Gelisiyorum.com | Blog

İlk Apple Intelligence özelliklerinin 28 Ekim’de gelmesi bekleniyor

07.10.2024
5
İlk Apple Intelligence özelliklerinin 28 Ekim’de gelmesi bekleniyor

Apple‘ın merakla beklenen yapay zeka özellikleri, 28 Ekim itibarıyla iOS 18.1 ile kullanıcılara sunulacak. Bu yenilik, Apple’ın geçtiğimiz aylarda WWDC’de tanıttığı Apple Intelligence teknolojisinin ilk kez halka açık bir şekilde kullanılmasını sağlayacak.

Apple, uzun süredir Apple Intelligence özelliklerini geliştirici beta sürümleri ile test ediyor. Yapılan testlerin ardından nihayet kararlı sürümün piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bloomberg’ün paylaştığı habere göre, Apple bu tarihte herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına oldukça titiz bir süreç yürütüyor. Şirketin özellikle yapay zeka sunucularının ani yoğunluğu kaldırabilecek seviyede olmasını sağladığı belirtiliyor.

Apple Intelligence’ın ilk aşamada kullanıcılara sunacağı temel özellikler arasında “Yazı Araçları” (Writing Tools) ve bildirim özetleri yer alacak. Ayrıca Mail, Notes ve Pages gibi uygulamalarda akıllı ses kaydı ve transkripsiyon araçları da bu güncelleme ile birlikte sunulacak.

Fotoğraflar uygulamasında da önemli bir yenilik olan “Anılar” (Memories) özelliği ile kullanıcılar, galerilerindeki fotoğrafları kolayca düzenleyip kısa filmler oluşturabilecekler. Ayrıca, fotoğraflardan arka plandaki istenmeyen nesneleri silmeye yarayan “Temizleme” (Clean Up) aracı da bu güncelleme ile cihazlara eklenecek

Apple Intelligence’ın daha geniş çaplı özellikleri ise ilerleyen sürümlerde gelmeye devam edecek. iOS 18.2 sürümünde Siri’ye ChatGPT entegrasyonu ve Genmoji adı verilen kişiselleştirilebilir emojiler eklenmesi bekleniyor. Mart 2025’te çıkması planlanan iOS 18.4 sürümünde ise Siri, kişisel verilerden yararlanarak daha bağlamsal cevaplar verebilecek. Bu da Siri’nin dosyalar ve diğer kişilerle yapılan iletişimlere dayalı olarak daha kişisel yanıtlar sunmasını sağlayacak.

Kaynak

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!