Gelisiyorum.com | Blog

Beykoz Plajları 2024 Listesi – Kamp Yerleri

08.10.2024
8
Beykoz Plajları 2024 Listesi – Kamp Yerleri

Beykoz, İstanbul ilinin bir ilçesidir. Kocaeli – Çatalca bölümünün Kocaeli Yarımadası Batısında yer almaktadır. Beykoz ilçesinin; Doğu tarafında Şile ilçesi, Güney tarafında Üsküdar, Çekmeköy ve Ümraniye ilçeleri yer alırken; Kuzey tarafında Karadeniz ve Batı tarafında ise; Marmara Denizi İstanbul Boğazı yer almaktadır. Beykoz ilçesi; tarihi ve doğal değerler açısından çok kıymetli bir İstanbul ilçesidir. Beykoz Kasrı, Abdülmecid Küçüksu Kasrı, I. Mahmut Anadoluhisarı Kalesi, Mihrişâh Sultan Çeşmesi, I. Mahmud Paşa Çeşmesi ve Polonezköy gibi pek çok tarihi ve doğal lokasyona da ev sahipliği yapmaktadır. Beykoz’un hem Marmara Denizi’ne kıyısı olması, hem de Karadeniz’e kıyısının olması nedeniyle; yerli ve ziyaretçi potansiyeli de oldukça fazladır. Biz de sitemizde Beykoz’da Marmara Denizi’ni ve Karadeniz’i keşfedebileceğiniz plajlar ile ilgili bilgiler paylaştık. Beykoz plajları 2024 listesi sitemizde. Peki, Beykoz’da denize girilir mi? Beykoz’da kaç plaj var? Beykoz’da denize girilebilir mi? Beykoz’un denizi temiz mi, kirli mi? Beykoz’un denizi sıcak mı, soğuk mu? Beykoz’un denizi derin mi, sığ mı? Beykoz’da kaç plaj var? Beykoz’da plaj var mı? İşte Beykoz’da denize girilecek yerler listesi sitemizde.

Paşabahçe Plajı

Paşabahçe Plajı, Beykoz plajları 2024 listesi rehber içeriğimiz içerisinde ilk sırada yer almaktadır. Beykoz’a bağlı Paşabahçe mevkiinde yer alan Paşabahçe Plajı’na giriş ücreti bulunmamaktadır. İstanbul Boğazı’nda denize girebiliyorsunuz. Plaj alanı kum yapısına sahip ve deniz içerisinde taşlar var. Yürüme mesafesinde uygun fiyatlı sosyal tesis hizmet veriyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı oradan giderebilirsiniz. Sahilde 3 TL ücretle; duş, soyunma odası ve tuvalet imkanı da bulunmaktadır. Toplu taşıma ile kolayca ulaşım sağlamak mümkündür. Deniz içerisinde taşlardan rahatsız olabilirsiniz, bu yüzden deniz ayakkabısı kullanılması öneriliyor.

Paşabahçe Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/Wzb1piGNCMuKtbmc7

Paşabahçe PlajıPin
Paşabahçe Plajı

Poyrazköy Plajı

Poyrazköy Plajı, Beykoz’a bağlı Poyrazköy mevkiinde yer almaktadır. Toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlamak mümkündür. Poyrazköy Plajı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü manzaralıdır. Poyrazköy Plajı’na giriş ücreti yoktur. Şezlong ve şemsiye kiralaması ortalama 150 TL civarındadır. Poyrazköy Plajı çevresinde restoran ve kafeler hizmet veriyor. Yemeklerinizi yanınızda götürebilirsiniz veya Poyrazköy’de hizmet veren işletmelerden satın alabilirsiniz. Hafta içi sakin ancak, hafta sonu kalabalıktır. Otopark sorunu yaşanabilir. Tuvalet ve lavabo imkanları da bulunmaktadır.

