Gelisiyorum.com | Blog

Çalma Listelerinden Duyulmak: Bir Müzisyenin Başarı Rehberi

10.07.2024
117
Çalma Listelerinden Duyulmak: Bir Müzisyenin Başarı Rehberi

İyi yerleştirilmiş bir çalma listesi özelliği kariyerinize hızlı bir başlangıç ​​sağlayabilir ve sizi milyonlarca yeni hayranla tanıştırabilir. Peki, nasıl öne çıkabilirsiniz? Çalma listeleri müzisyenler için kutsal kase gibidir, milyonlarca potansiyel hayrana ulaşmanın bir kapısıdır. Çalma listeleri dünyanın en iyi yayın hizmetlerine yayılır ve yüz milyonlarca dinleyiciyi kapsar.

Birçok açıdan, çalma listeleri yeni radyodur: Geniş bir kitleye parçaları sunan, sanatçılara muazzam bir keşif potansiyeli sunan, yeni müziklerin küratörlüğünü yapan bir kaynak. Hatta bazıları, çalma listesinin dinleyiciler için albümün yerini aldığını iddia ediyor.

Ancak, popüler bir çalma listesindeki arzu edilen yeri kapmak için sayısız sanatçı yarışırken, müziğinizin öne çıkmasını ve seçilmesini nasıl sağlarsınız? Bu, çalma listelerine ve o çok önemli yeri elde etme şansınızı nasıl artırabileceğinize dair rehberimizdir.

Sanatçıların kullanımına sunulan çalma listesi türleri

Tüm çalma listeleri aynı şekilde oluşturulmaz. Piyasada binlerce önemli çalma listesi mevcuttur ve hepsi biraz farklı şekilde yönetilir. Müziğinizi bir çalma listesine yerleştirmeye çalışmadan önce, hangi tür çalma listelerinde yer alabileceğinizi bilmeniz iyi olur.

Resmi Çalma Listeleri

Reklam

Editöryal çalma listeleri günümüzde müzik akışı hizmetlerinin büyük bir parçasıdır. Örneğin, Spotify’ın her hafta en son ve en iyi müzikleri bulan ve milyonlarca dinleyici için çalma listelerini kişisel olarak düzenleyen büyük bir şirket içi zevk sahibi ekibi vardır.

Spotify, Apple Music ve Amazon gibi dünyanın en popüler hizmetlerinin çoğu kendi çalma listelerini sunarken, sanatçıların parçalarını doğrudan sunabileceği tek platform Spotify’dır. Diğer platformlar için küratörler kendi kredileriyle buldukları müzikleri keşfedecek ve seçecektir.

Akış hizmetleri normalde platformlarında kendi çalma listelerini öne çıkarırlar, bu nedenle şirket içi bir çalma listesinde yer almak kariyeriniz için büyük bir potansiyele sahiptir. Spotify’ın en büyük çalma listesi olan ‘ Bugünün En İyi Şarkıları ‘ 34,7 milyon takipçiye sahip!

Resmi olmayan çalma listeleri

Çoğu hizmette herkes bir çalma listesi oluşturabilir. Ortalama bir dinleyicinin kişisel çalma listesi çok fazla tanıtım çekiciliği taşımasa da, platform için çalışmayan ancak yine de büyük bir çekiciliğe sahip birçok çalma listesi küratörü vardır.

En iyi editöryal olmayan çalma listeleri hala milyonlarca dinleyici topluyor. En çok takip edilen 10 resmi olmayan çalma listesini burada görebilirsiniz . Lofi Fruits Music ve Deep House gibi büyük çalma listeleri bağımsız olarak düzenlenir ancak milyonlarca düzenli dinleyicisinden muazzam bir keşif sunar.

Kişiselleştirilmiş çalma listeleri

Bazı çalma listeleri insanlar tarafından değil, zevkleriniz tarafından düzenlenir. Kişiselleştirilmiş çalma listeleri, dinlediğiniz ve beğendiğiniz şeylere göre otomatik olarak oluşturulur. Spotify’ın Discover Weekly gibi çalma listeleri, benzer zevklere sahip diğer kişilerin dinlediklerine dayanarak sizin beğeneceğinizi düşündükleri müzikleri size sunar.

Bu çalma listeleri, doğrudan bir kişinin benzersiz zevklerine hitap ettiği için çok büyük. Dinleyicileri kendileri için doğru sanatçılarla buluşturmaya yardımcı olan büyük bir müzik keşfi kaynağı olarak selamlandılar. Bu, dinleyici için harika bir şey, ancak aynı zamanda ayrım gözetmeyen bir dinleyici listesi yerine doğru hayranlara ulaşan sanatçılar için de harika.

Bu çalma listeleri yapay zekanın gücüyle genişliyor. Spotify’ın yapay zeka destekli DJ’i, dinleyicilerin sevdiği müziklerin, yeni önerilerle harmanlandığı, kişiselleştirilmiş, kesintisiz bir karışımını kullanıcı dostu DJ botu tarafından sunuluyor.

Çalma listelerinde nasıl yer alabilirsiniz?

Çalma listelerinde yer almak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Ayrıca, müziğinizin hangi tür çalma listesine girmesini istediğinize de bağlıdır. Bu bölümde, müziğinizi akış hizmetlerine nasıl koyacağınızı, müziğinizi farklı çalma listelerine nasıl sunacağınızı ve müziğinize seçilme şansını nasıl en üst düzeye çıkaracağınızı ele alacağız.

Dağıtım

Müziğinizin herhangi bir çalma listesinde yer alması için, öncelikle müziğinizin bu hizmetlerde canlı olarak yayınlanması gerekir. Neyse ki, müziğinizi dünyanın en iyi yayın hizmetlerinin hepsine yüklemek hem ücretsiz hem de kolaydır.

Çalma listelerine nasıl sunum yapılır

Spotify, çalma listeleri için bir numaradır. Neyse ki, müziğinizi çalma listesi küratörlerine sunmanın gerçekten kolay bir yolu da var.

Müziğinizi Spotify’ın editoryal çalma listelerine eklemek için önce müziğinizi Spotify’a yüklemeniz ve ardından Spotify for Artists profilinizi talep etmeniz gerekir . Spotify for Artists’e erişiminiz varsa, müziğinizi yayın tarihinizden önce uygulamadan yayınlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın . Müziğinizi yayın tarihinizden önce Spotify’a yayınlamanız gerekir.

Diğer yayın hizmetleri, parçalarınızı doğrudan onlara sunma seçeneği sunmaz. Bu nedenle, çalma listelerinde değerlendirilmek için doğrudan bir eylemde bulunamazsınız. Spotify’ın ötesinde editoryal çalma listeleri için seçilme konusunda daha fazla tavsiye için keşfedilme şansınızı nasıl artıracağınıza ilişkin bölümümüze geçin.

Editöryal olmayan çalma listelerine gelince, her biri biraz farklı olacaktır. Birçok bağımsız küratör teklif almayacaktır. Ancak, bir özellik için değerlendirilmek üzere iletişime geçmenin bir yolunu sunacak birçok çalma listesi operatörü vardır. Müziğinizin iyi bir eşleşme olacağını düşündüğünüz çalma listeleri için araştırma yapmalı ve şarkılarınızı teklif etme fırsatları olup olmadığına bakmalısınız.

Kaynak: www.beatpazari.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!