Gelisiyorum.com | Blog

Erdemli’de Denize Girilecek 16 Plaj – Erdemli Plajları 2024 Listesi

07.10.2024
5
Erdemli’de Denize Girilecek 16 Plaj – Erdemli Plajları 2024 Listesi

Erdemli, Mersin ilinin bir ilçesidir. Erdemli ilçesinin girişinde ve çıkışında çam ağaçları bulunmaktadır. Doğu tarafında Mersin kent merkezi, Batı tarafında Silifke, Kuzey tarafında Karaman yer alırken Güney tarafında ise Akdeniz yer almaktadır. Astropikal iklimin yoğun olarak yaşandığı Erdemli’de yaz ayları aşırı nemli ve sıcak geçerken, kış aylarında ise ılık ve yağışlı dönemler etkilidir. Erdemli Çamlığı, Kocahasanlı, Kanytelleis-Kanlıdivane Örenyeri, Tömük Höyük, Arpaçbahşiş, Elaiussa-Sebaste (Ayaş) Örenyeri, Korykos-Kızkalesi Örenyeri, Öküzlü Örenyeri, Sinap Kalesi, Çatıören Örenyeri, İmirzeli Örenyeri ve Tırtar-Akkale Erdemli ve Erdemli çevresinde yer alan gezilecek ve keşfedilmesi gereken lokasyonlar olarak ön plana çıkmaktadır. Erdemli, Mersin kent merkezine yakın mesafede yer almasından dolayı da; yerli ve yabancı misafirler tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir. Biz de Erdemli’de tatil yapmak isteyen okurlarımıza rehber olması adına; Mersin Erdemli’de denize girilecek 16 plaj ile ilgili bilgiler paylaştık. Erdemli plajları 2024 listesi sitemizde. Peki, Erdemli’de denize girilir mi? Erdemli’nin denizi sıcak mı, soğuk mu? Erdemli’nin denizi kirli mi, temiz mi? Erdemli’nin denizi derin mi, sığ mı? Erdemli’de kaç plaj var? İşte Erdemli ücretsiz plajları 2024 listesi ve Erdemli ücretli plajları 2024 listesi.

MERSİN BUNGALOV EVLERİ LİSTESİ İÇİN – TIKLAYINIZ

MERSİN KAMP YERLERİ LİSTESİ İÇİN – TIKLAYINIZ

Arpaçbahşiş Halk Plajı

Erdemli’de denize girilecek 16 plaj ve Erdemli plajları 2024 listesi içerisinde ilk sırada yer alan plaj Arpaçbahşiş Halk Plajı’dır. Arpaçbahşiş Halk Plajı’nın bir tarafı kumluk ve diğer tarafı ise taşlık yapıya sahiptir. Çevresinde siteler ve oteller de bulunmaktadır. Tuvalet ücreti 10 TL’dir ancak duş imkanı yoktur. Denize girilen alanlar taşlı yapıya sahiptir ve bu yüzden deniz ayakkabısı ya da terlik kullanılması önerilir. Ek olarak denizde ilk 4-5 metre boyunca da taşlı zemin devam etmektedir. Arpaçbahşiş Halk Plajı’nın yan tarafında dere olmasından dolayı; zaman, zaman koku hissedilebiliyor. Arpaçbahşiş Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilir veya sahil şeridi üzerinde hizmet veren restoran, market ve kafelerden de temin edebilirsiniz.

Arpaçbahşiş Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/Wyfsp8iLhaV7M7DUA

Arpaçbahşiş Halk PlajıPin
Arpaçbahşiş Halk Plajı

Erdemli Topraksu Plajı

Erdemli Topraksu Plajı’na giriş ücretlidir. Otel de konaklama yapıyorsanız, otelin size verdiği kartı kullanarak da giriş yapabilirsiniz. Plaj alanı kum yapısına sahip ve sabah saatlerinde sakin olmaktadır. Denizinin sığ özelliğe sahip olması da verimli bir tatil yapılmasına yardımcı olmaktadır. Belirli bir mesafede derinleşmesinden dolayı, denizin ilk bölümlerinde sığ olan alanda güzel vakit geçirebilirsiniz. Şezlong ve şemsiye imkanı bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek satışı da yapılan restoran ve kafe imkanı da bulunmaktadır. Araç park edilebilecek uygun yerler var. Soyunma kabini, tuvalet ve duş imkanı da mevcut. Kadın ve erkek misafirler için bu imkanlar ayrı şekilde tasarlanmış.

