Gelisiyorum.com | Blog

2024’te En İyi 13 Yapay Zeka E-posta Pazarlama Aracı

08.09.2024
24
2024’te En İyi 13 Yapay Zeka E-posta Pazarlama Aracı

HubSpot’un 2024 Pazarlama Durumu raporu, e-posta pazarlamasının geçen yıl en yüksek yatırım getirisi (YG) sağlayan pazarlama kanallarından biri olduğunu ve harcanan her 1 dolar için 36 dolar ürettiğini gösteriyor. Ancak yapay zekanın ortaya çıkışı, pazarlamacıların özellikle müşterileri için kişiselleştirilmiş deneyimler yaratma söz konusu olduğunda hızla uyum sağlamaları gerektiği anlamına geliyor. 

Birçok e-posta pazarlama platformu, AI e-posta yazarları, kampanya oluşturucuları ve gönderme zamanı optimizasyon araçları gibi AI işlevlerini araçlarına dahil ederek bunun önüne geçiyor. AI e-posta pazarlama araçlarının sunduğu dinamik içerik kişiselleştirmesini kullanan pazarlamacılar, dönüşümlerde %52’lik bir artış bildirdi ve bazı şirketler e-postayla yönlendirilen satışlarda %44’e kadar bir artış gördü. 

İşte bu nedenle, kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri oluşturmanıza, iş akışlarınızı kolaylaştırmanıza ve üretkenliğinizi artırmanıza yardımcı olmak için en iyi yapay zeka e-posta pazarlama araçlarını içeren bu listeyi hazırladık. 

İleri atla:

  • E-posta pazarlamasında neden yapay zeka kullanmalısınız? 
  • 13 AI E-posta Pazarlama Aracı 
  • AI e-posta pazarlama araçlarıyla zamandan tasarruf edin ve üretkenliği artırın 
PlatformG2 Derecelendirmesiİçerik üretimiKişiselleştirmeGönderim zamanı optimizasyonuÜcretsiz denemeÜcretsiz plan Başlangıç ​​fiyatı (aylık)
Mailchimp4.3/56,50 dolar
Aktif Kampanya4.5/5$8
Kısa4.5/59 dolar
AWeber4.2/512,50 dolar
HubSpot4.4/5Özgür
Jakarlı4.4/57.920 dolar
Akıllı yazar.ai4.0/549 dolar
Her yere gönder4.6/516 dolar
PostacıLite4.7/59 dolar
Sürekli İletişim4.0/512 dolar
Geyik4.6/55,74 ABD doları
Klaviyo4.6/520 dolar
Düşünsel4.5/536 dolar

E-posta pazarlamasında neden yapay zeka kullanmalısınız? 

E-posta platformlarına geçmeden önce, yapay zekanın kampanyalarınızın verimliliğini ve etkinliğini artırabileceği bazı yollar şunlardır: 

  1. Otomatik içerik oluşturma ve optimizasyonu

Sıfırdan e-posta yazmak zor bir iştir, özellikle sık sık e-posta gönderiyorsanız veya farklı tetikleyicilere göre farklı e-postalar gönderiyorsanız. Yapay zeka bu yükü hafifletebilir; doğal dil işleme (NLP) kullanarak yapay zeka, hedef kitlenizle yankı uyandıran etkili konu satırları ve gövde metni de dahil olmak üzere e-posta içeriği (en azından çalışan bir taslak) üretebilir . 

Reklam

Ayrıca metin, resim ve videolar dahil olmak üzere e-postaların içeriğini analiz edebilir ve bunları iyileştirmenin yollarını önerebilir. Örneğin, AI e-postanın tonunu, okunabilirliğini ve ikna ediciliğini iyileştirmek için bazı değişiklikler önerebilir, bu da yalnızca size zaman kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda daha ilgi çekici e-postalar oluşturmanıza da yardımcı olur.

  1. Konu satırı optimizasyonu 

Phrasee’nin E-posta Konu Satırları Satış Raporuna göre, konu satırları yazmak için yapay zeka kullanmak e-posta açılma oranlarını %5-10 oranında artırabilir . Bunun nedeni, konu satırları oluşturmak için NLP kullanmanın yanı sıra, yapay zeka algoritmalarının farklı konu satırlarının açılma oranları, tıklama oranları ve dönüşüm oranları gibi ölçütlere göre nasıl performans göstereceğini analiz edip tahmin edebilmesidir. 

  1. Kişiselleştirme

E-posta pazarlamasıyla , alıcılarınız doğrudan onlarla konuşuyormuşsunuz gibi hissetmek ister. E-postalarınızı manuel olarak düzenlemek yerine, AI algoritmaları demografik bilgiler, tercihler ve geçmiş satın alımlar, e-posta etkileşimleri ve tarama alışkanlıkları gibi bireysel kullanıcı davranışları hakkında büyük miktarda veriyi analiz edebilir. Bu, her alıcının ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına göre uyarlanmış  son derece kişiselleştirilmiş e-postalar oluşturmanıza olanak tanır.

Örneğin, yapay zeka geçmiş satın alımlara veya tarama davranışlarına göre ürünler önerebilir, hatta e-postanın düzenini bireysel tercihlere daha iyi hitap edecek şekilde özelleştirebilir. 

