Gelisiyorum.com | Blog

OptoCeutics, Alzheimer ve demans için yenilikçi bir cihaz geliştiriyor

31.01.2025
32
OptoCeutics, Alzheimer ve demans için yenilikçi bir cihaz geliştiriyor

Bilim ve teknoloji dünyası hız kesmeden gelişiyor ve bu gelişme sayesinde de beyin sağlığına pozitif etki sunan inovasyonlar ortaya çıkıyor. İçinde bulunduğumuz dönemde hassas bir şekilde zamanlanmış ışık uyarımlarının bilişsel gerilemeyle mücadelede mükemmel sonuçlar ortaya çıkarabileceği konuşuluyor. Bu durumun arkasında da yenilikçi çözümüyle ön plana çıkan OptoCeutics isimli bir şirket bulunuyor. Bugün, OptoCeutics’i ve bu şirketin beyin sağlığını iyileştirmeye yönelik geliştirdiği ürünü birlikte keşfediyoruz.

OptoCeutics nedir?

2018 kuruluşlu OptoCeutics’in temelleri, 2016’da Nature dergisinde yayınlanmış bir çalışma doğrultusunda atıldı. Bu çalışma, Alzheimer hastalığı belirtileri taşıyan fareler üzerinde yapıldı; araştırmacılar, bu farelere 40 hertz ritminde ışık uyguladılar ve bu uygulama sonucunda farelerin hafızalarının ve öğrenme becerilerinin geliştiği ve Alzheimer hastalığıyla bağlantılı proteinlerin seviyesinin düştüğü gözlemlendi. Daha sonra, bu çalışmayı desteklemek adına başka araştırmalar da yürütüldü ve bu araştırmalarda da benzer bulgular elde edildi.

Ngoc Mai Nguyen ve Marcus Carstensen, bahsi geçen çalışmayı baz alarak gelişmiş bilişsel işlev ve optimum beyin sağlığı için ışık tabanlı beyin teknolojisi geliştirmeyi hedefleyen OptoCeutics’i kurdu. Şirketin misyonu, temelde nörobilimin sınırlarını genişletmek ve beyin sağlığını iyileştirmek isteyen kişilere mucizevi bir yöntem sunmak. Bu noktada, OptoCeutics’in Nguyen’in Alzheimer nedeniyle hafıza kaybı yaşayan babasından ilham aldığını ve kişisel bir anlam taşıdığını vurgulamak istiyoruz.

OptoCeutics’in yenilikçi teknolojisi nörolojik hastalıklar için çözüm kapısı aralıyor

OptoCeutics, EVY isimli bir cihaz geliştiriyor. Bu cihaz, 40 hertzlik ışık ve ses stimülasyonuyla beyin sağlığını iyileştirmeye odaklanıyor. Hem teknoloji hem de bilim dünyasında fazlasıyla ses getiren bu cihaz, başta Alzheimer ve demans olmak üzere çeşitli nörolojik hastalıkların tedavisi ve önlenmesi için umut vadediyor. EVY, EVY LIGHT ve EVY INSIGHT olmak üzere iki parçadan oluşuyor:

  • EVY LIGHT: Bu cihaz, 40 hertzlik ışık terapisi uygulayarak Alzheimer hastalığına veya demansa sahip kişilerin zihinsel berraklığını ve bilişsel işlevlerini geliştiriyor. Bilimsel çalışmalarla desteklenen bu ürün, bir ayakkabı kutusu büyülüğünde olup beyin dalgalarını invaziv olmayan bir şekilde sekronize hale getiriyor. Kullanımı fazlasıyla kolay olan EVY LIGHT’in çalışma masasına ya da uzun süre vakit geçirilen herhangi bir yere yerleştirilerek günde en az bir saat kullanılması öneriliyor.
  • EVY INSIGHT: EVY LIGHT’ın tamamlayıcısı olan EVY INSIGHT, 40 hertzlik ses uyarımı sunuyor ve bir mobil uygulama aracılığıyla uyku, odaklanma becerisi, ruh hali, enerji ve hafıza gibi metriklerin takibini yapıyor.

Reklam

EVY, görünmez spektral titreşim teknolojisini kullanarak rahatsız edici olmayan ışık titreşimi sağlıyor. Bu teknoloji, fazlasıyla ince ışık darbelerini açığa çıkarıyor ve bu uyarımlar kesinlikle fiziksel bir şekilde algılanmıyor. Bu sayede, kullanıcılar cihaz çevrelerindeyken dikkat dağınıklığı gibi bir sorun yaşamıyorlar.

Şirketin yöneticilerinden biri olan Jesse Gomez, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna (DEHB) sahip olduğunu ve EVY sayesinde bu rahatsızlık için tükettiği ilaçlara olan bağımlılığının azaldığını belirtiyor. Gomez’e göre, EVY LIGHT’ı açmak bir fincan kahve içmeye benziyor; kısacası, bu teknoloji anında enerjiyi yükseltiyor ve odaklanmaya yardımcı oluyor.

Alzheimer için umut vadeden EVY, şu anda bir sağlık cihazı olarak pazarlanıyor. Şirket, teknolojisi için Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) tıbbi cihaz onayı almayı bekliyor.

EVY, bilimsel olarak desteklenen bir iyileşme aracı olarak tanımlanıyor ve yaklaşık 2000 dolarlık bir ücrete sahip. Diğer ışık terapisi cihazlarına göre daha pahalı olan bu ürünün maddi değeri, yüksek kaliteli donanım ve yazılım standartlarına uygun tasarım sürecinden kaynaklanıyor.

OptoCeutics, gelecekte genel bilişsel sağlık çözümleri geliştirmeyi hedefleyerek ışık ve ses stimülasyonunun nörolojik hastalıklarla mücadelede önemli bir konumda bulunduğunu somut bir şekilde gözler önüne seriyor.

Kaynak: https://optoceutics.com/

İlginizi çekebilir: Beyin sağlığına odaklanan şirketler

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!