Gelisiyorum.com | Blog

Bu Ağ Yakındaki Diğer Birçok Ağ Tarafından Kullanılmakta Olan WiFi Kanallarında Çalışıyor

07.10.2024
3
Bu Ağ Yakındaki Diğer Birçok Ağ Tarafından Kullanılmakta Olan WiFi Kanallarında Çalışıyor

iPhone’ da WiFi ağına katılamadı hatası ilk defa başımıza geldi. Uyarı metninde, bu ağ yakındaki diğer birçok ağ tarafından kullanılmakta olan Wi-Fi kanallarında çalışıyor. Kablosuz yönelticinizi yeniden başlattığınızda kablosuz yönelticiniz kullanılacak en iyi kanalı otomatik olarak seçebilir. Sorununuzu bu şekilde çözebilirsiniz şeklinde açıklama bilgisi içermekte. Teknik personel olduğumuzdan dolayı bu uyarı da ne anlatıldığını iyi anlıyoruz ama birçok kullanıcı bunun ne olduğunu bilmemekte.

Sponsorlu Reklam

teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Kablosuz ağ adımız TurkTelekom olduğundan dolayı bu başlıkla uyarı vermekte. Sizde uyarı başlığı farklı olacaktır. iPhone ağına katılamadı sorunu yaşayanlar için makalemiz yararlı olacaktır. Destek almak isteyenlerin içerikteki sponsorlu numarayı deneyebilirler.

Adımlara geçmeden önce bu uyarının neden çıktığını açıklamak istiyoruz. Devamında ilgili soruna yönelik öneri çözüm adımları yer alacak.

WiFi Ağına Katılamadı Ne Demek?

Bağlanmaya çalıştığınız kablosuz ağda veya cihazda oluşan herhangi bir sorundan dolayı ağa katılamama durumu oluştuğunu belirtmekte. Bizdeki uyarı metnin açıklaması, modem içerisindeki kanal ayarının sabit olduğu ve buna bağlı olarak çok sayıda cihazın modem bağlı olduğundan dolayı bir nevi çakışma oluştuğu anlamını taşıyor. Burada modem içerisindeki kanal ayarının otomatik olarak seçilmesi gerekiyor. Sonrasında modemin yeniden başlatılması daha sağlıklı olacaktır.

image
iPhone WiFi ağına katılamadı hatası

WiFi Ağına Katılamadı Hatasına Neden Olan Etkenlerden Bazıları

Modem kablosuz kanal ayarının sabit olması ya da kullanılan kanal uyumluluk göstermemesi.

Reklam

Modemin güvenlik duvarının sorun çıkarması. Burada varsa güvenlik seviyesinin esnek olarak değiştirilmesi önerilir.

Sponsorlu Reklam

teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Modemin yazılımında sorun yaşanması. Burada belki modemin resetlenmesi sorunu çözecektir. Çözülmeyen durumlarda yazılım atılması işe yarayabilir.

Bağlantıyı kullanacak cihazda sorun yaşanması. iOS ve Android kullanıcılarının ağı unut seçeneğini kullanmaları gerekiyor. Duruma göre ağın sıfırlanması işe yarayacaktır. Bu, özellikle iPhone ve iPad cihazlarda Genel / Aktar ve Sıfırla adlı bölümden yapılmakta.

WiFi agina katilamadi 2
WiFi ağına katılamadı ayarları

Not: Modem arayüzüne tarayıcı kullanarak 192.168.1.1 ile ulaşabilirsiniz. Sonrasında kablosuz kanal ayarını 7 yapıp deneyin ve duruma göre 11 yaparsınız. Baktınız hala sorun var, bu seferde kanalı otomatik seçeneğini çekersiniz. Unutmadan, modeminizi haftada bir kez de olsa kapatıp açın. Bu sorun yaşandığında da eğer modemi kapatıp açarsanız büyük ihtimal sorun kalkmış olacak.

WiFi ağına katılamadı iPhone telefondaki sorunu nasıl çözeceğinizi anlattık. Umarız sorunsuz bir bağlantıya ulaşmışsınızdır.

Sıradaki teknoloji haberleri: Modem resetlenmiyor

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!