  1. Segmentasyon 

Ürününüz/hizmetinizle farklı tipteki insanlara ulaşmayı hedefliyorsanız, e-posta abonelerinizi segmentlere ayırmanız mantıklıdır. Böylece her kategoriye ne tür e-postalar göndereceğinizi bilirsiniz. 

Yapay zeka, kullanıcıları demografi, ilgi alanları, etkileşim düzeyleri veya satın alma geçmişi gibi faktörlere göre otomatik olarak farklı gruplara ayırarak hedef kitle segmentasyonunu iyileştirir . Hatta gerçek zamanlı davranışlara veya insan pazarlamacılar için belirgin olmayabilecek ince desen tanımaya dayalı segmentasyon yaparak daha ayrıntılı ve dinamik bir yaklaşım bile benimseyebilir. 

Bu sayede daha kesin hedefli ve etkili kampanyalar gönderebilirsiniz. 

  1. Optimize edilmiş gönderim süreleri 

E-posta listenizin aboneleri dünyanın dört bir yanına dağılmışsa, hepsi aynı saat diliminde yaşamıyor demektir. E-postalarınızı körü körüne gönderip açmalarını ummak yerine, AI her alıcıya e-posta göndermek için en iyi zamanları belirlemek üzere geçmiş açık ve etkileşim verilerini inceleyebilir. Bu, etkileşim olasılığını en üst düzeye çıkarmak için gönderme zamanlarını optimize etmenizi sağlar. 

  1. Öngörücü analizler 

Birçok e-posta pazarlama platformu, e-posta kampanyalarınızın nasıl performans gösterdiğini gösteren analiz araçlarına sahipken, yapay zeka yeteneklerine sahip olanlar, satın alma olasılığı, olası ek satış fırsatları veya kayıp riski gibi müşteri davranışlarını tahmin etmek için öngörücü modeller kullanabilir. 

Bu bilgileri, gelecekteki eylemlerini olumlu yönde etkileyecek şekilde kişiselleştirilmiş e-postalar aracılığıyla müşterilerinizle proaktif bir şekilde etkileşim kurmak için kullanabilirsiniz. 

  1. Otomatik iş akışları 

AI destekli e-posta pazarlama platformları, e-posta planlama, A/B testi, liste yönetimi ve raporlama gibi görevleri otomatikleştirebilir. Bu, zamandan tasarruf sağlar ve iş akışlarınızı kolaylaştırır, bu da e-posta pazarlamasının daha karmaşık ve yaratıcı yönlerine odaklanmanızı sağlar. 

  1. Spam filtresi önleme

Spam klasörüne düşmek, e-posta pazarlamacılarının en büyük korkularından biridir. Ancak yapay zeka, e-posta içeriğinizin spam filtrelerinden kaçınmak için optimize edilmesini sağlayarak kurtarmaya gelebilir. E-posta içeriğini analiz ederek spam filtrelerini tetikleme olasılığı olan öğeleri belirleyebilir ve değiştirebilir, örneğin e-postanın HTML koduna konu satırının ifadesi gibi, bu da e-postalarınızın alıcının gelen kutusuna iletilme şansını artırır. 

  1. Maliyet etkinliği

Görevleri otomatikleştirerek ve e-posta kampanya stratejilerini optimize ederek, AI insan müdahalesine olan ihtiyacı azaltır ve böylece işgücü maliyetlerini düşürür. Bu, e-posta pazarlama çabalarınız ölçekleniyor olsa bile, AI’nın size sağlayabileceği yatırım getirisini (YG) elde etmek için daha fazla kişiyi işe almanız gerekmediği anlamına gelir. 

13 AI E-posta Pazarlama Aracı 

  1. Mailchimp 

G2 derecesi: 4.3/5

E-posta pazarlama hizmetleriyle tanınan Intuit Mailchimp, tüm Intuit platformlarında çalışarak “pazarlamanın manuel kısımlarını ele almanıza yardımcı olmak” için Intuit Assist adında bir yapay zeka asistanı yarattı. Bu kısımlar arasında, büyük ölçekte kişiselleştirilmiş içerik üretmek ve verileri eyleme dönüştürülebilir içgörülere dönüştürmek yer alıyor. 

Intuit Assisst, e-posta içeriğinin ilk taslağını oluşturmanıza, neyin iyileştirileceğine dair kişiselleştirilmiş pazarlama önerileri sağlamanıza ve kapsamlı müşteri veri analizine dayalı stratejileri optimize etmenize yardımcı olabilir. Örneğin, bu AI asistanı yeni kişileri karşılayabilir, kaybedilen müşterileri geri kazanabilir ve yalnızca gözden geçirmeniz ve yayınlamanız gereken AI tarafından oluşturulan otomasyonlarla terk edilmiş alışveriş sepetlerini kurtarabilir. 

Intuit Assist, AI kullanarak marka renkleriniz, yazı tipleriniz, logolarınız ve görsellerinizle özel tasarımlar oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca etkileşim için en iyi günleri ve saatleri tahmin eder, böylece alıcılarınız e-postalarınızı en uygun zamanlarda alır. Ve kampanyalarınızı yürütürken, Mailchimp’in AI asistanı, hedef kitlenizin hangisiyle en çok bağ kurduğunu göstermek için A/B testiyle farklı içerik sürümlerini test etmenize yardımcı olur.

