Gelisiyorum.com | Blog

Büyükçekmece Plajları 2024 Listesi – Kamp Yerleri

07.10.2024
7
Büyükçekmece Plajları 2024 Listesi – Kamp Yerleri

Büyükçekmece, İstanbul’un bir ilçesidir. İstanbul ilinin Avrupa Yakası’nda yer alan Büyükçekmece ilçesinin yüzölçümü ise 163 kilometrekaredir. Büyükçekmece ilçesinin; Doğu tarafında Esenyurt ve Beylikdüzü, Batı tarafında Silivri, Kuzey tarafında Arnavutköy ve Çatalca ilçeleri yer alırken Güney tarafında ise; Marmara Denizi yer almaktadır. Büyükçekmece, Marmara Denizi’ne kıyısı olmasından dolayı; yerli ve yabancı misafirler tarafında da yaygın olarak ziyaret edilmektedir. Biz de Büyükçekmece’de tatil yapmak veya bölgeyi keşfetmek isteyen okurlarımıza rehber olması adına; Büyükçekmece plajları 2024 listesi içeriğimizi hazırladık. Peki, Büyükçekmece’de denize girilir mi? Büyükçekmece’nin denizi derin mi, sığ mı? Büyükçekmece’nin denizi kirli mi, temiz mi? Büyükçekmece’nin denizi sıcak mı, soğuk mu? Büyükçekmece’nin denizi taşlı mı, kumlu mu? İşte Büyükçekmece’de denize girilecek yerler.

Dalgakıran Çocuk ve Aile Plajı

Büyükçekmece plajları 2024 listesi içeriğimiz içerisinde ilk sırada yer alan plaj Dalgakıran Çocuk ve Aile Plajı’dır. Büyükçekmece kordon boyunda yer alan ücretsiz bir plajdır. Denizin sol tarafında dalgakıran yer almaktadır. Denizin sol bölümüne göre, sağ bölümü daha güzeldir. Sağ tarafın sahili daha uzun ve kumsal derinliği daha fazladır. Tuvalet ve soyunma kabinleri var. Restoran ve kafeler tarafından da duş hizmetleri veriliyor. Market ve kafe işletmelerinin bol olduğu bir bölümde ve yerleşim yerlerinin yanı başında yer almasından dolayı; günün her saatinde kalabalık olabilmektedir. Çocuk ve aile diye bir ayrım söz konusu değil, herkes gönül rahatlığıyla ziyaret edebilir.

Dalgakıran Çocuk ve Aile Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/bErFtep1fNk5Q8Zo8

Dalgakıran Çocuk ve Aile PlajıPin
Dalgakıran Çocuk ve Aile Plajı

Minder Plajı

Minder Plajı, ücretsiz bir plajdır. Denizi çok derin olmamasının yanı sıra; kıyı tarafında çakıl taşı yapısı hakimdir ancak denizin diğer bölümlerinde kum yapısı ön plana çıkmaktadır. Yüzme bilmeyenlere ve çocuklu ailelere de uygun olan Minder Plajı’nda sezonda şemsiye ve şezlong bulabiliyorsunuz. Ayrıca restoran ve kafelerin de oturma alanları bulunuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilir veya işletmelerden satın alabilirsiniz. Tuvalet ihtiyaçlarınızı işletmelerde giderebiliyorsunuz.

Minder Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/JooAashyBSH38vJ1A

Minder PlajıPin
Minder Plajı

Büyükçekmece Plajı

Büyükçekmece plajları 2024 listesi rehber içeriğimiz içerisinde yer alan ve en çok tercih edilen plaj olan Büyükçekmece Plajı’na giriş ücreti bulunmamaktadır. Denizi temiz ve plaj alanı kum yapısına sahiptir. Sahil şeridi üzerinde ve çevresinde çok sayıda restoran ve kafe işletmeleri hizmet vermektedir. Sabah erken saatlerde gidilmesi halinde aracınızı ücretsiz park edebileceğiniz ücretsiz otopark hizmetinden faydalanabilirsiniz. Tuvalet ve duş hizmetleri de var. Otopark, duş ve tuvalet için İstanbulkart geçerlidir. Öğlenden sonra kalabalık olabileceği için deniz bulanık olabilir.

