Gelisiyorum.com | Blog

Android telefonlara yeni hırsızlık koruması özelliği geldi

08.10.2024
8
Android telefonlara yeni hırsızlık koruması özelliği geldi

Google, Android cihazlar için yeni hırsızlığa karşı koruma özelliğini kullanıma sunmaya başladı. İşte detaylar.

Google duyurdu: Android telefonlara yeni hırsızlık koruması özelliği geldi


Haber Merkezi

Reklam

Google, Android kullanıcılarının cihaz güvenliğini artırmak için yeni ve gelişmiş hırsızlık koruma özelliklerini duyurdu.

Bu yeni özellikler sayesinde Android cihazlar, çalınma durumunda çok daha iyi korunacak ve kullanıcıların verileri güvende kalacak.

Android 10 ve daha yeni sürüm yüklü cihazlar için geliştirilen özellikler, Google Play Hizmetleri 24.40.33 beta sürümü ile telefonlara geliyor.

YENİ ÖZELLİKLER NASIL KULLANILIYOR

Yeni özellikler, Ayarlar uygulamasında Hırsızlık Koruması aramasıyla veya yeniden tasarlanmış Google hizmetleri sayfasında Kişisel ve cihaz güvenliği bölümünden kullanılabilecek.

Hırsızlık Algılama Kilidi, telefonunuzu kullanırken birisinin aniden telefonunuzu alıp almadığını algılamak için cihazın sensörlerini, WiFi bağlantısını ve akıllı cihaz bağlantılarını kullanacak.

Telefonunuz çalınırsa, kişisel verilerinize yetkisiz erişime karşı ekranı otomatik olarak kilitleyecek.

Çevrimdışı Cihaz Kilidi özelliği, birisi telefonunuzu çalıp takip edilmesini önlemek için interneti kapattığında devreye girecek.

Uzaktan Kilitleme özelliği ise telefonunuz çalındığında, kullanıcının android.com/lock adresine giderek telefonu uzaktan kilitlemesini sağlayacak..

Google, hırsızlığa karşı koruma özelliklerini yakında kararlı bir güncellemeyle Android 10 ve üzeri yüklü tüm telefonlar için yayınlayacak.

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!