Gelisiyorum.com | Blog

OneDrive Gelişmiş Dosya Arama Araçları Sunuyor

07.10.2024
2
OneDrive Gelişmiş Dosya Arama Araçları Sunuyor
OneDrive Gelişmiş Dosya Arama

Microsoft, kullanıcıların dosyalarını daha hızlı ve kolay bulmaları için OneDrive bulut depolama hizmetine bir dizi yeni arama özelliği getiriyor. Şirket, sanal iş birliğinin birçok işletme için norm haline gelmesiyle doğru dosyaları hızlı bir şekilde bulmanın her zamankinden daha önemli olduğunu söylüyor.

Kullanıcılar artık arama sonuçlarını belgeler, elektronik tablolar, sunumlar ve daha fazlası gibi dosya türüne göre filtreleyebiliyor. Dosya türü filtreleri uygulamak, arama sonuçlarını karmaşıklaştıran ilgisiz dosyalar yerine yalnızca ilgili dosyaları görmenizi sağlayarak sonuçları kolayca daraltmanıza olanak tanıyor. Renk kodlu filtre etiketleri, hangi filtrelerin uygulandığını görmeyi de kolaylaştırıyor.

Arama sonuçlarında görüntülenen ek meta veriler önemli bağlam sağlayabilir. Yeni bir konum sütunu, dosyaların nereden geldiğini, örneğin kişisel OneDrive hesabınız veya paylaşılan bir ekip sitesini gösteriyor. Ek olarak, oluşturucular ve son düzenleyiciler de görülebiliyor. Konumlara tıklamak kullanıcıları doğrudan kaynağa götürüyor.

Bir diğer yeni ekleme, belirli tarih aralıklarında arama yapabilme olanağı. Bir tarih aralığı filtresi seçilirse, hedef yalnızca son hafta, ay veya başka herhangi bir özelleştirilmiş zaman diliminde değiştirilen dosyalarla sınırlandırılabiliyor. Bu, arama sonuçlarının zamanında olmasını ve güncel olmayan dosyalarda gezinmek zorunda kalmamanızı sağlıyor.

Arama kapsamı da artık ihtiyaç duyulduğunda sınırlandırılabiliyor. Kullanıcılar erişilebilir tüm dosyaları veya yalnızca kişisel dosyalarını, tek bir klasörü veya belge kitaplığını arama arasında geçiş yapabilir.

Reklam

Microsoft, 8 Ekim tarihinde OneDrive hizmetine gelecek daha fazla özelliği açıklayacak.

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!