Intuit Assist’in Dezavantajları 

  • Yapay zekanın basitleştirilmesine rağmen, Intuit Assist’in tüm potansiyelini en iyi şekilde nasıl kullanacağımızı anlamak için hâlâ öğrenme eğrisi mevcut. 
  • Intuit Assist’in önerilerinin ve içerik üretiminin etkinliği büyük ölçüde sisteme girilen verilerin kalitesine ve miktarına bağlıdır. Zayıf veriler daha az etkili pazarlama sonuçlarına yol açabilir. 
  • Kişiselleştirilmiş Kampanyalar gibi bazı AI özellikleri hala beta aşamasındadır. Bu, güvenilirliklerini etkileyebilecek işlevsellikte hatalar veya sınırlamalar içerebilir.

Fiyatlandırma

Mailchimp’in sonsuza dek ücretsiz bir planı var. Ücretli planlar 12 ay boyunca aylık 6,50 dolardan aylık 175 dolara kadar değişiyor. 

  1. Aktif Kampanya

G2 derecesi: 4.5/5

ActiveCampaign, pazarlama stratejilerini ve operasyonel verimliliği iyileştirmek için yapay zekadan yararlanan güçlü bir pazarlama otomasyon platformudur. 

Örneğin, ActiveCampaign, basit, sade dil istemleri kullanarak karmaşık e-posta ve SMS kampanyaları oluşturmanıza olanak tanıyan yapay zeka destekli bir otomasyon oluşturucusuna sahiptir. Tek yapmanız gereken, bir tetikleyiciyle (veya istenen eylemle) başlayarak, temas noktalarınızı ekleyerek ve ne zaman yürürlüğe girmesini istediğinizi planlayarak müşterilerinizin yaşamasını istediğiniz deneyimi görsel olarak haritalamaktır. 

ActiveCampaign’in entegre AI’sı, konu satırlarından tüm içerik bloklarına kadar içeriği hızla oluşturmak için NLP ve makine öğrenimi algoritmalarını kullanır ve yazar tıkanıklığını aşmanıza ve zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur. Ayrıca, iletişim verilerinize göre içeriği kişiselleştirir ve bölünmüş testler yapmak isterseniz, araç, müşterilerinizle en iyi şekilde yankı uyandıran şeyi belirlemek için kampanyalarınız genelinde varyantlarla denemeler yapmanıza olanak tanır. 

Bu platformun yapay zekası ayrıca alıcıların e-postalarınızı açma olasılığının en yüksek olduğu zamana göre e-postalarınızın zamanlamasını optimize eder. Ayrıca, bir anlaşmayı kapatma olasılığını tahmin etmek için müşteri katılımını ve etkileşim verilerini analiz eder; bu da satış ekiplerinin tahmin doğruluğunu artırmalarına ve kotalarına ulaşmalarına yardımcı olabilir. 

ActiveCampaign AI özelliklerinin dezavantajları 

  • Yapay zeka birçok süreci kolaylaştırsa da, başlangıç ​​parametrelerini belirlemek ve yapay zeka özelliklerinin en iyi şekilde nasıl kullanılacağını anlamak yeni kullanıcılar için karmaşık olabilir. 
  • Otomatik süreçlere aşırı güvenme riski vardır ve bu dikkatli yönetilmezse müşterilerle bağlantının kopmasına neden olabilir.

Fiyatlandırma

ActiveCampaign 14 günlük ücretsiz deneme sunar. Ücretli planlar aylık 8$ ile 145$ arasında değişir ve yıllık olarak faturalandırılır. 

  1. Brevo (eski adıyla Sendinblue)

G2 derecesi: 4.5/5

Brevo, üretkenliği artırmak, inovasyonu yükseltmek, kullanıcı deneyimlerini geliştirmek ve ekip sinerjisini güçlendirmek amacıyla e-posta pazarlama ve CRM paketine yapay zeka ve makine öğrenimi yeteneklerini entegre etti.  

Bunu başarmak için Brevo’nun AI’sı, ilgi çekici konu satırları ve gövde metni oluşturma dahil olmak üzere ilgi çekici e-posta içeriği oluşturmaya yardımcı olur. Bu, iyileştirebileceğiniz ilk taslaklar veya öneriler sağlayarak içerik oluşturmaya harcadığınız zamanı azaltmanıza yardımcı olur. 

Müşteri destek ekibinizin müşterilerle yaptığı görüşmeleri, yürüttüğünüz kampanya türlerini belirlemek için kullanıyorsanız (ve kullanmalısınız), tüm görüşmeleri özetleyebilen Brevo’nun AI’sını takdir edersiniz. İlgili kampanyalar oluşturmak için gerekli bağlamı sağlamanın yanı sıra, temsilciler arasında verimli bir geçişe yardımcı olur ve müşteri etkileşimlerinde sürekliliği sağlar. 

Platform ayrıca alıcı davranışlarını analiz etmek için yapay zekayı kullanıyor ve abonelerinizin içeriği açma ve etkileşim kurma şansını artırmak için e-postaların gönderilme sürelerini optimize ediyor.