Reklam

Erdemli Topraksu Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/qtYzgGKSur94D9Aq7

Erdemli Topraksu PlajıPin
Erdemli Topraksu Plajı

Erdemli Belediyesi Halk Plajı

Erdemli Belediyesi Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. Tuvalet, soyunma kabini ve duş imkanı bulunmaktadır. Yol kenarında aracınızı park edebileceğiniz bölümler var. Denize girilen alanlarda taşlık zemin mevcut ama diğer alanların kum olması, rahat bir tatil yapılmasına imkan sağlıyor. Ulaşımının kolay olması da ,Erdemli Belediyesi Halk Plajı’nın tercih edilmesinde büyük pay sahibi. Çevresinde yiyecek ve içecek temin edebileceğiniz; restoran, kafe, market ve çeşitli büfeler hizmet veriyor. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz.

Erdemli Belediyesi Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/n4aiGHSiTzg4d8wGA

Erdemli Belediyesi Halk PlajıPin
Erdemli Belediyesi Halk Plajı

Talat Göktepe Tabiat Parkı

Talat Göktepe Tabiat Parkı aynı zamanda Talat Göktepe Erdemliçamlığı Tabiat Parkı olarak da bilinirken, 26 hektarlık büyük bir alana sahiptir. 500 metre genişliğine sahip olmasının yanı sıra, 3 kilometre uzunluğundadır. Günübirlik piknik alanı, çadır kamp alanı, karavan kamp alanı, bungalov ev konaklama alanı ve glamping konaklama imkanları mevcuttur. Fıstık çamı, kızılçam, yaban mersini, sahil çamı, kıbrıs akasyası, kum zambakları ve okaliptüs türleri de Talat Göktepe Tabiat Parkı sahasında yer almaktadır. Talat Göktepe Erdemliçamlığı Tabiat Parkı, Mersin kent merkezi üzerinden gelindiğinde yolun sol tarafında, Antalya güzergahından gelindiğinde ise; yolun sağ tarafta bulunmaktadır. Talat Göktepe Erdemliçamlığı Tabiat Parkı imkanları ve olanakları şu şekildedir; plaj, yürüyüş parkuru, gölge alanlar, çöp kutuları, manzara seyir alanı, oturma alanları, çadırlı kamp alanı, piknik masaları, karavan kamp alanı, kafeterya, bungalov ev konaklama tesisi, elektrik, glamping konaklama tesisi, market, bulaşık yıkama alanı, tuvalet ve duş. Talat Göktepe Erdemliçamlığı Tabiat Parkı’nda kamp ve konaklama yapacaksanız, mutlaka rezervasyon yaptırınız ve rezervasyon gerçekleştirmeden yola çıkmayınız.

Talat Göktepe Erdemliçamlığı Tabiat Parkı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/vTHUjvU8MuqLC8Fp8

Talat Göktepe Tabiat ParkıPin
Talat Göktepe Tabiat Parkı

Koca Hasanlı Halk Plajı (Su Plajı)

Koca Hasanlı Halk Plajı, Erdemli’de ücretsiz ve ücretli vakit geçirebileceğiniz imkanlara sahiptir. Koca Hasanlı Halk Plajı’nın sağ tarafı ücretsiz bölümden oluşmaktadır ve sol tarafında ise ücretli şekilde kamp yapabileceğiniz alan vardır. Koca Hasanlı Halk Plajı’nda Su Plajı olarak bilinen alan; Su Plajı kamp ve mesire alanı olarak da bilinir. Festivallerin düzenlendiği bir plaj olması nedeniyle, konser dönemlerinde aşırı kalabalık olmaktadır. Karavan kampı ve çadır kampının yanı sıra günübirlik piknik alanı da vardır. Tuvalet, duş, soyunma kabini ve elektrik imkanı var. Market var ancak sadece sezonda açık oluyor. Koca Hasanlı Halk Plajı’nın sağ tarafında günübirlik vakit geçirebileceğiniz gibi, Koca Hasanlı Halk Plajı’nın sol tarafında yer alan kamp alanında da ücreti dahilinde kamp yapabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Denizi çabuk derinleştiği için dikkat etmek gerekiyor. Plaj alanı kum yapısına sahiptir.

Koca Hasanlı Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: ttps://maps.app.goo.gl/hoyBKw8EWuueeGqK6

Koca Hasanlı Halk Plajı (Su Plajı)Pin
Koca Hasanlı Halk Plajı (Su Plajı)

Limonlu Halk Plajı

Limonlu Halk Plajı’na giriş ücretlidir. 100 TL ücret talep edilmektedir. Duş, tuvalet, soyunma kabini ve oturma alanları bulunmaktadır. Tuvalet ve duş imkanlarının kullanım durumu biraz zayıf olduğundan dolayı, gittiğiniz de mağdur olabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Suyu ılık ve sığ özelliğine sahiptir. Plaj alanı kumsal yapısına sahip ancak kıyının dip taraflarında taşlık alan var. Rahatsız olabileceğinizi düşünürseniz, deniz ayakkabısı ya da terlik kullanabilirsiniz.