Poyrazköy Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/CdT8bLP1SpjdUqFf8

Poyrazköy PlajıPin
Poyrazköy Plajı

Kabakoz Koyu

Kabakoz Koyu, Beykoz’a bağlı Anadolufeneri’nde yer almaktadır ve Riva’ya yakın lokasyondadır. Kabakoz Koyu’na giriş ücreti bulunmamaktadır. Araç ile Kabakoz Koyu’na kadar gidilemediği için, aracınızı yol kenarında bırakıp yürümeniz gerekiyor. Ufak bir dere var ve dere sahile kadar iniyor. Denizi taşlık yapıya sahip ancak denizi oldukça temizdir. Plaj alanı kum yapısına sahiptir. Kabakoz Koyu’nda deniz dalgalı ve serin olabilmektedir. Ayrıca zaman, zaman git gel olmasından dolayı yüzme bilmeyenlere ve çocuklu ailelere uygun değildir. Tuvalet, duş, restoran, kafe, market ve soyunma kabini gibi imkanların da bulunmamasından dolayı; hazırlıklı gitmek gerekiyor. Telefon belirli yerlerde çekiyor ve yağmur yağdığı dönemlerde çamurlaşma olabiliyor. Ateşsiz piknik yapılabilir. Kabakoz’a 15D İETT otobüsü ile gidebilir ve otobüsten indikten sonra yürüyerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

Reklam

Kabakoz Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/TCduzQYzuiQxrXK7A

Kabakoz KoyuPin
Kabakoz Koyu

Riva Halk Plajı

Beykoz’a bağlı Riva’da yer alan Riva Halk Plajı’na giriş ücreti bulunmamaktadır. 100 TL civarında otopark ücreti bulunmaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralaması için talep edilen ücret ortalama 300 TL’dir. Hafta içi sakin ancak hafta sonu kalabalık olmaktadır. Tuvalet var ve ücretli ancak akşam 19:00 civarında kapatılabiliyor. Denizi çok az yosunlu olabilmektedir ancak her dönem aynı olmayabilir. Toplu taşıma ile ulaşım sağlanabilir. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Dalgalı bir denize sahiptir, bu yüzden yüzme bilmeyenlere ve çocuklu ailelere uygun değildir. Plaj alanı kum yapısına sahiptir.

Riva Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/bJ2ZNAMgU6rFrXUP9

Riva Halk PlajıPin
Riva Halk Plajı

Riva Plajı

Riva Plajı’na giriş ücretlidir ve kişi başı giriş ücreti 30 TL’dir. Otomobil ile giriş ücreti 100 TL’dir. Riva Plajı’nın Karadeniz’e kıyısı olması nedeniyle; deniz dalgalı olmasının yanı sıra bulanıklaşabilmektedir. Yüzme bilmeyenlere ve çocuklu ailelere uygun değildir. Riva Plajı’nda plaj alanı çakıl taş yapısına sahiptir. Deniz içerisinde midye kabukları ve taşlar olmasından dolayı da deniz ayakkabısı giyilmesi önerilir. Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti ortalama 300 TL civarındadır. Riva Plajı’na yürüme mesafesinde restoran, market ve kafe imkanları vardır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilir veya işletmelerden satın alabilirsiniz.

Riva Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/xvWKZGY454f7uVBG9

Riva PlajıPin
Riva Plajı

Elmasburnu Kadınlar Plajı

Elmasburnu Kadınlar Plajı’na giriş ücretlidir. Cankurtaran, duş, soyunma kabini, sağlık kabini, ibadethane, masa ve sandalye, şezlong, şemsiye, kafe ve tuvalet imkanları vardır. Elmasburnu Kadınlar Plajı’na Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası’ndan servis ile ulaşım hizmeti bulunmaktadır. Elmasburnu Kadınlar Plajı’na 8 yaş ve üzeri çocukların girişine izin verilmemektedir. Gidiş – dönüş servis üzeri 200 TL’dir. 0-6 yaş arası çocuklara ücretsizdir. 7 yaş çocuklara giriş ücreti 200 TL’dir. Elmasburnu Kadınlar Plajı’nda plaj alanı kum yapısına sahiptir. Toplu taşıma araçlarıyla da ulaşım sağlamak mümkündür.

