Gelisiyorum.com | Blog

Yapay zeka ile maden arayan KoBold Metals, 491 milyon dolar yatırım aldı

08.10.2024
8
Yapay zeka ile maden arayan KoBold Metals, 491 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka kullanarak lityum ve bakır arayan bir madencilik girişimi olarak karşımıza çıkan KoBold Metals, büyük yatırımlar almaya devam ediyor. Kobold Metals tarafından Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu için hazırlanan bir bilgeye göre şirket, 491 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı.

Belgede yer alan bilgilere göre Kobold Metals, şu ana kadar 491 milyon dolar topladığı yatırım turunu 527 milyon dolarlık yatırım ile tamamlamayı hedefliyor. 491 milyon dolarlık yatırım turuna kimlerin katıldığı konusunda ise şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor. KoBold Metals tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Hatırlatmak gerekirse Kobold Metals, en son geçtiğimiz yılın Haziran ayında T. Rowe Price liderliğinde 195 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi 1 milyar dolara ulaşmıştı. 527 milyon dolarlık yatırımın tamamlanması ile birlikte şirket değerlemesinin 2 milyar dolar olması bekleniyor

Alınan 491 milyon dolarlık yeni yatırımla birlikte KoBold Metals şirketinin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 900 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. KoBold Metals’in yatırımcıları arasında da oldukça önemli kişiler ve firmalar yer alıyor. Şirketin mevcut yatırımcıları Bill Gates, Jack Ma, Jeff Bezos, Andreessen Horowitz ve T. Rowe Price.

2018 yılında Jeff Jurinak, Josh Goldman ve Kurt Zenz House tarafından ABD’de kurulan KoBold Metals, yapay zeka ile maden yatakları arayan bir girişim olarak hizmet veriyor. Kısacası KoBold Metals, lityum ve bakır maden yataklarını bulmak için yapay zekadan yararlanıyor. KoBold Metals’in Zambiya’da oldukça büyük bir bakır yatağı bulduğunu da paylaşalım.

Kaynak

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!