Brevo’nun AI’sının Dezavantajı 

Herhangi bir yapay zeka teknolojisinde olduğu gibi, içerik üretiminin ve konuşma özetlemesinin doğruluğu, altta yatan algoritmalara ve sisteme beslediğiniz verilerin kalitesine bağlıdır. 

Fiyatlandırma

Brevo’nun pazarlama platformu, günde 300 e-posta göndermenize izin veren sonsuza kadar ücretsiz bir plana sahiptir. Ücretli planlar ayda 9 dolardan ayda 18 dolara kadar değişir. Bir işletmeyseniz, özel fiyatlandırma için Brevo ekibine ulaşabilir veya kendiniz bir plan özelleştirebilirsiniz. 

  1. AWeber 

G2 derecesi: 4.2/5

AWeber’in AI e-posta yazarı, yazar tıkanıklığını ortadan kaldırmak ve yaratıcı sürecinizi iyileştirmek için tasarlanmış e-posta pazarlama platformunun ayrılmaz bir parçasıdır. Basit istemlere göre içerik fikirleri üretebilir ve konular önerebilir veya içerik taslağı hazırlayabilir. Bu, e-posta konu satırlarından gövde içeriğine kadar değişebilir ve bu da kampanyalarınıza başlamanızı ve ivme kazanmanızı kolaylaştırır. 

Örneğin, AWeber’in AI e-posta yazarına, bir dropshipping işletmesini nasıl ölçeklendireceğinize dair bülteninizde yazmanız için üç fikir vermesini söyleyebilirsiniz. Ardından hedef kitlenizi tanımlayabilir ve bir konu seçebilirsiniz ve AWeber saniyeler içinde sizin için çalışan bir taslak oluşturacaktır.   

AI aracı ayrıca yazım ve dilbilgisi hatalarını düzelten ve e-postanızın tonunu markanızı ve stilinizi yansıtacak şekilde iyileştiren yerleşik bir düzenleyiciye sahiptir. Ayrıca alıcılara adlarıyla hitap ederek ve bunları kullanıcı davranışına ve tercihlerine göre uyarlayarak mesajlarınızı kişiselleştirebilir. 

AWeber’in AI e-posta yazarının dezavantajları 

  • Çoğu yapay zeka aracında olduğu gibi, AWeber’in yapay zeka e-posta yazarının etkinliği büyük ölçüde sağlanan girdinin kalitesine bağlıdır. 
  • İçerik ve fikir üretebilmesine rağmen, bu yapay zeka aracı her zaman bir insan yazarın sunabileceği benzersiz yaratıcı içgörülerle uyuşmayabilir; bu da ona çok fazla güvenirseniz daha az etkili içeriklere yol açabilir. 
  • Yapay zeka halüsinasyonları olarak bilinen, aracın yanlış veya yanıltıcı bilgi üretmesine yol açabilecek yanlışlıklar riski her zaman vardır. 

Fiyatlandırma

AWeber’ın sonsuza dek ücretsiz bir planı var. Ücretli planlar 12,50$/ay (0-500 abone) ile 875$/ay (100k – 150k abone) arasında değişiyor ve yıllık olarak faturalandırılıyor (4 ay ücretsiz). Aylık 899$/ay’a mal olan sınırsız bir plan da var ve aylık olarak faturalandırılıyor. 

  1. HubSpot

G2 derecesi: 4.4/5

HubSpot’ın yapay zeka destekli e-posta yazarı, e-posta pazarlama kampanyalarınızın verimliliğini ve etkinliğini artırmak için tasarlanmış güçlü bir araçtır. 

Bu araç, ikna edici satış iletişimi ve ilgi çekici pazarlama e-postaları dahil olmak üzere e-posta içeriğini hızla oluşturmanıza ve özelleştirmenize olanak tanır. Dakikalar içinde yüzlerce e-posta oluşturabilir ve seçtiğiniz bir e-posta pazarlama şablonunu özelleştirerek bunları tasarlayabilirsiniz.

Araç, hedef kitlenizin her bir segmenti için markanıza uygun mesajlar geliştirmenize yardımcı olur ve e-postaların tonunu, uzunluğunu veya stilini ayarlamak gibi ihtiyaçlarınıza göre içeriği düzenlemek için komutlar kullanmanıza olanak tanır. 

HubSpot’ın CRM veritabanını kullanıyorsanız, kampanyanızı başlattığınızda platform kampanya verilerinizi otomatik olarak kaydeder; böylece açılma oranlarını, dönüşüm oranlarını ve diğer ölçümleri takip edebilirsiniz. 

HubSpot AI e-posta yazarının dezavantajı 

Bu araç HubSpot platformuna tamamen entegredir, dolayısıyla bundan en iyi şekilde yararlanmanın yolu, bazıları ücretsiz, bazıları ise ücretli olan diğer HubSpot araçlarını kullanmaktır. 

Fiyatlandırma

HubSpot’ın AI e-posta yazarı ücretsizdir, ancak entegre olduğu diğer bazı araçlar ücretlidir. HubSpot’ın ücretli araçları, seçtiğiniz araca bağlı olarak ayda 90 dolardan ayda 3.600 dolara (yıllık faturalandırılır) kadar değişmektedir.