Elmasburnu Kadınlar Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/YssVrF6sQSzcGk6RA

Elmasburnu Kadınlar PlajıPin
Elmasburnu Kadınlar Plajı

Riva 2. Koy

Riva 2. Koy’a giriş ücreti 30 TL’dir. Riva 2. Koy, Beykoz Belediyesi tarafından işletilmektedir. Tuvalet, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkanları da vardır. Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti 300 TL’dir. Plaj alanı ince kum yapısına sahiptir ve kumsal üzerinde yeşil alanlar da bulunmaktadır. Hafta içi sakin olabilir ancak hafta sonu günlerinde ve özellikle Bayram tatili dönemlerinde çok kabalıktır. Denize girilen alanlarda irili ufaklı taşlar vardır. Taşların bittiği alanda da deniz suyu seviyesi yükselmektedir. Burada yüzerken dikkat etmek gerekiyor. Karadeniz olmasından dolayı da dalgalar görülebilir ve bu gibi durumlarda yüzmek yasaklanmaktadır. Denizi temiz ve kapanış saati ortalama 19:00 civarıdır. Yiyecek ve içecek satışı da bulunmaktadır. Kafeden yiyecek ve içecek temin edebilirsiniz.

Riva 2. Koy Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/PSi963SvXsVouZH77

Riva 2. KoyPin
Riva 2. Koy

Riva 3. Koy

Riva 3. Koy, Beykoz’da ıssız kalmış bir koy olarak bilinir. Tuvalet, duş, restoran, kafe, şezlong, şemsiye, soyunma kabini ve market gibi imkanlar bulunmamaktadır. Riva 3. Koy’da terkedilmiş otel bulunmaktadır ve denizin kıyı kesimlerinde yosun görülebilmektedir. Araçlarınızı üst kısımda bırakıp, yürüyerek koya inebilirsiniz. Denizi dalgalı ve kayalık alanlar olmasından dolayı; deniz ayakkabısı veya terlik kullanılması önerilir.

Riva 3. Koy Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/yvwwihnWvkJ6LZiV6

Riva 3. KoyPin
Riva 3. Koy

Kaptanın Mezarı

Kaptanın Mezarı, Beykoz’da ücretsiz vakit geçirebileceğiniz bir lokasyondur. Kamp yapmak da mümkündür ancak gitmeden önce jandarma ekiplerinden kamp yasağı ile ilgili bilgi alınması önerilmektedir. Tuvalet, duş, market, şezlong, kafe, şemsiye ve soyunma kabini gibi temel ihtiyaç imkanları bulunmamaktadır. Enfes bir manzaraya ev sahipliği yapan Kaptanın Mezarı’nda kumluk ve kayalık alanlar vardır. Kayalık ve taşlık alanlarda deniz ayakkabısı kullanılması önerilir. En az 2 kilometre mesafede yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz işletmeler hizmet vermektedir. Denizi temiz ve dalgalı. Dalgalı dönemlerde denize girilmesini önermiyoruz. Çocuklu aileler de imkanlar olmamasından dolayı mağdur olabilir.

Kaptanın Mezarı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/F62WWTUShxwMyAsS8

Kaptanın MezarıPin
Kaptanın Mezarı

Riva Gelara Koyu

Beykoz plajları 2024 listesi rehber içeriğimiz içerisinde yer alan son plaj, Riva Gelara Koyu’dur. Riva Gelara Koyu ücretsizdir. Toplu taşıma ulaşım imkanı yok. Dileyenler Riva – Çayğazı merkezinden taksi tutabilirler. Ateşsiz piknik yapılabilir. Riva Gelara Koyu’nda tuvalet, duş ve soyunma kabini imkanları da yoktur. Çok fazla köpek vardır. Riva Gelara Koyu’nda plajın orta bölümünde kum yapısı hakim ancak sağ ve sol bölümlerde kayalık alanlar olmasından dolayı deniz ayakkabısı kullanmanız önerilir. Belirli bir otopark hizmeti yok. Yol kenarında aracınızı park edip ortalama 200 metre yürüyüş ile sahile ulaşabilirsiniz. Denizin belirli alanlarında yosun görülebilir. Gölge alan yoktur. Rüzgar çok olabilir ve deniz dalgalı olduğunda yüzmek tehlikelidir. Yiyecek ve içecek temin edilecek alan olmamasından dolayı; gıda malzemelerinizi yanınızda götürmeyi unutmayınız.

Riva Gelara Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/A4u7kvC7KX3meJGK8

Riva Gelara KoyuPin
Riva Gelara Koyu

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!