Gelisiyorum.com | Blog

Aykaç İnşaat “Istanbul” Ofisi

02.06.2023
164
Aykaç İnşaat “Istanbul” Ofisi

Mali müşavirlik ve inşaat firması olan Aykaç İnşaat’ın İstanbul Bomonti’de bir plazada bulunan 1300 metrekarelik ofisinin tasarımı Bakırküre Architects tarafından tasarlandı. Tasarımın ana prensibi, finansal danışmanlık firmasının ihtiyaç duyduğu mahremiyeti koruyan alanların sağlanması ile çalışan profiline uygun canlı ve dinamik çalışma alanlarının yaratılması arasındaki denge üzerine kuruludur. Yönetici odaları ve toplantı alanlarının gerektirdiği gizlilik doğrultusunda yönetim birimleri açık çalışma alanlarından ayrılmıştır. Bu birimlerde firma prestijine uygun renk ve tasarım dili kullanılarak daha sakin mekanlar yaratılmıştır. Aynı zamanda yönetici odaları için çift cam bölücüler arasında projeye özel araştırılıp üretilmiş çıtalar kullanılmıştır.

Bu nedenle koridor ışık almaya devam ederken yönetici odalarının mahremiyeti sağlanmaktadır. Açık ofisler ve tamamlayıcı birimler genç çalışan profiline uygun olarak tasarlanmıştır. Renkli ve sıcak dokular ve malzemeler kullanılarak rahat, çalışan odaklı ve dinamik bir çalışma ortamı sağlanmıştır. Çalışma yerleri; çalışanların dinlenmesi ve departmanların birbirleriyle buluşarak güzel vakit geçirmeleri için sosyal alan ve kafeterya ile zenginleştirilerek ofis bölümünün odak noktasına alınmıştır. Tüm ofiste, özellikle bu alanlarda akustik önlemlere büyük önem verilmiş, tavan ve duvar detaylarının tasarımında kullanılmıştır. Seçilen malzeme ve peyzaj elemanları ile tasarımın zenginleştirilmesi hedeflenmiştir.

Açık bırakılan ve brüt kullanılan tavanların pürüzlü etkisi ile birlikte cam, ahşap, mermer gibi doğal ama rafine malzemeler kullanılarak kontrast sağlanmıştır. Böylece daha enerjik, çekici ve çarpıcı bir tasarım etkisi yaratılmıştır.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!