Gelisiyorum.com | Blog

Paribu’nun düzenlediği Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması 2024’ün sonuçları açıklandı

08.10.2024
10
Paribu’nun düzenlediği Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması 2024’ün sonuçları açıklandı

Paribu, iki yıldır FutureBright Group iş birliğiyle yürüttüğü ve bu yıl 5. kez gerçekleştirdiği Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nın sonuçlarını, basın mensupları ve ekosistem paydaşlarının katılımıyla kendi ofisinde düzenlediği bir basın toplantısıyla açıkladı.

2020 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılan ve alanının en kapsamlısı olan bu önemli araştırma, Türkiye’de kripto paralara yönelik bilinirlik ve algıdaki değişimleri görmek için kritik bir öneme sahip.

Amacı, kripto para ekosisteminde son 1 yılda yaşanan gelişmelere ayna tutmak, elde edilen verileri kamu ve paydaşlarla paylaşmak, kripto paraya dair beklentileri, motivasyonları ve bariyerleri tespit etmek olan Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması, ortaya çıkan sonuçlar nezdinde ülkedeki kripto paralara dair yapılabileceklere dair doğru bir yol haritası niteliğinde.

Paribu Kurucu ve CEO’su Yasin Oral’ın açılış konuşması ile başlayan sunumda FutureBright Group Kurucu Başkanı Akan Abdula araştırmanın metodolojisini aktardı. Daha sonra Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa ve Veri Bilimci Can Yıldırım, araştırmanın dört ana başlığı olan bilinirlik, deneyim, teknoloji ve demografi alanındaki sonuçları paylaştı.

Araştırma sunumundan öne çıkan başlıklar

  • Kripto paraları duymayan kalmadı. Kripto paraların duyulma oranı yüzde 99.
  • Kripto paraların en çok kısa vadeli alım satım işlemleri için kullanıldığı düşünülüyor.
  • Bitcoin hâlâ en çok tercih edilen kripto para.
  • Kripto para ile işlem yapanların oranı her yıl artıyor.
  • Kripto para denilince akla ilk gelen kavram sanal para.
  • Kripto paralar ile işlem yapanların 4’te 1’i son 6 ayda işlem yapmaya başladı.
  • Her 10 kişiden 4’ü kripto para cüzdanı kavramını biliyor.
  • Bu yılın en güvenilir ve en çok tercih edilen yatırım aracı altın oldu.
  • Kripto para ile işlem yapanların ortalama yaşı 34,7.

Araştırma sonuçlarına dair detaylı rapora buradan ulaşabilirsiniz.

2017 yılında kurulan Paribu, alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 7/24 hizmet veren Müşteri Deneyimi İş Birimi ile 7 milyon kullanıcısına hızlı, kolay ve güvenli kripto para işlem hizmeti sunuyor. Türkiye’nin ilk bağımsız blokzincir projesini geliştiren Paribu, ekosistemdeki farklı projeleri de finansal ve teknolojik yatırımlarla destekliyor. Blokzincir bilinirliğini artırmak adına çalışmalar yürütürken; kültür sanat, spor ve eğitim alanlarında sorumluluk alarak yarının dünyasına katkı sağlıyor. Doğru bilginin kaynağı ParibuLog’da sektöre dair içerikler yayınlıyor. Paribu hakkında daha fazla bilgi için www.paribu.com adresini kullanabilirsiniz.

Reklam

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!