  1. Jacquard (eskiden Phrasee)

G2 derecesi: 4.4/5

Daha önce Phrasee adıyla bilinen Jacquard, e-posta, anlık bildirimler ve sosyal medya dahil olmak üzere tüm temas noktalarında pazarlama iletişimlerini optimize etmek için makine öğrenimi ve doğal dil üretimi (NLG) teknolojilerinden yararlanan yapay zeka destekli özel bir kurumsal mesajlaşma platformudur. 

Jacquard ile, ölçekte kişiselleştirilmiş mesajlaşma deneyimleri yaratabilirsiniz. En iyi markalardan esinlenen 50’den fazla yapılandırılabilir stil kılavuzu ayarına sahip araç, müşteri profil verilerinizden ve ürün kataloğunuzdan yararlanabilir ve markanıza ve kullanıcı tercihlerinize göre uyarlanmış binlerce mesaj çeşidini önceden oluşturabilir. 

Diğer büyük dil modellerinden (LLM) farklı olarak, Jacquard’ın tescilli performans motoru, çeşitli sektörlerdeki binlerce kampanyadan elde edilen yıllarca süren deneysel verilerle eğitilmiştir. Bu nedenle ürettiği içerik, normal bir LLM’nin üreteceğinden daha gelişmiştir ve hedef kitlenizin farklı kesimleriyle yankı bulma olasılığı daha yüksektir. Bu, çeşitli müşteri grupları arasında etkileşim oranlarını artırmak için mesajlaşmanızı ince ayar yapmanızı sağlar. 

Jacquard’ın Dezavantajları

  • Jacquard’ı e-posta içeriği oluşturmak için kullanabilirsiniz ancak bu bir e-posta pazarlama aracı değildir. Bu, damla e-posta kampanyaları kurmak veya yürütmek veya e-posta pazarlamanızı otomatikleştirmek için kullanamayacağınız anlamına gelir. 
  • Phrasee özel bir kurumsal mesajlaşma aracı olduğundan, bu listedeki diğer araçlardan çok daha pahalıdır. Küçük ve orta ölçekli işletmeler bu aracı muhtemelen bütçelerinin dışında bulacaktır. 

Fiyatlandırma

Jacquard’ın ücretsiz bir planı veya denemesi yoktur. Temel platform yıllık 95.000 dolardan başlarken, Kişiselleştirilmiş Kampanyalar planı yıllık 190.000 dolardan başlar. Kitle Optimizasyonu planı kitleye göre fiyatlandırılır. 

  1. Akıllı yazar.ai 

G2 derecesi: 4.0/5

Smartwriter.ai, B2B satış ekiplerinin dakikalar içinde binlerce kişiselleştirilmiş e-posta üreterek soğuk e-posta erişimlerini iyileştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış yapay zeka destekli bir araçtır. Araca göre, “insanlardan 40 kat daha hızlı ve 6 kat daha ucuzdur”.

Bu aracın kişiselleştirme yetenekleri kapsamlıdır. Sosyal aktivite, profesyonel tavsiyeler, başarılar, iş tanımı, şirketin ne yaptığı, son haberler/makalelerden bahsedilmesi, şirket vaka çalışmaları, Google/Facebook incelemeleri ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli faktörlere göre e-postaları kişiselleştirebilir. Alıcınızın çevrimiçi verilerini bulmak için interneti tarar ve ardından onları harekete geçmeye ikna eden kanıtlanmış dönüşüm sistemleriyle kişiselleştirilmiş mesajlar oluşturur. 

Smartwriter.ai, e-posta konu satırlarının, gövde içeriğinin ve hatta takip mesajlarının oluşturulmasını otomatikleştirerek, iletişim sürecini daha verimli hale getirir ve potansiyel olarak dönüşüm oranlarınızı artırır. 

Smartwriter.ai’nin dezavantajları 

  • Jacquard gibi Smartwriter.ai da yalnızca potansiyel müşteriler bulmanıza yardımcı olabilecek bir e-posta oluşturma aracıdır. Özel bir e-posta pazarlama aracı değildir, ancak soğuk e-posta iletişim sürecine yardımcı olabilir. 
  • Aşırı kişiselleştirilmiş e-postaların, süreç dikkatli bir şekilde yönetilmediği takdirde müdahaleci olarak algılanma riski vardır.

Fiyatlandırma

Smartwriter.ai 7 günlük ücretsiz deneme sunuyor. Ücretli planlar aylık 49$ ile aylık 299$ arasında değişiyor ve yıllık olarak faturalandırılıyor (%20 tasarruf). 

  1. Her yere gönder 

G2 derecesi: 4.6/5

Omnisend, yapay zeka konu satırı oluşturucusu ve yapay zeka metin asistanı aracılığıyla e-posta pazarlama çabalarını iyileştirmek için yapay zekadan yararlanan bir pazarlama otomasyon platformudur. 

