Gelisiyorum.com | Blog

Windows 10 için destek süresi Ekim 2025’te bitiyor

07.10.2024
11
Windows 10 için destek süresi Ekim 2025’te bitiyor

Kullandığımız uygulamalardan verilerimizin güvenliğine kadar birçok önemli işlevi yöneten işletim sistemleri, düzenli güncellemeler ve desteklerle ayakta kalıyor. Ancak Windows 10 için destek süresi Ekim 2025’te sona erecek. Microsoft ise Windows 11 desteklemeyen milyonlarca cihazın e-atık olacağına inanıyor. 

Microsoft’un Windows 10 için destek süresi önümüzdeki yıl sona eriyor. Bu, milyonlarca bilgisayarın güvenlik açıkları ve siber tehditlere karşı savunmasız kalması anlamına geliyor. İlk olarak 2015 yılında piyasaya sürülen Windows 10, hala birçok kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Ancak genişletilmiş destek de sona erdiğinde, cihazlar artık güvenlik paketleri veya özellik güncellemeleri almayacak. Bu da bilgisayarları virüslere, kötü amaçlı yazılımlara ve diğer siber saldırılara karşı açık hale geleceğini gösteriyor.


AMD Granite Ridge Zen 5 mimarisi gün yüzüne çıktı!

AMD Granite Ridge Zen 5 mimarisi gün yüzüne çıktı!

AMD Granite Ridge Zen 5 işlemcisi ile ilgili yüksek çözünürlüklü die-shot görüntüleri ortaya çıktı. İşte detaylar…

Microsoft ise kullanıcıları Windows 11’e geçiş yapmalarını veya “Windows 11 çalıştırabilen yeni bir cihaz satın almalarını” tavsiye ediyor. Ancak Windows 11’in minimum sistem gereksinimleri, birçok eski bilgisayarın yükseltme yapmasını engelliyor.

Özellikle TPM 2.0 güvenlik çipi gereksinimi, hala kullanılabilir durumda olan bazı sistemlerin Windows 10’da kalmasına neden oluyor. Bu yüzden kullanım ömrünün sonuna yaklaşan bilgisayarlar için yükseltme veya değiştirme mantıklı bir seçenek olabilir.

Reklam
windows-11-hotpatch-belgesi-pc

Microsoft’un açıklamasına göre Windows 11’i desteklemeyen cihazlar, güncellenmeyen yazılımlar nedeniyle eskiyecek. Bu da gereksiz yere elektronik atık oluşturabileceğini gösteriyor. 2025’in Ekim ayında resmi destek sonlanacakken, milyonlarca Windows 10 cihazının boşa çıkacağını söylemek mümkün.

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!