Gelisiyorum.com | Blog

MOSTAR’DA NEREDE KALINIR? – MOSTAR OTELLERİ

08.10.2024
3
MOSTAR’DA NEREDE KALINIR? – MOSTAR OTELLERİ

Mostar Saraybosna’nın en büyük ikinci ve genellikle de en çok beğenilen şehri. Şehir küçük olduğundan gezmesi çok kolay. Şehrin göbeğindeki mahalleler en turistik yerleri ancak aracınız varsa park yeri bulabilmek için biraz daha dış tarafta konaklayıp merkeze yürüyerek ya da otobüsle inmeyi düşünebilirsiniz. Kimi mahalleler manzaralı, kimi değil, kimi capcanlı, kimi sakin, kimi turistik, kimi yerel.

Bı yazımızda hem en mahallelerin avantaj ve dezavantajlarına değindik, hem de sizlere Booking.com’daki seçenekler arasından, ince eleyip sık dokuyup her bütçeye göre önerilerin bulunduğu bir Mostar otelleri listesi çıkardık.

NOT: Elbette zengin tarihi, kültürel çeşitliliği ve çarpıcı mimarisiyle öne çıkan bu şehirde konaklama planlamanızı yaptıktan sonra Mostar’da Gezilecek Yerler yazımızı okumayı unutmayın.

Mostar’da Nerede Kalınır : Nerede Otel Tutmalı?

– Mostar Tarihi Eski Merkezi (Stari Grad): Ünlü Mostar Köprüsü ve geleneksel Osmanlı mimarisine ev sahipliği yapan Arnavut kaldırımlı sokakları ile Mostar’ın tarihi kalbi, şehrin turistik bölgesi. Gezilecek tüm yerlere yakınlığı nedeniyle konaklama için en çok tercih edilen bölge de burası. Genellikle tarihi butik oteller burada kümeleniyor. Hepsi için temiz ve otantik doku ile uyumlu dekore edilmiş diyebiliriz. Neretva Nehri ve Stari Most’un en güzel manzaralı otelleri de burada.

Mostar’da toplu taşıma konusu ağırlıklı olarak otobüslerle yürütülüyor ancak buraya kiraladığı araç ile gelecek çok kişi olduğunu da biliyoruz. O nedenle de otopark konusu ile konuya giriyoruz. Tahmin edebileceğiniz üzere tarihi şehir merkezinde dar sokaklar ve yoğun turist trafiği nedeniyle park imkanı olmuyor. Park yerleri tarihi şehir merkezinin dışında, ona en yakın 10-15 dakika yürüyüş mesafesinde kalıyor. Şehrin en turistik bölgesi olduğundan genel olarak güvenli bir bölge her kalabalık turist bölgesinde olduğu gibi ufak tefek yankesicilik gibi durumlar yaşanabiliyor her zaman dikkatli olmakta fayda var.

Reklam

Mostar eski şehir bölgesi otellerini incelemek için tıklayın.

– Batı Mostar (Zapadni Mostar): Çoğunlukla Hırvatların yaşadığı bu bölge için alışveriş merkezleri, cafeler ve restoranlarla şehrin daha yeni yüzü diyebiliriz. Tarihi merkeze yürüyerek yaklaşık 15-20 dakikada, otobüsle ise 10 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Araçlıysanız bölgede Mepas Alışveriş Merkezi otoparkı ve İspanyol Meydanı yakınındaki halka açık otopark gibi park yeri olanakları da var.

– Doğu Mostar (Istočni Mostar): Çoğunlukla Boşnakların yaşadığı, Neretva Nehri’nin doğu yakasına denk düşen Doğu Mostar, camiler, otantik pazarlar ve yerel lokantalarla daha geleneksel bir atmosfer sunan bölgesi. Buradaki oteller şehrin geleneksel mimarisinin ve camilerinin panoramik manzaralarını sunuyor. Ayrıca Osmanlı konaklarından dönüştürülmüş butik oteller de var. Eski şehir bölgesine yürüyerek gitmek yaklaşık 15-20 dakika, otobüsle de 10 dakika. Park yeri yine sınırlı ama eski şehre oranla daha olası. En iyi seçenekler Musala Köprüsü ve Karagöz Bey Cami yakınındaki halka açık otoparklar.

– Donja Mahala: Neretva Nehri’nin en güneyinde kalan bölge. Hem pitoresk nehir manzaralarına sahip hem de daha yerel bir deneyim sunan, sakin bir yerleşim bölgesi ancak gezilecek yerlere biraz daha uzakta kalıyor. Merkeze yürüyerek yaklaşık 20-25 dakikada ulaşabiliyorsunuz, otobüsle gelmek ise 15 dakika sürüyor. Fakat otobüs seferlerinin diğer bölgelere göre daha az sıklıkta olduğunu söyleyebiliriz. Genellikle daha az turistik olduğu için park yeri bulmak da daha kolay.

