Gelisiyorum.com | Blog

Antik Dantel “Istanbul” Ofisi

30.05.2023
156
Antik Dantel “Istanbul” Ofisi

Köklü bir dantel üreticisi ve ihracatçısı olan firmanın merkezi, şehir merkezinden uzakta, göl manzaralı bir arazide yer almaktadır ve çevresi henüz şehirleşmemiştir. Giriş, temelde showroom olarak tanımlanan zemin kattadır. Bina, girişten itibaren tamamen şeffaf cephelerle ziyaretçilerin çevredeki doğa ile ilişkisini sürdürmesine olanak sağlıyor.

İç mekanlarda bitkilerin yoğun olarak kullanılması, doğanın ve ziyaretçi ilişkilerinin devamlılığını da sağlamaktadır. Yapının tamamı, plan şeması ile ana yoldan göl manzarasına uzanan bir koridor gibidir. Zemin kattaki showroom, omurga gibi dizilmiş kemerlerle bölünmüş, yön duygusu güçlü tek bir mekandır. İkinci aksta ana yönlendirme kurgusuna bağlı akışı aynı yönde devam ettiren tek kollu merdiven sirkülasyonu ofis katına taşıyor.

Plan kurgusundaki daralma ve genişleme, ofis iç cephelerindeki doluluk-boşluk kompozisyonu ve malzeme çeşitliliği ile ofis katının ana sirkülasyon aksı bir cadde gibi çalışmaktadır. “Sokak”, kendisine bağlı küçük avlulardan dışarıya açılıyor. Son olarak göl manzarasına açılan teras ile yolculuk son buluyor. Tüm döngü, bu katı zemin kattaki showroom’a son eksende bir sarmal merdivenle bağlayan kesintisiz bir deneyimden oluşuyor.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!