Gelisiyorum.com | Blog

Akasya A15 “Istanbul” Ofisi

31.05.2023
149
Akasya A15 “Istanbul” Ofisi

İstanbul Anadolu Yakası ana ulaşım arterlerinin önemli bir kavşağında yer alan, şeffaf cepheli, eğrisel plaza yapısı “Akasya Alışveriş ve İş Merkezi” içerisindeki ofis alanı; plaza yapısının biçimsel faydaları ve kullanıcı talepleri değerlendirilerek yeni ihtiyaçlar doğrultusunda bir hukuk firması için tasarlanmıştır.

Merkezi girişli, katının yarısı büyüklüğünde ofis planı; Resepsiyon ve toplantı üniteleri merkezde, bir kolu lounge alanı ve teras ile son bulan çalışma ve servis alanlarına, diğer şube ise yönetim alanlarına uzanacak şekilde, yapısal sınır oluşturmadan kullanıcıları yönlendirecek şekilde planlanmıştır. . Temel olarak, ışığın geçirgenliği, çalışma birimlerinin birbirlerinden ve çevrelerinden hem bağımsız hem de bağlantılı olmasını sağlamak için tek bir hacim gibi hareket edecek şekilde kullanılmıştır. Cephe boyunca yerleştirilmiş eğrisel, şeffaf, bağımsız çalışan modüller; Işığın ofis boyunca yatay olarak kesintisiz devam ederek şeffaf modülleri birbirine bağlayan sirkülasyon hattına nüfuz etmesini sağlar.

Böylece; İç-dış ilişkisinin güçlendirildiği tek bir hacim altında, akustik ihtiyaçların da karşılanabileceği birbirinden bağımsız ancak birbiriyle ilişkili modüller tasarlanabilir. Bu hacimden geriye kalan servis alanları, yatay koridorla bağlantılı, çekirdeğe yakın opak birimler olarak konumlanmıştır. Tasarımın doğal ve sürekli halini vurgulayacak malzeme ve renk seçimleri; Tüm sirkülasyon alanlarında kullanılan yeknesak mermer, modüllerin şeffaflığını sağlayan cam bölücüler ve zemin, duvar ve tavanda farklı doku ve renklerde ahşap paneller. Kullanılan bu üç temel malzemenin yanı sıra yapay ışık çizgileri ve çevre düzenlemesi tasarımın formunu ön plana çıkaracak şekilde tercih edilmiştir.

Tüm bu kararlar sonucunda, farklı işlevlere ayrılsa da ışık, malzeme ve yerleşim kararları ile birlikte; Kullanıcılarına süreklilik ve bir bakışta algılanan etkileyici şeffaflık deneyimi sunan bir ofis hayata geçirildi.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!