Gelisiyorum.com | Blog

Apple Intelligence Kullanıcılara Ne Zaman Sunulacak?

08.10.2024
8
Apple Intelligence Kullanıcılara Ne Zaman Sunulacak?
Apple Intelligence Ne Zaman

Apple, iOS 18 ve iPadOS 18 için ilk özellik güncellemesinin bir parçası olarak Apple Intelligence özelliklerinin Ekim ayında geleceğini duyurdu. Şimdi ise Mark Gurman, Apple Intelligence yapay zeka platformunun kullanıcılara ne zaman sunulacağı konusunda net bir tarih paylaştı. Gurman, uyumlu iPhone, iPad ve Mac modellerine sahip müşterilerin 28 Ekim tarihinde Apple Intelligence özelliklerini alacağını iddia ediyor. Bu arada platformun kullanımının ücretsiz olduğunu ve ilk olarak İngilizce (ABD) dilinde kullanıma sunulacağının altını çizelim.

Öte yandan, tüm Apple Intelligence özellikleri iOS 18.1 ile kullanılamayacak. ChatGPT entegrasyonu ve Genmoji gibi özellikler iOS 18.2 ile gelecek. Ek olarak Apple, Mart 2025’te beklenen iOS 18.4 ile daha fazla Siri yükseltmesi planlıyor. Bu yükseltmeler arasında iyileştirilmiş uygulama kontrolü ve kullanıcıların sorularını yanıtlamak için daha fazla kişisel bilgiye erişme yeteneği yer alıyor.

Apple’ın sunucularının kullanıcı akınıyla başa çıkabilmesini sağlamak için ilk Apple Intelligence özelliklerini kademeli olarak kullanıma sunmak istediği de bilgiler arasında. Apple Intelligence, iPhone 15 Pro Serisi ve daha yeni, M1 tabanlı iPad’ler ve daha yeni ve M1 tabanlı Mac’ler ve daha yeni modellerde mevcut olacak.

Yeni Apple Cihazlar da Yolda

Mark Gurman, Apple’ın 1 Kasım Cuma günü birkaç yeni cihazı tanıtmayı planladığını da iddia etti. Bu cihazlar arasında şunlar yer alıyor:

M4 tabanlı 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri, düşük seviye 14 inçlik bir varyant dahil.

  • M4 ve M4 Pro işlemcilere sahip yeniden tasarlanmış bir Mac mini
  • M4 işlemciye sahip güncellenmiş bir iMac
  • 7. nesil iPad mini

Apple’ın gelecek yılın ilk yarısı için MacBook Air serisinde (M4 işlemciye sahip 13 inç ve 15 inç modeller), yeni nesil yeniden tasarlanmış iPhone SE’de, yenilenmiş aksesuarlara sahip iki yeni iPad Air modelinde (11 inç ve 13 inç) ve yeni bir AirTag sürümünde bir yenileme planladığı da bildiriliyor. Son olarak, Mac Studio ve Mac Pro gibi cihazlar ise iPhone 17 serisi ve yeni Apple Watch modelleriyle birlikte 2025 yılının ortalarına doğru veya yılın ikinci yarısında ortaya çıkabilir.

Reklam

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!