Gelisiyorum.com | Blog

87 dakikalık S.T.A.L.K.E.R. 2 belgeseli yayında!

08.10.2024
12
87 dakikalık S.T.A.L.K.E.R. 2 belgeseli yayında!

Herkesin oyun zevki kendine göre ancak LEVEL ekibinin yarısından fazlasının en çok beklediği oyunun S.T.A.L.K.E.R. 2 olduğuna neredeyse eminiz.

Yapımı malum Rus işgali sebebiyle defalarca ertelenen oyun nihayet bizlerle buluşmaya hazırlanırken, 87 dakikalık şahane bir belgesel de oyuncuları çıkmak üzere oldukları maceraya hazırlıyor.

500’den fazla çalışana sahip olan Ukraynalı oyun geliştiricisi GSC Game World’ün duygusal S.T.A.L.K.E.R. 2 geliştirme sürecini anlatan “War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2”, adeta bir külte dönüşen ilk oyunun ardından yükü sırtlanmanın zorluklarına da parmak basmış. Aradan 17 sene de geçse, üzerlerindeki daha iyiyi yapma baskısını çok güzel anlatmışlar.

Xbox ile ortaklaşa hazırlanan ve Andrew Stephan (Power On: The Story of Xbox) tarafından yönetilen bu belgesel, şimdiye kadar yapılmış en yürek burkan “yapım” filmlerinden biri. Kapılarının önünde savaşın gerçekleriyle yüzleşen gerçek insanların gerçek hikayelerini anlatıyor.

stalker 2

Reklam

Belgesel, Çernobil ve Ukrayna’nın özünü yakalamaktan, kültürel bağımsızlığa ve çökmekte olan bir dünyada oyun geliştirmeye, kişisel ve kolektif dayanıklılığa ve kayıpların üstesinden gelmeye kadar birçok temayı ele alıyor.

Bu süreçte, S.T.A.L.K.E.R. 2 bir oyundan çok, yeni bir gerçekliğin görüldüğü bir mercek haline geliyor. Geliştiriciler, yaratıcı ve hayatta kalan olarak ikili rolleriyle boğuşarak oyunlarını güçlü bir direniş sembolüne dönüştürüyorlar. Malum, varoluşun temelleri sarsıldığında, sanat derinden önem kazanıyor.

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!