Gelisiyorum.com | Blog

Bir Sonraki Projeniz İçin 3 Kolay Stereo Kayıt Tekniği

27.05.2023
316
Bir Sonraki Projeniz İçin 3 Kolay Stereo Kayıt Tekniği

Videonuzda bankayı bozmadan veya çok fazla kurulum yapmadan stereo kaydın çok yönlülüğünü ister misiniz? O zaman bu 3 tekniği deneyin.

Stereo kayıt, projenizin sizi içine çekmesini sağlamanın inanılmaz bir yoludur. İnsanlar hem sol “kanal” hem de sağ “kanal” (kulaklarınız) ile stereo işitirler. Bu nedenle, stereo ses tasarımı kullanmak izleyiciyi çeker – iyi çekilmiş görüntülerden bile daha fazla.

Uygun fiyatlı ses kayıt ekipmanı ile, uygun fiyatlı stereo ses yakalayabilirsiniz. Deity Microphones’taki arkadaşlarımız kısa bir süre önce, yalnızca iki av tüfeği mikrofonu veya iki yaka mikrofonu kullanarak kaliteli stereo kaydetmenin üç tekniğini gösteren bir video yaptı.

Hadi bir bakalım.

XY Stereo Kayıt

Bir Sonraki Projeniz İçin 3 Kolay Stereo Kayıt Tekniği — XY Stereo Kayıt

XY kurulumuyla, birbirinin üzerinde bir “X” düzeninde ayarlanmış iki shotgun kardioid veya süper kardioid yönlü mikrofona sahip olacaksınız. Her mikrofondaki kapsüllerin doğrudan aynı hizada olduğundan emin olun. Mikrofonunuzdaki kapsülü bulmak için onu bir ışığa doğru tutun. Girişim tüpünün ucundan yaklaşık bir santimetre uzaklıkta siyah bir nokta olacaktır. Tüm menzili yakalamak için onları 90 ila 130 derecelik bir açıyla geçmek isteyeceksiniz.

Bir Sonraki Projeniz İçin 3 Kolay Stereo Kayıt Tekniği — X Modeli

Bu kurulum, kayıt alanınızda herhangi bir delik veya boşluk bırakmadığından ve stereo iz boyunca kaydırmak için karıştırabileceğinizden, foley veya iç mekan kaydı için harikadır.


ORTF Stereo Kayıt

Bir Sonraki Projeniz İçin 3 Kolay Stereo Kayıt Tekniği — ORTF Stereo Kayıt

ORTF temelde XY stereo kaydın tersidir. Kapsüllerinizin 110 derecelik bir açıyla 17 cm uzakta olmasını istiyorsunuz. Bu kayıt stilindeki stereo görüntü çok daha geniş olacaktır; bu, büyük olasılıkla bu kurulumla kaydedeceğiniz şey, yani dış mekan için harikadır.

Reklam

Yüksek bir yatış açısıyla çok çeşitli sesleri yakaladığından, çoğu profesyonelin oda tonu veya dış mekan ses manzaraları için kullandığı stildir. Resmin sol tarafının ailesiyle oyun oynayan bir çocuk ve sağ tarafının oyun oynayan bir köpeğin olduğu bir parkın bir klibini gösterirken, geniş ses alanı son derece iyi bir şekilde bir stereo ses sistemine çevrilerek izleyiciyi içine alacaktır. bulunduğunuz yerde.


Binaural Stereo Kayıt

Bir Sonraki Projeniz İçin 3 Kolay Stereo Kayıt Tekniği — Binaural Stereo Kayıt

Binaural kayıt, daha alışılmadık kayıt stillerinden biridir, çünkü aslında kendi kulağınıza mikrofon yerleştirecek ve sesi kaydetmek için kulak zarlarınızın akustiğini kullanacaksınız. Bu size tam anlamıyla çılgınca geliyorsa, The Verge’in açıklamasına göz atın:

Binaural tarzda kayıt yapmak için, iki yaka alın ve onları kulak zarlarınızın içine koyun, ardından bunları bir stereo kayıt sistemine bağlayın. Bu biyo-mühendislik hilesi, ses sonrası tasarımda tam bir stereo görüntüye çevirebileceğiniz 360 derecelik ses sunacak. Bir insanın gerçek konumda duyacağını taklit edecektir. Seslerin çıkış noktalarını belirleme konusundaki şaşırtıcı yeteneğimizle, denemesi inanılmaz derecede eğlenceli bir teknik.

Kaynak: premiumbeat.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!