Limonlu Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/6H3BvBywoGrRCE2a8

Limonlu Halk PlajıPin
Limonlu Halk Plajı

Zincirlikuyu Plajı

Erdemli’de denize girilecek 16 plaj ve Erdemli plajlar 2024 listesi içerisinde yer alan Zincirlikuyu Plajı, Belediyenin hizmet verdiği bir plajdır. Girişi 25 TL ücretli olan Zincirlikuyu Plajı’nın denizi ve kumsal alanı oldukça temizdir. Tuvalet, duşakabin ve soyunma alanları var. Günübirlik piknik de yapabileceğiniz Zincirlikuyu Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti de bulunmaktadır. Deniz de pelikanlar yaşam sürmektedir. Denizi güzel ve sığ olmasından dolayı; yüzme bilmeyenlere ve çocuklu ailelere de uygundur. Belediyenin büfesi var ve burada yiyecek ve içecek satışı yapılıyor. Restoran alanında da sıcak ve soğuk menüler satılmaktadır.

Zincirlikuyu Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/Zp1rFLdS3ZhNrG8K9

Zincirlikuyu PlajıPin
Zincirlikuyu Plajı

Queenaba Beach Club

Queenaba Beach Club tesisi, Erdemli’de konaklama ve beach hizmeti vermektedir. Pırıl, pırıl kum plaj alanına sahip olan Queenaba Beach Club tesisi, aileler tarafından da yaygın olarak tercih edilmektedir. Tesis içerisinde konaklama yapmadan günübirlik plaj kullanmak isterseniz, kişi başı ücreti 400 TL’dir. Denizi sığ özelliğe sahiptir. Otel içerisinde yiyecek ve içecek hizmeti sunulan restoran bölümü ve alakart restoran mevcuttur. Şezlong ve şemsiye imkanının yanı sıra; gölge alan imkanı da bulunuyor. Rezervasyon yaptırmadan gitmeyiniz.

Queenaba Beach Club Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/aAQ2p35VfzgrDviT8

Queenaba Beach ClubPin
Queenaba Beach Club

Kumkuyu Plajı

Kumkuyu Plajı’nın denizi ve plaj alanı oldukça güzeldir. Kumlu yapıya sahip olmasının yanı sıra çabuk derinleşmediği için; yüzme bilmeyenlere ve çocuklu ailelere uygundur. Şezlong ve şemsiye kiralaması hizmeti de vardır. Ortalama ücreti 350 TL civarındadır. Mangal yakılabilecek alan var ve masa kiralama ücreti 350 TL’dir. Yol kenarında olmasından dolayı araç park edilebilecek alan sorunu var. Soyunma kabini, duş ve tuvalet imkanı da mevcuttur. Kumkuyu Plajı, plajın yan tarafında bulunan otel tesisi tarafından işletilmektedir. Yiyecek ve içecek hizmetleri de bulunmaktadır.

Kumkuyu Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/ZvKYPvZEYsAVeRM67

Kumkuyu PlajıPin
Kumkuyu Plajı

Sultankoy Halk Plajı

Sultankoy Halk Plajı’nın plaj alanı oldukça küçüktür. Denizi bazen soğuk olmasından dolayı, yaz sıcaklarından serinlemek isteyenlerin sık, sık tercih ettiği bir plajdır. Denizin zemini kum yapısına sahiptir. Yol kenarında yer alan Sultankoy Halk Plajı’na aracınızı park edip, yürüyerek giriş yapıyorsunuz ve yol kenarı olmasından dolayı araç park edilebilecek alan sorunu mevcuttur. Girişi ücretsizdir ancak şezlong ve şemsiye kiralama ücreti 400 TL civarındadır. Deniz öğlen saatlerinden sonra bulanıklaşabiliyor ancak sabah saatlerinde temizdir. Hemen derinleşmeyen denize sahiptir. Yiyecek ve içecek imkanları da mevcuttur. Tuvalet, duş ve soyunma kabini var.

Sultankoy Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/V9nyxo92G3bunBXJA

Sultankoy Halk PlajıPin
Sultankoy Halk Plajı

Yemiş Kumu Plajı

Erdemli’nin Ayaş bölgesinde yer alan Yemiş Kumu Plajı’nın plaj alanı taşsız olmasının yanı sıra kumlu yapıya sahiptir ve oldukça güzeldir. Denizi yavaş, yavaş derinleşmektedir. Yaz sezonunda aşırı kalabalıktır. Şezlong ve şemsiye imkanları var. Engelsiz rampa mevcut. 24 saat denize girilebilmektedir. Gün doğumu ve gün batımı manzarası izleyebilirsiniz. Tuvalet, duş ve soyunma kabini imkanı var ancak hijyenli olmamasından dolayı yoğun olarak şikayet ediliyor. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz.