Tüm Mostar otellerini incelemek için tıklayın.

Mostar Otelleri Haritası

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

  1. Hotel-Restaurant Kriva Cuprija $$
  2. Bosnian National Monument Muslibegovic House $$
  3. Villa Amaleo $$
  4. Hotel Sinan Han $$
  5. Hotel Mepas $$
  6. Hotel Almira $
  7. Hotel Verso $
  8. Hotel Bristol $
  9. Hotel Villa Milas $
  10. Hotel Emen $

Mostar Otelleri

1. Hotel-Restaurant Kriva Cuprija $$

Fotoğraf Kaynak: Booking.com

Hotel-Restaurant Kriva Cuprija, Mostar Köprüsü’ne birkaç adım mesafede yer alıyor. Odalar son derece ferah. Bazı mini mutfaklı aile odaları da bulunuyor. Bazı odalar balkonlu. Odalarda modern klasik detaylar, taş duvarlar görebiliyorsunuz. Oturma çalışma alanı, tv, wifi, klima, banyo gereçleri gibi temel donanımlar var. Otel restoranı geleneksel tercih edilmiş, Radobolja Nehri’ne bakan hoş terasında yemek keyifli olabilir. Menüsünde dünya mutfağından lezzetler ve et yemekleri de bulunuyor. Masaj gibi sağlık ve bakım hizmetleri var. Otopark bulunuyor ve ücretli. Havalimanına transfer servisleri yapıyorlar. Miniklere karyola desteği var ve ücretli. Evcil dostunuz da aynı şekilde ücretli olarak sizinle konaklayabilir. Oteli detaylı incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Haritada 1 numara.

2. Bosnian National Monument Muslibegovic House $$

Fotoğraf Kaynak: Booking.com

Bosnian National Monument Muslibegovic House, Mostar şehir merkezinde yer alan tarihi bir konak otel. Rustik ve nostaljik bir havası var. Odalar oturma döşekleri, ahşap tavanlar, geleneksel kilimler, büyük ahşap karyolalar ve antik eşyalar ile donatılmış. Bu geleneksel Bosna tarzı atmosferi hayli hoş. Temel gereçlerin hepsi bulunuyor. Kahvaltı beğeniliyor. Park yeri mevcut ve ücretli. Havalimanına transfer yapmıyorlar. Miniklere karyola desteği ücretsiz. Ne yazık ki evcil dostunuz sizinle kalamıyor. Oteli detaylı incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Haritada 2 numara.

3. Villa Amaleo $$

Fotoğraf Kaynak: Booking.com

Villa Amaleo, Mostar Köprüsü’ne yakın mesafede yer alan hoş bir villa. Her şey modern tercih edilmiş, eşyalar zarif ve ferah bir atmosferi var. Aile odaları da bulunuyor. Bazı odalar daha geniş, donanımlı mutfak ve teras içeriyorlar. Teras manzarası da var. Tüm odalarda tv, klima, çay kahve makinesi, banyo gereçleri bulunuyor. Otelin genelinde ortak bir açık alan bulunuyor. Otele ait bir restoran bulunmuyor. Park yeri var ve ücretsiz. Miniklere karyola desteği yok. Evcil dostunuz sizinle kalamıyor. Havalimanı transferi de yapmıyorlar. Oteli detaylı incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Haritada 3 numara.

4. Hotel Sinan Han $$

Fotoğraf Kaynak: Booking.com

Hotel Sinan Han, Mostar Köprüsü’ne 100 metre mesafede yer alıyor. Odalar hayli modern döşenmiş. Ahşap detayları ve rahat kanepeler ev havası katmış. Bazı odalar dağ, bazılarıysa şehir manzaralı. Tv, klima, rahat bir oturma alanı, çalışma alanı, banyo gereçleri her odada var. Restoranında Akdeniz mutfağı ağırlıklı bir menü var. Otelin açık hava avlusu da ferah ve vakit geçirmek için ideal. Otopark tesise yakın konumda yer alıyor. Havaalanı servisi var. Miniklere karyola desteği de sağlıyorlar. Evcil dostunuz maalesef sizinle kalamıyor. Oteli detaylı incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Haritada 4 numara.

