Gelisiyorum.com | Blog

Gmail’in Gemini Destekli Soru-Cevap Özelliği iOS’a Geliyor

07.10.2024
5
Gmail’in Gemini Destekli Soru-Cevap Özelliği iOS’a Geliyor
Gmail Soru-Cevap iOS

Google, Mayıs ayında Gemini yapay zekası ile Gmail e-posta hizmetinde arama yapmanın yeni bir yolunu tanıtmıştı. Gmail Soru-Cevap (Q&A) adı verilen özellik, Gemini sohbet robotuna sorular sorarak belirli e-postaları ve bilgileri bulmanızı sağlayabiliyor. İlk olarak sadece Android cihazlarda mevcut olan Gemini destekli Gmail Soru-Cevap özelliği sonunda iOS platformu için de sunulmuş durumda.

Soru sormanın yanı sıra, Gemini’ye “[Kişinin adı] tarafından okunmamış e-postaları bul” diyerek belirli bir göndericiden gelen okunmamış e-postaları bulmak için de özelliği kullanabilirsiniz. Sohbet robotundan gelen kutunuzda bulabileceğinizi bildiğiniz bir konuyu, örneğin aylardır üzerinde çalıştığınız ve birkaç konu başlığında birden fazla konuşmadan oluşan iş projelerinizi özetlemesini isteyebilirsiniz. Hatta gelen kutunuzdan çıkmadan genel arama sorguları yapmak için Gemini’yi Gmail’de bile kullanmanız mümkün. Gemini’ye erişmek için Gmail uygulamanızın sağ üst köşesindeki yıldız simgesine dokunmanız yeterli.

Google, özelliğin tüm cihazlara ulaşmasının 15 güne kadar sürebileceğini söylüyor. Özelliği kullanabilmek için Gemini Business, Enterprise, Education, Education Premium veya Google One AI Premium’a erişiminizin olmanızın gerektiğinin de altını çizelim.

İlker Şekercioğlu

Tam bir teknoloji bağımlısı olan İlker, teknolojideki son gelişmeleri meraklıları ile paylaşmaktan keyif alıyor.

Kaynak

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!