Gelisiyorum.com | Blog

Mersin Aydıncık Plajları 2024 Listesi

06.10.2024
12
Mersin Aydıncık Plajları 2024 Listesi

Aydıncık, Mersin ilinin bir ilçesidir. Denizcilik ve ticaret yerleşimi olarak da bilinen Aydıncık ilçesi, Toros Dağları’nın denize en yakın konumda yer almaktadır. Mersin il merkezine ortalama 175 kilometre uzaklıkta yer alan Aydıncık ilçesi’nin Doğu tarafında Gülnar, Batı tarafında Bozyazı ilçesi yer alırken Güney tarafında ise Akdeniz yer almaktadır. Aydıncık ilçesi, Akdeniz’e kıyısı olması nedeniyle, özellikle yaz aylarında ziyaretçi potansiyelinde artış yaşanmaktadır. Plajları ve koyları da Aydıncık’ın en çok ziyaret edilen lokasyon olmasında büyük rol oynamaktadır. Siz de tatilinizi Aydıncık’ta geçirmek isterseniz, hazırlamış olduğumu Mersin Aydıncık plajları 2024 listesi rehber içeriğimizi inceleyebilirsiniz. Aydıncık’ta denize girilecek yerler 2024 rehber içeriğimiz yayında. Peki, Aydıncık’ta denize girilir mi? Aydıncık’ın denizi temiz mi, kirli mi? Aydıncık’ın denizi sıcak mı, soğuk mu? Aydıncık’ın denizi sığ mı, derin mi? İşte Aydıncık ücretsiz plajlar 2024 listesi ve Aydıncık ücretli plajlar 2024 listesi sitemizde.

MERSİN BUNGALOV EVLERİ LİSTESİ İÇİN – TIKLAYINIZ

MERSİN KAMP YERLERİ LİSTESİ İÇİN – TIKLAYINIZ 

Aydıncık Tabiat Parkı (İncekum Plajı)

Mersin Aydıncık plajları 2024 listesi içerisinde yer alan ilk plaj, İncekum Plajı’dır. Aydıncık Tabiat Parkı sahasında, İncekum Plajı’da yer almaktadır. Aynı zamanda Gilindere Mağarası’da Aydıncık Tabiat Parkı’nın sahasında bulunmaktadır. Aydıncık Tabiat Parkı’nı günübirlik tercih edebilir ve sadece günübirlik çadır kurabilir ve karavan kampı yapabilirsiniz. Kamelyalar, giriş kontrol noktası, piknik masaları, manzara seyir alanı, tuvalet, duş, soyunma kabinleri, lavabo, karavan kamp alanı, çadır kamp alanı, çelme, ibadethane, otopark, mangal ve barbekü alanı, yürüyüş parkuru, koşu parkuru ve çöp kutusu imkanları bulunmaktadır. Aydıncık Tabiat Parkı sahasında yer alan İncekum Plajı’nın denizi sığ özelliğe sahiptir ve plaj alanı ile zemini ince kum yapısına sahiptir. Soyunma kabini, tuvalet ve duş imkanları da vardır. Şezlong ve şemsiye sınırlı sayıdadır. Ağaçların oluşturduğu gölge alan da oldukça kısıtlıdır. Giriş ücretlidir ve akşam 20:00 civarında kapandığı için gece konaklamalı şekilde kamp yapmak yasaktır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz.

Aydıncık Tabiat Parkı (İncekum Plajı) Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/uqjCXJEoTWXRVtwo8

Aydıncık Tabiat Parkı (İncekum Plajı)Pin
Aydıncık Tabiat Parkı (İncekum Plajı)

Tuana Plajı Kentpark

Mersin – Antalya yolu üzerinde yer alan Tuana Plajı Kentpark sahasında; Belediye tarafından işletilen kafe ve park alanı bulunmaktadır. Duş, tuvalet ve soyunma kabini imkanları da yer almaktadır. Plaj dibinde ağaçlar var ve 5-6 adet üzeri kapalı bank bulunmaktadır. Denizi taşlı ve bol balıklı. Mangal ve ateş yakmak yasak olduğu için, yol üzerinde mola amacıyla güzel dinlenme süreci yaşayabilirsiniz. Denize girmek isteyenler terlik ya da deniz ayakkabısı kullanmalıdır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Yasak olmadığı dönemlerde olta balıkçılığı için de tercih edilen bir lokasyondur. Ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

Reklam

Tuana Plajı Kentpark Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/ygDaQUextSu7Vwhs6

Tuana Plajı KentparkPin
Tuana Plajı Kentpark

Soğuksu Köprüsü

Mersin Aydıncık plajları 2024 listesi içerisinde yer alan son plajımız, Soğuksu Köprüsü’dür. Mersin – Antalya yolu üzerinde yer alan Soğuksu Köprüsü, mola noktası olarak tercih edilmektedir. Yolun karşı tarafında restoran ve kafeler yer almaktadır. Buralarda yiyecek, içecek ve tuvalet ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Soğuksu Köprüsü’nün denize girilen tarafında tuvalet, duş ve soyunma kabini imkanı yoktur. Temiz olmamasından dolayı eleştiriliyor ancak denizin suyu çok soğuk olmasından dolayı yaz ayları sıcağında yaygın olarak tercih edilmektedir. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz.

Soğuksu Köprüsü Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/e2VPjUHsksK6s4rm7

Soğuksu KöprüsüPin
Soğuksu Köprüsü

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!