Yemiş Kumu Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/s5Atuw9Ysy3t9hcC9

Yemiş Kumu PlajıPin
Yemiş Kumu Plajı

Ayaş Belediyesi Halk Plajı

Ayaş Belediyesi Halk Plajı’nın sahili kum yapısına sahiptir. Şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti var. Hafta içi günlerinde sakin ancak hafta sonu ve Bayram Tatili dönemlerinde kalabalıktır. Denizi ve plaj alanı temizdir. Denizi sığ özelliğe sahiptir. Yol kenarına araç park edilebilecek alanlar var. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilir veya Ayaş Belediyesi Halk Plajı çevresinde hizmet veren; market, restoran ve kafelerden satın alabilirsiniz.

Ayaş Belediyesi Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/TYc3zxuqA9khZgZH8

Ayaş Belediyesi Halk PlajıPin
Ayaş Belediyesi Halk Plajı

Ayaş Mersin Halk Plajı

Ayaş Mersin Halk Plajı’nın plaj alanı ve denizi temizdir. Deniz yüzeyinden bakıldığında balıklar görülebilir. Tuvalet, soyunma kabini ve duş imkanları da vardır. Şemsiye ve şezlong kiralama hizmeti ücretlidir. Ortalama ücreti 300 TL civarındadır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Ayaş Mersin Halk Plajı’nın denizi hemen derinleşmediği için çocuklu ailelere de uygundur. Plaj alanı ve denizi kum yapısına sahiptir. Hafta sonu kalabalık olabiliyor ancak hafta içi günlerinde sakindir. Ayaş Mersin Halk Plajı’nın çevresinde konaklama tesisleri var. Plaja yürüme mesafesinde market ve restoran hizmet vermektedir.

Ayaş Mersin Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/ZZTQDdoJmvyamDpJ8

Ayaş Merdivenli Kuyu Plajı 2

Ayaş Merdivenli Kuyu Plajı 2 olarak bilinen Ayaş Merdivenli Kuyu Plajı’nda tuvalet ve duş imkanı yok ancak denizi ve kumsal alanı oldukça güzeldir. Tuvalet ve soyunma kabini imkanı var ancak kullanılamayacak kadar kötü durumda. Bu yüzden yok diyebiliriz. Denizi ve plaj alanı kum yapısına sahiptir. 100 metre boyunca ortalama 150-160 cm derinliği bulunmaktadır. Çocuklu ailelere ve yüzme bilmeyenlere uygundur. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilir veya yol üzerinde hizmet veren restoran, market ve kafelerden temin edebilirsiniz.

Ayaş Merdivenli Kuyu Plajı 2 Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/hK1a1VxKMeeKWJxp6

Ayaş Merdivenli Kuyu Plajı 2Pin
Ayaş Merdivenli Kuyu Plajı 2

Müze Beach

Kız Kalesi manzarasına sahip olan Müze Beach hafta sonu günlerinde ve Bayram Tatili dönemlerinde kabalık olmaktadır. Hafta içi günlerinde ise oldukça sakindir. Denizi ve plaj alanı kum yapısına sahiptir. Soyunma kabini, tuvalet ve duş imkanları mevcuttur. 250 TL ile 300 TL civarında bir giriş ücreti bulunmaktadır. Şezlong ve şemsiye imkanları da vardır. Otopark sorunu olmasından dolayı, sabah erken saatlerde gitmek gerekmektedir. Yiyecek ve içecek satışı da yapılmaktadır. Sakin bir aile plajıdır. Çocuklar da keyifle vakit geçirebilir.

Müze Beach Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/pYkX33PbFwukRwBt9

Müze BeachPin
Müze Beach

Kızkalesi Halk Plajı

Kızkalesi Halk Plajı’nın plaj alanı ince kum yapısına sahiptir. Sabah erken saatlerde gidilmesi durumunda denizin ve plajın en güzel halini görmek mümkündür. Ancak gün içerisinde deniz suyu kalabalıklaşmaktadır. Ayrıca hafta sonu günlerinde ve Bayram tatili dönemlerinde de oldukça kalabalıktır. Giyinme kabini, tuvalet ve duş imkanı mevcut. Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti 300 TL ile 400 TL arasında değişmektedir. Denizin zemini kum yapısına sahiptir ve hemen derinleşmediği için çocuklu ailelere de uygundur. Erdemli’nin diğer plajlarına kıyasla daha az dalgalıdır. Otelin yanında otopark var ve ücretlidir. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilir veya plaj çevresinden satın alabilirsiniz. Erdemli’de denize girilecek 16 plaj ve Erdemli plajları 2024 listesi içeriğimizin sonuna geldik. İçeriğimizi incelediğiniz için teşekkür ederiz.

Kızkalesi Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/jVXLPb8aLnPv7Rws6

Kızkalesi Halk PlajıPin
Kızkalesi Halk Plajı

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!