5. Hotel Mepas $$

Fotoğraf Kaynak: Booking.com

Hotel Mepas, Mostar Köprüsü’ne 1,5 kilometre mesafede yer alıyor. Odalar sade tercih edilmiş. Tv, wifi, klima, minibar, oturma ve çalışma alanı, banyo gereçleri her odada var. Kahvaltı beğeniliyor, otel restoranının menüsünde Akdeniz ve dünya mutfağına dair seçenekler var. Spor salonu bulunuyor. Masaj, sauna, buhar odası gibi hizmetler de alabilirsiniz. Otelde iki adet havuz bulunuyor, biri minikler için. Bebekler için karyola desteği yok, evcil dostunuz sizinle kalamıyor. Otopark bulunuyor. Havalimanına transfer yapıyorlar. Oteli detaylı incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Haritada 5 numara.

6. Hotel Almira $

Fotoğraf Kaynak: Booking.com

Hotel Almira, Eski Köprü’ye birkaç dakikalık yürüme mesafesinde merkezi bir konumda yer alıyor. Odalarda rustik detaylar görebiliyorsunuz. Aile odaları bulunuyor. Ses yalıtımlı odalarda tv, klima, wifi, oturma çalışma alanı, banyo gereçleri gibi temel donanımlar var. Bazı odalar balkonlu şehir ve dağ manzarasına bakıyorlar. Kahvaltı ve otel restoranı beğeniliyor. Miniklere karyola desteği 3 yaşına dek ücretsiz. Otopark sorun olmuyor. Havalimanına transfer servisi mümkün. Maalesef evcil arkadaşlarınız burada sizinle kalamıyor. Oteli detaylı incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Haritada 6 numara.

7. Hotel Verso $

Fotoğraf Kaynak: Booking.com

Hotel Verso, Mostar Köprüsü’’ne 800 metre mesafede yer alan ideal konumlu 4 yıldızlı bir konaklama seçeneği. Odalar sade, geniş ve ferah. Temel ihtiyaçların hepsi tüm odalarda bulunuyor. Bazı odalarda tam donanımlı bir mutfak da yer oluyor. Kahvaltı her sabah kontinental olarak sunuluyor. Ücretsiz bir otopark bulunuyor ve elektrikli araçlar için de uygun. Havaalanı servisi yapıyorlar. Miniklere karyola desteği var ve ücretsiz. Evcil dostunuz sizinle kalamıyor. Oteli detaylı incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Haritada 7 numara.

8. Hotel Bristol $

Fotoğraf Kaynak: Booking.com

Hotel Bristol, Mostar’da merkezi konumda Tito Köprüsü’nün hemen yanında yer alıyor. Odalar klasik, çok ferah ve aydınlık sayılmazlar ama konforlular. Tv, klima, wifi, çalışma alanı, banyo gereçleri gibi detaylar hepsinde var. 24 saat oda servisi bulunuyor. Kahvaltı beğeniliyor ve kahvaltınızı restoran alanında köprü manzarası eşliğinde yapabiliyorsunuz.  Miniklere 1 yaşına dek karyola desteği ücretsiz. Evcil dostunuz sizinle konaklayamıyor. Otopark bulunuyor. Havalimanı’na transfer servisi veriyorlar. Oteli detaylı incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Haritada 8 numara.

9. Hotel Villa Milas $

Fotoğraf Kaynak: Booking.com

Hotel Villa Milas, Eski Kent’de yer alıyor. Odaların bazıları küçük bunun yanında daha geniş aile odaları bulunuyor. Tüm odalarda çalışma masası, wifi, klima, çay kahve makinesi, banyo gereçleri, saç kurutma makinesi gibi temel detaylar var. Kahvaltı her sabah açık büfe, öyle çok geniş bir menü olmasa da yeterli. Havalimanına transfer servisi var. Miniklere karyola desteği ücretsiz. Evcil dostunuz sizinle kalamıyor. Otopark sorun olmuyor. Oteli detaylı incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Haritada 9 numara.

10. Hotel Emen $

Fotoğraf Kaynak: Booking.com

Hotel Emen, Mostar Köprü’ne 3-5 dakikalık yürüyüş mesafesinde yer alıyor. Odalar konforlu; tv, klima, çalışma alanı, oturma alanı hepsinde var. Bazı odalar balkonlu. Kahvaltı servisi var. Otel avlusu akşamüstü bir şeyler içmek için de ideal. Spor salonu bulunuyor. Bebek bakım hizmetleri var ve miniklere karyola desteği yapıyorlar. Evcil dostunuz sizinle kalamıyor. Otopark bulunuyor, havalimanı servisi var. Oteli detaylı incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Haritada 10 numara.

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!