp zengin, özelliklerle dolu bir çevrimiçi öğrenme deneyimine dönüştürmenizi sağlar. Kitabınızı çevrimiçi bir kursa nasıl dönüştüreceğinize dair rehberimizle başlayın .

Hemen ücretsiz denemeye kaydolarak Thinkific’in temel özelliklerinin tamamını keşfedebilirsiniz .

Farklı içerik üretici tiplerine satılacak dijital ürünler

Şimdi, şimdiye kadar çok fazla yol kat ettik. Ve her dijital içerik üreticisi, deneyimlerine ve beceri setlerine göre belirli dijital ürünlere çekilecek. O halde, şimdiye kadar tartıştığımız tüm dijital ürünlerin (ve daha fazlasının) içerik üreticisi türüne göre kategorize edilmiş bir listesi aşağıda. 

Koçlar, danışmanlar ve iş profesyonelleri1’e 1 koçluk seanslarıÇevrimiçi koçluk kurslarıWeb seminerleriE-kitaplar İş planlarıPazarlama stratejileriKPI izleme panolarıExcel şablonlarıFinansal tahmin şablonlarıMüşteri geri bildirim formları
SanatçılarDijital sanatÖzel çizimlerDijital duvar kağıtlarıSanat baskılarıTasarım şablonlarıMarkalama kitleriTipografiKlip sanatıBoyama sayfalarıÖzel dövmeler
EğitimcilerDers planlarıÇalışma sayfalarıBoyama sayfalarıSlayt desteleriYazdırılabilir sınıf dekorasyon kitleriSınıf etiketleri ve tabelalarıDeğerlendirme araçlarıDijital planlayıcılarEl sanatları desenleri
YazarlarE-kitaplarŞablonlarAbonelik bültenleriÖrnek sözleşmelerİş planlarıMektup şablonlarıÖzgeçmiş şablonlarıKonuşmalar
Fotoğrafçılar ve kameramanlarStok fotoğrafçılığıStok videografisiDüzenleme eğitimleriÖn AyarlarFotoğrafçılık ve videografi kursları1’e 1 koçluk dersleriDijital duvar kağıtlarıKüçük resim
Grafik tasarımcılarMarkalama kitleriTipografiLogo tasarımıSosyal medya şablonlarıWeb sitesi temalarıSlayt desteleriDijital duvar kağıdıKüçük resimDijital sanatStok fotoğrafçısıGrafiksel çizim

Umarım bu liste yaratıcılığınızı ve motivasyonunuzu artırmaya yardımcı olmuştur. Şimdi, dijital ürünlerinizi nasıl tanıtmaya ve gerçek gelir elde etmeye başlayabileceğinize bakalım. 

Dijital ürünlerinizi tanıtın

Dijital ürünlerinizi tanıtmanın birçok farklı yolu vardır ve en iyi işe yarayan şey büyük ölçüde satış yaptığınız platforma ve gerçekte ne sattığınıza bağlı olacaktır. Ancak, genel olarak akılda tutulması gereken bazı ilkeler vardır.

Ürünlerinizi pazarlamak için seçtiğiniz platforma güvenmeyin. Örneğin, Etsy veya Amazon’da satış yapmaya karar verirseniz, yalnızca bu pazar yerlerinde var olduğunuz için büyük miktarda trafik elde etmeyi bekleyemezsiniz. Instagram veya TikTok gibi sosyal medya platformları aracılığıyla ürünleriniz için kitleler oluşturun . Fikir sıkıntısı çekiyorsanız, en popüler içeriklere dikkat edin ve bu gönderileri taklit edin.

Biraz büyüme görmeye başladığınızda alanınızdaki diğer dijital ürün yaratıcılarıyla ağ kurmayı deneyin. Bu, bağlantılar kurmanıza, ipuçları almanıza ve çapraz tanıtım fırsatları açmanıza yardımcı olacaktır. Bütçeniz izin veriyorsa, sosyal medyada veya platform reklamları destekliyorsa satış platformunuzda birkaç ücretli reklam deneyin. Birkaç farklı fikri deneyin ve en çok insanı ürününüzü satın almaya neyin dönüştürdüğüne dikkat edin.

Son düşünceler

The Leap ile yaratıcılar, dijital ürünler ve çevrimiçi bir mağazayı kısa sürede ve sıfır maliyetle inşa edebilirler. Eğer bu bir yaratıcının kulağına hoş gelmiyorsa, neyin hoş geldiğini bilmiyoruz. Kendi dijital ürünlerinizi yaratmaya ve satmaya hazır mısınız? The Leap’i bugün ücretsiz deneyin!

Dijital ürünler SSS

Dijital ürün alım satımı hakkında sık sorulan soruların yanıtlarını bulun. 

  1. Web sitem olmadan dijital ürün satabilir miyim?

Evet. Dijital ürünleri satmak için her zaman bir web sitesine ihtiyacınız yoktur. Dijital ürünlerinizi potansiyel müşterilerinize sunmak için üçüncü taraf web sitelerinde ve pazar yerlerinde barındırabilirsiniz. Ayrıca, dijital ürününüzü yalnızca sosyal medyada, uygulama içi pazar yerlerini ve sayfanızdaki organik promosyonları kullanarak satabilirsiniz. 

Bir web sitesi oluşturmaya karar verirseniz, bunu Thinkific ile kolayca yapabilirsiniz. Thinkific, dijital ürününüz için profesyonel bir açılış sayfası oluşturmak için kullanabileceğiniz sürükle ve bırak şablonlarına sahiptir. 

  1. Dijital ürün satışından para kazanabilir miyim? 

Evet. Dijital ürünler sizin için hem pasif hem de tam zamanlı gelir sağlayabilir. Birçok içerik üreticisi yalnızca e-kitaplar, ücretli abonelikler ve üyelik toplulukları gibi farklı türde dijital ürünler satarak para kazanır. 

  1. Satılacak en iyi dijital ürün hangisidir? 

Satılacak en iyi dijital ürün konusunda bir fikir birliği yoktur. Her şey becerilerinize, zamanınıza ve hedef kitlenize bağlıdır. Fotoğrafçıysanız, stok fotoğraflar ve resimler satabilirsiniz. Sosyal medyada etkileşimli bir takipçi kitleniz varsa, üyelik abonelikleri ve haber bültenleri satabilirsiniz. 

  1. Dijital ürünler üretmeye nasıl başlayabilirim? 

Öncelikle, dijital ürününüzde hangi konuyu ele alacağınızı bulmanız gerekir. Bu, ideal olarak hedef kitlenizin zorlandığı bir bilgi alanı olmalıdır. Ardından, dijital ürün türünü seçin ve bunun için içerik oluşturun. 

Dijital ürünlerin nasıl yaratılacağına dair detaylı bilgi için  yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaynak: www.thinkific.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!