Omnisend’in yapay zeka destekli konu satırı oluşturucusu, beş adede kadar ilgi çekici e-posta konu satırı oluşturabilir. Tek yapmanız gereken en azından anahtar sözcükleri ve amaçladığınız e-postanın 30 ila 50 karakterlik bir açıklamasını girmek ve araç, kişiselleştirilmiş, yüksek dönüşümlü konu satırı önerileri üretecektir. Ayrıca, konu satırlarına emojiler eklemeyi veya belirli bir ses tonu kullanmayı (komik veya esprili olmak gibi) belirtebilirsiniz.

Öte yandan AI metin asistanı, yazma desteği sağlayarak e-posta oluşturma sürecini kolaylaştırır. Başarılı e-posta kampanyalarını analiz ederek, metin asistanı hangi tür mesajların hedef kitlede yankı bulduğunu öğrenir. Bu, kişiselleştirilmiş e-posta taslakları oluşturmasını, etkili harekete geçirici mesajlar (CTA’lar), anahtar terimler ve e-postalarınız için duygusal tetikleyiciler önermesini sağlar. 

Ayrıca yazım ve dil bilgisi hatalarını düzeltir ve e-postalarınızın kalitesini ve etkisini artıracak stil önerileri sunar.

Omnisend’in Dezavantajı

Otomatik araçlara aşırı güvenme riski vardır; bu da yalnızca insan içgörüsünün sağlayabileceği yaratıcı ve benzersiz içerik üretme fırsatını azaltabilir. 

Fiyatlandırma

Omnisend sonsuza dek ücretsiz bir plan sunar. Ücretli planlar ayda 16 dolardan (0-500 abone için) ayda 1.914 dolara (145.001-150.000 abone için) kadar değişir. 150.000’den fazla abonesi olan işletmeler için özel fiyatlandırma vardır.  

  1. PostacıLite

G2 derecesi: 4.7/5

MailerLite, e-posta oluşturma sürecini kolaylaştırmak ve geliştirmek için AI e-posta oluşturucu ve AI yazma asistanı gibi AI destekli araçları bünyesinde barındıran bir e-posta otomasyon platformudur. 

MailerLite’ın AI e-posta oluşturucusu, konu satırları dahil olmak üzere e-postaların yazılmasına yardımcı olarak e-posta oluşturmayı basitleştirir. Sadece istenen içeriğin kısa bir açıklamasını sağlamanız gerekir ve araç, markanızın sesi ve tarzıyla güçlendirilmiş ve abonelerinizle etkileşim kurmak için tasarlanmış kişiselleştirilmiş ve profesyonel e-posta taslakları oluşturacaktır. 

MailerLite sürükle ve bırak düzenleyicisine entegre edilen AI yazma asistanı, kullanıcı istemlerine göre e-posta kampanyaları için metin oluşturmaya yardımcı olur. Tonu (örneğin doğal, akılda kalıcı, profesyonel, ikna edici, vb.) ve ihtiyacınız olan içerik türünü (örneğin başlık, kısa paragraf, ayrıntılı metin, harekete geçirici mesaj, vb.) belirleyebilirsiniz. İlk çıktı hoşunuza gitmezse, istediğiniz mesajı alana kadar içeriği yeniden oluşturabilirsiniz.   

MailerLite’ın AI yeteneklerinin dezavantajı 

Bu araçlar hızlı bir şekilde içerik üretebilse de, bazen markaya özgü, el yapımı içeriğin aktarabileceği benzersiz havayı veya belirli nüansları taşımayan genel veya tekrarlayan metinler üretebilir. 

Fiyatlandırma 

MailerLite 30 günlük ücretsiz deneme sunar. Ayrıca 1.000 aboneye kadar ücretsiz bir plan sunar. Ücretli planlar 9$/ay (0-500 abone için) ile 1.710$/ay (500.000 aboneye kadar) arasında değişir. İşletmeler için özel bir plan vardır. 

  1. Sürekli İletişim 

G2 derecesi: 4.0/5

Dijital ve e-posta pazarlama platformu Constant Contact, özellikle küçük işletmeler için kampanya oluşturma ve içerik oluşturmayı basitleştirmeye odaklanarak dijital pazarlama araçlarını geliştirmek için yapay zeka ve makine öğreniminden yararlandı. 

Örneğin, çok kanallı bir kampanya oluşturma sürecini kolaylaştıran bir AI kampanya oluşturucusuna sahiptir. Tek yapmanız gereken hedef kitlenizi, kampanya tonunuzu ve dağıtım kanallarınızı (e-posta, sosyal medya, SMS) belirtmek ve kampanyanızı kısaca açıklamaktır. Ardından sizin için kurar ve iletişimler için en etkili taktikleri ve zamanlamayı önerir. 

Constant Contact, çeşitli platformlarda mesajlaşma taslağı hazırlamaya yardımcı olan bir AI içerik oluşturucusuna sahiptir. İstediğiniz mesaj hakkında girdinize göre içerik üretir ve ardından ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz. Bu, yazar tıkanıklığını aşmanıza ve içerik oluşturmada zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur. 

Ayrıca web sitenizin URL’sini takarak kullanabileceğiniz BrandKit de var. AI sistemi daha sonra logonuzu, marka renklerinizi ve görsellerinizi web sitenizden çeker ve bunları özelleştirilebilir markalı varlıklardan oluşan bir kütüphaneye dönüştürür. Pazarlama mesajları oluşturmak istediğinizde bu varlıkları kullanabilirsiniz. 

