Gelisiyorum.com | Blog

Arçelik “Istanbul” Ofisi

31.05.2023
271
Arçelik “Istanbul” Ofisi

Proje, Arçelik Sütlüce Merkez Yerleşke içinde yer almaktadır. Yemekhane alanının bulunduğu yaklaşık 700 m2’lik alan İnovasyon Merkezi ihtiyaçlarına uygun ofis haline dönüştürülmüştür.

İstanbul Sütlüce’deki Arçelik Merkez Yerleşkesi’nde yer alan İnovasyon Merkezi için UDesign Mimarlık tarafından yapılan ofis tasarımı, dinamik, büyüyüp küçülebilen, sürekli değişim içinde olan endüstriyel bir ofis algısını ortaya koyuyor. Genel Tasarım Konsepti ve Açık Çalışma Alanları Çeşitli çalışma alanları, büyüyüp küçülebilen ve değişebilen mekanlar ve farklı disiplinlerin bir arada bulunması gibi İnovasyon Merkezi ruhuna uygun gereksinimler; açık ofis alanında hareketli ve yüksekliği ayarlanabilir masa düzeni ile oldukça esnek bir alan yaratılmasının yolunu açmıştır.

Bu çözüm ile 4-6 kişilik farklı çalışma grupları bir araya getirilebilir. Masaların hareketliliği ile ortaya çıkan elektrik tesisatı sorunu, zeminde yükseltilmiş döşeme ve buat olmadığı için kablo arabası ve hareketli dikey priz kutuları ile çözülmüştür. Tüm ofise hakim olan yüksek ve açık tavan kurgusu ferahlık hissi yaratırken aynı zamanda projeye özel akustik unsurlarla zengin, dinamik ve endüstriyel bir ofis algısı oluşturuyor.

Tasarım kimliğinin bir parçası olarak tavan cephelerinde, duvarlarda ve bazı mobilyalarda ahşap kullanılmıştır. Bu ahşap hissi ve canlı renkler, açık tavan ve endüstriyel kimliğin dengeleyici unsuru olarak kullanılmıştır.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!