Reklam

Büyükçekmece Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/eMZJU7Tb5cgtReWn9

Büyükçekmece PlajıPin
Büyükçekmece Plajı

Mimar Sinan Sahil

Mimar Sinan Sahil’inde ücretsiz şekilde denize girebilirsiniz. Mimar Sinan Sahil, hafta sonu günlerinde kalabalık olabilmektedir. Sahil boyunca yürüyüş yapabilirsiniz. Sahil şeridi üzerinde belirli noktalarda Belediye tarafından konumlandırılmış tuvalet hizmeti mevcuttur. Sahil üzerinde ateşsiz piknik yapılabilecek oturma alanları ve manzara alanları da bulunmaktadır. Kafe ve restoranların yürüme mesafesinde yer alması, uzun süreli vakit geçirmek isteyenlere kolaylık sağlamaktadır.

Mimar Sinan Sahil Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/NqR7Bnt1nfscn8Sa7

Mimar Sinan SahilPin
Mimar Sinan Sahil

Taşlık Plajı

Büyükçekmece plajları 2024 listesi içerisinde en sakin plaj olarak ön plana çıkan Taşlık Plajı, ücretsiz bir plajdır. Kum ve çakıl taşı karışık yapıya sahip olan kıyısında gölge alan olmamasından dolayı; şemsiyenizi yanınızda götürmenizi öneriyoruz. Tuvalet, duş, restoran ve market gibi imkanların bulunmadığı Taşlık Plajı’na giderken hazırlıklı gitmenizi öneriyoruz. Mimarsinan Sahili üzerinden, Mimaroba Sahilini de tatip ederek, Taşlık Plajı’na kadar ulaşabilirsiniz. Denizi temizdir.

Taşlık Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/K1hpBCGaSrkYDCge7

Taşlık PlajıPin
Taşlık Plajı

Baba Burnu

Baba Burnu, Büyükçekmece’de ücretsiz denize girebileceğiniz bir lokasyondur. Hafta içi çok sakin ancak hafta sonu günlerinde kalabalık olan Baba Burnu’nda deniz temizdir. Tuvalet, soyunma kabini, restoran, şezlong, kafe, şemsiye ve duş gibi imkanlar bulunmayan Baba Burnu’na giderken hazırlıklı gitmeniz gerekmektedir. Deniz manzarası izlemek için tercih edilen bölgede otlar ve patika yol bulunmaktadır. Yağmur yağdığı zamanlarda çamurlaşma olabilir. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürüp, tepeden deniz manzarası izleyebilir veya kıyı tarafından denize girebilirsiniz. Kıyı tarafı çok kısıtlıdır. Aynı zamanda zemin kum ve çakıl taşı karışık yapıya sahiptir.

Baba Burnu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/viMA2Wd9gKTHL4Vz5

Baba BurnuPin
Baba Burnu

Güzelce Plajı

Güzelce Plajı’na giriş ücreti bulunmamaktadır. Deniz sabah saatlerinde sakin ve temiz ancak öğlen saatlerinden sonra bulanık ve yosunlu olabiliyor. Midyelerin yoğunluk oluşturmasından dolayı; deniz ayakkabısı giyilmesi önerilmektedir. Hafta içi sakin, hafta sonu kalabalıktır. Gün batımı manzarası keyifle izlenebilir bir lokasyondur. Şemsiye, şezlong, duş, tuvalet ve soyunma kabini imkanları yoktur. Denize girilen alanlar taşlık ancak geriye kalan alanlar kum yapısına sahiptir. 50 ile 100 metre yürüme mesafesinde park içerisinde tuvalet var sadece. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz.

Güzelce Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/qp2HvwVNFBMxGVVs9

Güzelce PlajıPin
Güzelce Plajı

Kumburgaz Plajı

Büyükçekmece – Silivri yolu üzerinde yer alan Kumburgaz Plajı’nın denizi temizdir. Deniz, gün içerisinde yosunlu olabilmektedir. Denizin 4 ile 5 metre sonrası oldukça güzeldir ama yüzerken dikkat etmek gerekmektedir. Şezlong ve şemsiye sezonda bulunabilir. Sezon dışında şemsiye ve şezlong hizmeti yoktur. Uzun bir plaj olmasından dolayı; hafta sonu kalabalığında da yer bulmak mümkündür. Büyükçekmece plajları 2024 listesi içeriğimizi incelediğiniz için çok teşekkür ederiz.

Kumburgaz Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/JCVxag7kZ15utHT68

Kumburgaz PlajıPin
Kumburgaz Plajı

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!