Gelisiyorum.com | Blog

Foxconn, NVIDIA Blackwell GPU’ları Üretmek İçin Dünyanın En Büyük Tesisini Kuruyor

08.10.2024
10
Foxconn, NVIDIA Blackwell GPU’ları Üretmek İçin Dünyanın En Büyük Tesisini Kuruyor
Foxconn NVIDIA Blackwell GPU

Foxconn, NVIDIA Blackwell GB200 GPU’ları için dünyanın en büyük üretim ünitesini kurma planlarını duyurdu. Plan, Foxconn Kıdemli Başkan Yardımcısı Benjamin Ting tarafından Tayvan, Taipei’de düzenlenen NVIDIA’nın yıllık teknoloji gününde duyuruldu. Öte yandan, tesisin nerede inşa edileceği konusunda henüz detaylar açıklanmadı.

Bu önemli hamle, yapay zeka modellerini eğitmek gibi hesaplama gerektiren işler için yapılmış olan NVIDIA’nın yaklaşan Blackwell platformuna olan talebin oldukça ciddi olması sonrasında geldi.

Daha çok Apple’ın ana tedarikçisi olarak bilinen Foxconn, GPU’lar gibi diğer elektronikleri de üretebilmek için operasyonlarını genişletiyor ve yapay zeka girişimleri yeni yapay zeka modellerini eğitmeye devam ettikçe talep son zamanlarda çok arttı. Bu modelleri eğitmek önemli miktarda hesaplama gücü gerektiriyor ve birçok şirket bunu karşılamak için veri merkezlerini genişletiyor.

Foxconn Başkanı Young Liu, etkinlikte şirketin tedarik zincirinin yapay zeka devrimine hazır olduğunu belirtti. Liu  ayrıca, NVIDIA’nın GB200 sistemlerinin üretimi için altyapıya gerekli olan sıvı soğutma ve ısı dağıtma sistemleri gibi temel teknolojileri içeren Foxconn’un gelişmiş üretim yeteneklerinden bahsetti.

Foxconn ve NVIDIA ayrıca Hon Hai Kaohsiung Süper Hesaplama Merkezi adlı Tayvan’ın en büyük süper bilgisayarını inşa etmek için birlikte çalışıyorlar. Süper bilgisayar aynı Blackwell mimarisi üzerine inşa edilecek ve 64 raf ve 4.608 Tensor Core GPU’lu GB200 NVL72 platformuna sahip olacak. Bu süper bilgisayarın toplam performansının 90 exaflops’un üzerinde olması bekleniyor. Süper bilgisayarın inşasına Tayvan’ın Kaohsiung kentinde başlandı ve ilk aşamasının 2025 ortalarında, tam olarak konuşlandırılmasının ise 2026 yılında gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!