Gelisiyorum.com | Blog

Musk’ın roketleri bu kez de istihbarat amaçlı kullanılacak – Teknoloji

07.10.2024
6
Musk’ın roketleri bu kez de istihbarat amaçlı kullanılacak – Teknoloji





SpaceX Çarşamba günü, ABD’nin gözetim güçlerini önemli ölçüde geliştirmek için tasarlanan yeni bir ABD istihbarat ağının parçası olarak inşa ettiği bir grup operasyonel casus uydunun yörüngeye yerleştirilmesine başladı.

Casus ağı, bu yılın başlarında SpaceX’in, bir istihbarat teşkilatı olan ABD Ulusal Keşif Ofisi için, dünyanın neredeyse her yerindeki hedeflerini hızlı bir şekilde tespit edilmesini sağlayan geniş bir sistem için uzaya yüzlerce uydu göndermeyi planlıyor. Projeyi oluşturan toplam uydu sayısı hakkında bilgi verilmezken, fırlatmaların 2028’e kadar tamamlanması bekleniyor.

Dünyanın dört bir yanındaki ordular ve istihbarat teşkilatları, Dünya üzerindeki operasyonlara yardımcı olmak için giderek daha fazla uydulardan gelen verileri kullanıyor. Bu durum, uyduları uzaya yerleştirme maliyetlerinin azalması ve havadan geleneksel istihbarat toplama yöntemlerine yönelik tehditlerin artmasıyla hızlandı.

Bu proje ABD hükümeti en hassas görevlerinde Elon Musk’un SpaceX’ine güvendiğini de gösteriyor. Şirket, ABD roket pazarına hakim oldu ve binlerce geniş bant internet uydusundan oluşan ticari bir sistem olan Starlink ağıyla dünyanın en büyük uydu operatörü haline geldi.

 


Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!