Gelisiyorum.com | Blog

AB’den Türkiye Dahil 35 Bin Gence Ücretsiz Tren Bileti! – DiscoverEU Başvuruları Başladı

07.10.2024
14
AB’den Türkiye Dahil 35 Bin Gence Ücretsiz Tren Bileti! – DiscoverEU Başvuruları Başladı

Avrupa Birliği (AB) komisyonu tarafından DiscoverEU programı kapsamında, Türkiye dahil 35 bin gence ücretsiz tren bileti veriyor. 2018 yılından beri devam eden DiscoverEU programı, 2024 yılında da gerçekleştirilmeye devam ediyor. Avrupa Birliği (AB) komisyonu tarafından açıklanan detaylara göre, 18 yaşına giren 35 bin gence Avrupa’yı keşfetmeleri kapsamında ücretsiz tren bileti verilecek. Başvurular DiscoverEU üzerinden yapılacak. İşte tüm detaylar sitemizde.

Avrupa Birliği Ücretsiz Tren Bileti Başvuruları Nasıl Ve Nereden Yapılır?

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından açıklanan detaylara göre; DiscoverEU programı projesi kapsamında, Türkiye dahil 35 bin gence verilecek ücretsiz tren bileti başvuruları başladı.

Başvurular 16 Ekim 2024 tarihinde Çarşamba günü Türkiye saati ile 13.00’te sona erecektir.

DiscoverEU programı kapsamında 35 bin gence verilecek ücretsiz tren bileti başvurularının, Avrupa Gençlik Portalı üzerinde yer alan DiscoverEU paneli aracılığıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

“https://youth.europa.eu/discovereu/apply_tr” internet sitesine giriş yaparak, sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz tamamlamanız gerekmektedir.

Avrupa Birliği Ücretsiz Tren Bileti Başvuruları Nasıl Ve Nereden Yapılır?Pin
Avrupa Birliği Ücretsiz Tren Bileti Başvuruları Nasıl Ve Nereden Yapılır?

DiscoverEU Nedir?

DiscoverEU projesi, program olarak da söylenmektedir. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından sürdürülen bir program olarak bilinir. Avrupa’yı keşfetme, tarihleri öğrenme, kültürel mirasları yerinde inceleme ve Dünya’nın her neresinden olursa olsun yeni insanlar tanıma ve bu insanlar ile arkadaşlık kurma fırsatı sunmaktadır.

Reklam

DiscoverEU programı aynı zamanda Erasmus+ programının faaliyeti olarak da bilinmektedir. DiscoverEU projesiyle birlikte; size verilen seyahat kartını kullanabilir ve demir yolu ile seyahat edebilirsiniz.

Başvurunuzun kabul edilmesi halinde gezgin olabilirsiniz. Gezgin olarak; kültürel ziyaretler gerçekleştirmenizin yanı sıra; öğrenme faaliyetlerinizi devam ettirebilir, spor yapabilir, konaklama imkanlarından faydalanabilir ve aynı zamanda; yemekten yiyeceği pek çok sektörde geçerli indirimlerden de yararlanabilirsiniz.

Bu anlattıklarımızın tamamı DiscoverEU Avrupa Gençlik Kartı ile yapabiliyorsunuz.

DiscoverEU Nedir?Pin
DiscoverEU Nedir?

Avrupa Birliği Ücretsiz Tren Bileti Başvuru Şartları 2024

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu 35 bin gence ücretsiz tren biletleri başvuru şartları şu şekildedir;

  • 1 Ocak 2006 (dahil) ve 31 Aralık 2006 (dahil) tarihleri arasında doğmuş olmak,
  • Denizaşırı Ülkeler ve Bölgeler (OKT’ler) dahil olmak üzere Avrupa Birliği Üye Devletleri’nden biri, veya Erasmus+ programına katılan üçüncü ülkelerden biri: İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye ülkelerinden birinde vatandaş olmak veya yasal olarak sakini kabul edilmiş olmak.

Arkadaşlarınız ile grup halinde yolculuk yapmak isterseniz; onların da kendi başvurularını tamamlamaları için size ait başvuru kodunu kullanmaları gerekmektedir.

Avrupa Birliği Ücretsiz Tren Bileti Başvuru Şartları 2024Pin
Avrupa Birliği Ücretsiz Tren Bileti Başvuru Şartları 2024

Ücretsiz Tren Bileti Kazananlar Ne Zaman Seyahat Edecek?

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından Türkiye dahil 35 bin gence ücretsiz tren bileti veriliyor.

Başvuru sonuçlarına göre, seçilmeniz halinde; 1 Mart 2025 ile 31 Mayıs 2026 tarihleri arasında en az 1 gün ve 30 güne kadar seyahat edebilirsiniz.

Ücretsiz Tren Bileti Kazananlar Ne Zaman Seyahat Edecek?Pin
Ücretsiz Tren Bileti Kazananlar Ne Zaman Seyahat Edecek?

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!