Gelisiyorum.com | Blog

343 Industries Artık Halo Studios Olarak Anılacak

07.10.2024
11
343 Industries Artık Halo Studios Olarak Anılacak
343 Industries Halo Studios

Microsoft, sevilen Xbox oyun serisi Halo için büyük etki yaratacak bazı önemli değişiklikler yapıyor. Şirket, 2012 yılındaki Halo 4’ten beri seride oyunlar yapan şirket içi 343 Industries oyun geliştirme ekibinin bundan böyle Halo Studios olarak anılacağını duyurdu.

İsim değişikliğinin yanı sıra Halo Studios ayrıca şirket içi Slipspace grafik motorunu da terk ederek gelecekteki oyunları için artık Epic’in Unreal Engine 5 motorunu kullanacak. Stüdyo Sanat Yönetmeni Chris Matthews, Slipspace’ten ayrılmaya karar verilmesinin sebebi olarak grafik motorunun bazı bileşenlerinin neredeyse 25 yaşında olmasına işaret ediyor. Ek olarak Matthews, Epic’in bir süredir geliştirdiği Unreal’in bazı yönlerinin Slipspace’te kendileri için mevcut olmadığını ve bunları kopyalamak için çok fazla zaman ve kaynak gerekeceğini paylaşıyor.

Ekip, Project Foundry olarak adlandırılan ve yeni bir Halo oyunu veya hatta bir teknoloji demosu olarak tanımlanmayan “gönderilen bir oyunla aynı titizlik, süreç ve sadakatle” yapılmış Unreal Engine 5 tabanlı bir proje üzerinde de çalışıyor.

Sonuç olarak, Project Foundry’nin üç farklı ortamı var. Biri, Master Chief’in iki Covenant Elites’e karşı mücadele ettiği, çok sayıda ağacın bulunduğu tanıdık bir Halo ortamına sahip. İkincisi kış benzeri bir konuma sahip ve son mekan olan Blightlands, Flood uzaylıları tarafından harap edilmiş bir yer.

Halo Studios’un bir sonraki oyununun piyasaya sürülmesine daha çok zaman olduğunu açıkça belirtirken, stüdyonun şu anda aynı anda birden fazla oyun üzerinde çalıştığı da belirtiliyor.

Reklam

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!