E-posta kullanıyorsanız Constant Contact’ın yapay zeka destekli spam algılama özelliği, şüpheli içerikleri otomatik olarak filtreleyerek %97 e-posta teslim oranı sağlıyor. 

Constant Contact’ın yapay zeka yeteneklerinin dezavantajları 

Hiper kişiselleştirilmiş içerik üreten Jacquard’ın aksine, Constant Contact’ın yapay zeka tarafından üretilen içeriğinin markanızla uyumlu olduğundan ve kalite standartlarını karşıladığından emin olmak için muhtemelen bazı düzenlemelere ihtiyacı olacaktır. 

Fiyatlandırma

Constant Contact 14 günlük ücretsiz deneme sunar. Ücretli planlar 12$/ay (0-500 abone için) ile 575$/ay (50.000 aboneye kadar) arasında değişir. 50.000’den fazla aboneniz varsa, özel fiyatlandırma için ekiple iletişime geçmeniz gerekir. 

  1. Geyik

G2 derecesi: 4.6/5

Moosend, e-posta pazarlamasını ve e-ticaret operasyonlarını iyileştirmek için AI özelliklerini bünyesinde barındıran bir e-posta otomasyon platformudur. Örneğin, Moosend, müşterilerinizin ilgi alanlarını ve tercihlerini kullanarak bir hikaye oluşturan Microsoft tarafından desteklenen yerleşik bir AI yazarına sahiptir . Bu üretken AI aracı, istemleriniz ve fikirleriniz dahil olmak üzere mevcut verileri ince ayarlayacak ve e-posta abonelerinizle yankı uyandıran ve onları harekete geçmeye teşvik eden bir anlatı (optimize edilmiş konu satırları dahil) oluşturacaktır. 

Bu AI yazarı yalnızca e-postalarla sınırlı değildir; aynı zamanda açılış sayfaları için ilgi çekici içerik ve abonelik formları için ikna edici CTA’lar da üretebilir. Moosend’in AI yazarı, yazar tıkanıklığını ortadan kaldırmayı, yaratıcılığınızı harekete geçirmeyi ve beyin fırtınası sürecini hızlandırmayı vaat ediyor. Yazım ve dilbilgisi hatalarını düzeltmek ve karmaşık cümleleri basitleştirmek gibi kopya kontrolleri yaparak nihai ürünü parlatır.

Moosend, müşterilere tarama ve satın alma geçmişlerine göre ürünler öneren ürün önerisi motorları ve etkili pazarlama kampanyaları oluşturmanıza yardımcı olabilecek kampanya ilham araçları gibi e-ticaret için AI destekli araçlar sunar . AI’ları ayrıca, sepetlerinde ürün bırakan müşterilerle yeniden etkileşim kurmak için hedefli e-postaları tetikleyerek terk edilmiş sepetlerden satışları kurtarmaya yardımcı olur. 

Moosend’in Dezavantajları 

  • Moosend’in birçok harika özelliği olmasına rağmen, A/B test aracı basittir çünkü yalnızca konu satırı varyasyonlarını karşılaştırmanıza izin verir, tasarım ve gövde varyasyonlarını değil (ayrıca 3’ten fazla varyasyon yerine aynı anda yalnızca iki varyasyonu karşılaştırabilirsiniz). 
  • Moosend ayrıca diğer bazı e-posta pazarlama araçlarına kıyasla daha az üçüncü taraf entegrasyonuna sahiptir. 

Fiyatlandırma 

Moosend 30 günlük ücretsiz deneme sunar. Pro planı 5,74$/ay (0-500 abone için) ile 3.831,04$/ay (1.000.000 aboneye kadar) arasında değişmektedir. Hem Moosend+ hem de Enterprise planlarının özel fiyatlandırması vardır.  

  1. Klaviyo

G2 derecesi: 4.6/5

Klaviyo, e-posta, SMS, mobil push ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli temas noktalarında kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri oluşturmanıza yardımcı olan bir pazarlama otomasyon aracıdır. Bu platform, operasyonları kolaylaştırmak ve pazarlama yatırım getirisini artırmak için bir dizi AI aracı sunar. 

Tahmini analiz aracı, bir sonraki sipariş tarihi, müşteri yaşam boyu değeri , harcama potansiyeli, öngörülen demografi ve müşteri kaybı riskleri dahil olmak üzere işletmeniz hakkında daha akıllı içgörüler elde etmenizi sağlar. Hatta her müşterinin tam olarak hangi ürünleri beğeneceğini ve muhtemelen satın alacağını bilmeniz için kişiselleştirilmiş ürün beslemeleri bile oluşturur. Bu, pazarlama çabalarınızı bireysel müşteri ihtiyaçlarına daha hassas bir şekilde uyarlamanıza yardımcı olur. 

Klaviyo AI ayrıca müşterileri davranışlarına ve tercihlerine göre dinamik olarak gruplandırarak hedef kitle segmentasyonunu sizin için gerçekleştirir. Bu, pazarlama kampanyalarınızı etkili bir şekilde hedeflemenizi sağlar. Bu platform, hedef kitlenizle yankı uyandıran etkili e-posta konu satırları ve gövde içeriği oluşturmanıza yardımcı olur ve hedef kitle segmentlerinizle iletişiminizin zamanında ve alakalı olmasını sağlayan optimize edilmiş SMS mesajları oluşturur. 

