Gelisiyorum.com | Blog

Anadolu Ajansı “Ankara” Ofisi

02.06.2023
292
Anadolu Ajansı “Ankara” Ofisi

Genç bir ruhla dinamik, enerjik ve renkli bir ortam oluşturmak ve şeffaf, çok amaçlı bir çalışma ortamı yaratmak amacıyla geliştirilen, BAB Architects tarafından açık planlı, fonksiyonel ve yenilikçi bir yaklaşımla yeniden tasarlanan Anadolu Ajansı Ankara Açık Ofis Projesi hangi ekip çalışmasını destekler.

Anadolu Ajansı Ankara Açık Ofis Projesi, AA Ankara Genel Müdürlük Binası B Blok’un 3., 4. ve 5. ofis katlarının BAB Mimarlık tarafından ‘açık ofis konsepti’ ile yeniden tasarlanarak hayata geçirildiği bir iç mimari projesidir. Toplam alanı 4000 metrekare olan projede açık ofis çalışma alanları, ortak dinlenme köşeleri, toplantı odaları ve yönetim birimleri yer alıyor.

Bir aylık tasarım ve altı aylık uygulama sürecinde tamamlandı. Açık plan ofis konsepti, ofisteki profesyonel üretimin yaşayan bir form olduğu bir tasarım formülü üzerine kurgulanmıştır. Bulunduğu ortama göre şekillenir, sürekli gelişir ve değişir, kolektif çalışmaya yönelik fikir zenginliğinden beslenir.

Bu kapsamda dinamik, enerjik, renkli ve genç ruhlu bir ortam yaratmak, şeffaf, çok amaçlı, takım çalışmasını destekleyen bir çalışma ortamı yaratmak amacıyla Anadolu Ajansı Ankara Açık Ofis Projesi geliştirilmiştir. Mekan duvarlarla mümkün olduğunca az bölünerek ferah ve aydınlık bir çalışma ortamı sağlanmıştır.

Kaldırılan sabit duvarlar yerine, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre fonksiyonların birbirine dönüşmesine olanak sağlayan katlanır seperatörler ve portatif mobilya bölücüler ile mekansal ayrımlar yapılmıştır. Subjektif çalışma gerektiren durumlar ve kısa süreli özel görüşmeler için “stand” adı verilen çalışma kabinleri kullanıldı. Uzun süreli özel toplantılar için planlanan konferans salonları ve yönetici odalarında ise alçıpan ve bölme duvarlar ile gerekli mahremiyet korunmaktadır.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!