Ankara Merkezli solarVis, İlk Turda 3.3 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı
Güneş enerjisi sektörü için dijitalleşme çözümleri sunan Ankara merkezli startup solarVis, 3.3 milyon dolar değerleme ile ilk yatırım turunu kapattı.
Samet Yıldırım ve Enes Berk Karahançer tarafından 2019 yılında kurulan ve o günden bu yana bootstrap girişim olarak faaliyetlerine devam eden solarVis, ilk yaptırımını 3.3 milyon dolar değerleme ile kapattı.
Yatırım turuna güneş enerji sektörünün önemli isimlerinden Enis Fakıoğlu ve Ahmet Birim Cezayirlioğlu katıldı.
solarVis; sunduğu ön fizibilite, proje tasarımı, tekliflendirme modülleri ile güneş enerji sistemlerinin satışını kolaylaştırıp müşterileri operasyonel yük ve maliyetlerden kurtarmayı hedefliyor. solarVis’in müşteri portföyünde güneş paneli kurulum şirketlerinin yanı sıra imalatçılar, bankalar ve sigorta şirketleri de bulunuyor.
Yatırım turunun en büyük katılımcısı olan Enisolar’ın kurucusu Enis Fakıoğlu, verdiği demeçte;
“2006 yılından beri sektörde faaliyet gösteriyoruz. solarVis’i kurulduğu ilk günlerden beri yakından takip ediyoruz; sundukları benzersiz ürün ve hizmetlerin potansiyeline gönülden inanıyoruz. Bizim de masaya koyduklarımız ile global pazarda daha hızlı yol alacağına inanıyoruz.”
Yatırımcı Ahmet Birim Cezayirlioğlu ise verdiği demeçte;
“Uzun yıllar kurumsal şirketler ile çalışmanın sağladığı öngörüyle, solarVis’in önümüzdeki dönemdeki potansiyeli ve kurucu ekibin yarattığı ekip ruhu bizi çok heyecanlandırdı, bu sebeplerle yatırım turuna dahil olup şirketin büyüme yolculuğunda erkenden yerimizi almak istedik.” dedi.
Son birkaç ayda uzun yol katederek ekiplerini büyüttüklerini belirten Kurucu Ortak ve CEO Samet Yıldırım ise;
“Artık startup olmaktan çıkıp scale-up olma yolunda ilerliyoruz. Aldığımız yatırımla, yurt dışındaki büyümemizi özellikle ABD gibi gelişmiş pazarlarda hızlandıracağız. Ayrıca, sektörün önünü açacağını düşündüğüm sigorta ve kredilendirme ürünlerimizi yurt içi ve yurt dışı pazarda sunmaya başlayacağız.”
Kurucu Ortak ve CTO Enes Berk Karahançer de;
“Mevcutta güçlü bir yazılım mimarimiz var. Bunu geliştirmek için Ankara’daki teknoloji yetenek havuzunun avantajını yoğun bir şekilde kullanıyoruz. Yakın zamanda ürün tarafında yeni modüller çıkarmayı hedefliyoruz. Bu eklemeler ile beraber müşteri portföyümüzü daha da genişletebileceğimize inanıyoruz.
Kaynak: www.egirisim.com