Klaviyo AI ayrıca e-postaların gönderilmesi için en uygun zamanları belirlemek amacıyla müşteri verilerini analiz ediyor, bu sayede açılma oranları ve genel kampanya performansı iyileştirilebiliyor. 

Klaviyo AI’nın Dezavantajları 

  • Klaviyo ile mümkün olan geniş özellik yelpazesi ve özelleştirme derinliği, yeni kullanıcılar veya özel pazarlama ekipleri olmayan küçük işletmeler için bunaltıcı olabilir. 
  • Önemli bir değer sağlamasına rağmen Klaviyo’nun fiyatlandırması Mailchimp, MailerLite ve Moosend gibi diğer e-posta pazarlama çözümlerine kıyasla daha yüksektir. Bu, daha küçük şirketler veya yeni kurulan şirketler için bir engeldir.

Fiyatlandırma 

Klaviyo, aylık 500 e-posta göndermenize izin veren ücretsiz bir plan sunar (250 aboneye kadar). Ücretli planlar, 251-500 abone için 20$/ay’dan 250.000 aboneye kadar 2.315$/ay’a kadar değişir. 250.000’den fazla aboneniz varsa, özel fiyatlandırma için Klaviyo ekibiyle iletişime geçmeniz gerekir.

13. Düşüncesel

G2 derecesi: 4.5/5

Hey, biz buradayız! Thinkific, çevrimiçi öğrenme ürünleri oluşturmanıza ve satmanıza yardımcı olur. Dijital indirmeleri, kursları, toplulukları ve üyelikleri düşünün. E-posta pazarlama aracımız, otomasyon ve yapay zeka destekli tasarım ve metinle potansiyel müşterileri müşterilere dönüştürmenize yardımcı olur.

AI, e-posta şablonları, e-posta kurulumu, e-posta tasarımı ve kişiselleştirilmiş e-posta kopyası konusunda size yardımcı olur. Platform ayrıca, kitlenizi beslemenize, satış artırmanıza ve dönüştürmenize yardımcı olmak için önceden oluşturulmuş (ancak özelleştirilebilir) e-posta dizileriyle birlikte gelir.

Thinkific’in Dezavantajları

  • Bu tamamen bir e-posta pazarlama platformu değildir. Liste oluşturma gibi daha ayrıntılı özelliklerden yoksundur ve öncelikle Thinkific’te oluşturduğunuz potansiyel müşterilerle çalışır.
  • Bu seçim, Thinkific’i dijital indirmeler gibi öğrenme ürünleri satmak için kullanmak isteyen kişiler için en iyi seçenek olacaktır; bu yapay zeka e-posta pazarlama özelliklerinin gerçek faydaları, kişiler her şeyi platformda sattığında en iyi şekilde elde edilir.

Fiyatlandırma

E-posta pazarlaması herhangi bir ücretli planda mevcuttur. Temel plan 14 günlük deneme süresiyle ayda 36 dolardan başlar. Fiyatlandırma sayfasına buradan göz atın.

AI e-posta pazarlama araçlarıyla zamandan tasarruf edin ve üretkenliği artırın 

Gördüğümüz gibi, piyasadaki pek çok e-posta pazarlama aracı, zamandan tasarruf etmenize, iş akışlarınızı kolaylaştırmanıza ve üretkenliğinizi artırmanıza yardımcı olmak için konu satırları, e-posta içerik taslakları ve hatta çok kanallı kampanyalar oluşturabilen sistemler oluşturmak amacıyla yapay zekadan yararlanmaya başladı. 

En iyi yapay zeka e-posta pazarlama aracını seçmek için ihtiyaçlarınızı, bütçenizi ve aracın özelliklerini göz önünde bulundurmanız gerekir. 

Küçük veya orta ölçekli bir işletmeyseniz, HubSpot gibi ücretsiz bir AI e-posta yazarı, hedef kitle segmentleriniz için markaya uygun ve kişiselleştirilmiş e-posta içeriği oluşturmanıza yardımcı olabilir. Gelen e-posta pazarlamasından ziyade satışa ulaşmaya odaklanıyorsanız, Smartwriter.ai potansiyel müşterileri bulmanıza ve onları harekete geçmeye teşvik etmek için ultra kişiselleştirilmiş e-postalar göndermenize yardımcı olabilir. 

Çok sayıda aboneniz varsa ve makul fiyatlarla ölçeklenebilir e-posta pazarlama araçlarına ihtiyacınız varsa, Mailchimp, MailerLite, AWeber ve Brevo iyi seçimlerdir. Ancak marka mesajlarını oluşturan ve optimize eden AI destekli bir platform isteyen büyük bir kuruluşsanız, Klaviyo ve Jacquard iyi seçimlerdir. 

Ancak, eğer bir öğrenme ürünleri yaratıcısıysanız, Thinkific sizin için en iyi seçenek olacaktır. Platformumuz, e-posta pazarlaması dahil, öğrenmeye özgü ürünleri desteklemek için özel olarak tasarlanmıştır.

Kaynak: www.thinkific.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!