Gelisiyorum.com | Blog

Nintendo emülatörü Ryujinx yolun sonuna geldi

08.10.2024
14
Nintendo emülatörü Ryujinx yolun sonuna geldi
Ryujinx

Emülatör konusu LEVEL olarak dışında kalmaya çalıştığımız bir konu zira yasal olarak kabul edildiği bir ülke, bir kanun bulmanız hayli güç. Haliyle, korsanın bir türü olarak değerlendirmekte de hiçbir sıkıntı görmüyoruz.

Ryujinx

Açık kaynak kodlu Nintendo Switch emülatörlerinden birisi olan ve 2017 yılından beri geliştirilmeye devam Ryujinx için de deniz bitmiş gibi gözüküyor. Nintendo’nun geçtiğimiz bir iki haftada başka boyutlara ulaşan Youtube videolarına telif atma çılgınlığını da sevimli bulmuyoruz tabii ki, nitekim Ryujinx de bu fırtınanın altında kalmaktan kurtulamadı.

Uygulama dünden beri GitHub‘dan kaldırılırken bunun sebebinin de geliştirici gdkchan‘ın Nintendo’dan “reddedemeyeceği bir teklif!” alması olarak gösteriliyor. Sağlam bir tehdit olduğu aşikar olan bu durum tam da içerik üretici Retro Game Corps‘un “Ryujinx ekranlarını gösteren içerikler konusunda” Nintendo’dan ciddi bir uyarı aldığını paylaştığı döneme denk geldi.

Ryujinx

Ryujinx sunucusunda paylaşılan, gdkchan’ın ciddi bir “teklif” aldığı, bunun basitçe elindeki tüm assetlerden vazgeçmesi, uygulamayı kaldırması ve organizasyonu lağvetmesi anlamına geldiğini belirten mesaj da durumu doğrular nitelikte.

Reklam

Ryujinx’in son sürümü 3400 adet Switch oyununu Windows altında emüle edebiliyordu ve 500’den fazla Patreon destekçisi mevcuttu.

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!