Gelisiyorum.com | Blog

Cildi Olumlu Yönde Etkileyen Fonksiyonel Besinler

04.10.2024
16
Cildi Olumlu Yönde Etkileyen Fonksiyonel Besinler

Kenevir en iyi biyolojik olarak kullanılabilir bitki proteini kaynaklarından biridir. Kenevir proteinin güzellik gücü içeriğinde saklıdır: Yüzde 66’sı edestin ve yüzde 33’ü de albümindir. Edestin bir yandan vücut tarafından her türden enzim, hormon ve kan moleküllerini üretmek için kullanılırken, aynı zamanda stresin azaltılmasına katkıda bulunur ve tüm bunlar da güzelliği etkiler. Albümin dokuların güçlü kalmasını sağlayarak gergin, pürüzsüz bir cilde katkıda bulunur.

Kenevir tohumundan çıkarılan yağ, neredeyse yeryüzündeki tüm tohumlar arasında en yüksek temel gıda yağ asidi oranını sunmaktadır. Bu bakımdan bedenin besinsel ihtiyaçlarını karşılamak için hemen hemen kusursuz bir orana sahiptir. EFA’lar cildi güneşin verdiği zarardan koruyan, beyin, gözler ve kardiyovasküler sistemin sağlığını destekleyen antioksidanlardır. Bedenin fazla yağı yakmasına yardımcı olurlar ve deriyi, bağırsakları, böbrekleri ve akciğerleri toksinlerden arındırırlar. Kenevir yağı omega-3 (alfa-linolenik asit [ALA]) omega-6 (hormon dengesine yardımcı olan eflamasyon karşıtı bir dinamo olan linolenik asit ve gama lilolenik asit [GLA]) ve omega-9(oleik asit) kaynağıdır.

Hem vücut için temiz bir enerji kaynağıdır hem de cilt için kaliteli bir güzellik destekleyicisidir. Kenevirin sülfür içeren amino asitleri olan metionin ve sistein, enzim üretimini destekler ve karaciğerin toksinleri filtrelemesine yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklık sistemini, fiziksel gücü, genel görünümü ve hem cildin hem de saçın parıltısını iyileştirirken bir yandan da cildi egzama, kuruluk, pullanma, çatlama ve aknenin belli türlerinden korurlar.

Vitamin ve minerallere gelirsek, kenevir keten tohumundan üç kat daha fazla E vitamini içerir. E vitamini cilt ile saç için çok faydalıdır. Ayrıca beyni güçlü kulan karaciğeri destekleyen ve hücre zarı inşa eden lesitin için iyi bir kaynaktır. Kenevir bol bol A, B ve D vitamini sağlar.

Her bir tohumun içinde bulunan muhteşem yeşil yaprağında klorofil bulunduran ender tohumlardandır. Topraktan mineralleri emme konusunda harika olan kenevir tohumları önemli minerallerden bolca, yirminin üzerinde iz mineral ve dört temel güzellik minerali olarak bilinen silisyum, sülfür, çinko ve demir içerir.

Reklam

Kenevir yağını kuru cildi nemlendirmek için bölgesel olarak nazikçe uygulayabilirsiniz. Cildi sıkılaştırıp daha gergin görünmesini sağlayacaktır. Kenevir yağı gözenekleri tıkamadan nemlendirir ve cildi doğal olarak yatıştırır. İnce çizgiler ve kırışıklıkların görünümünü azaltabilir ve genel olarak her türden farklı cilt tipiyle uyumludur. Kenevir yağını saçınızda bile kullanabilirsiniz zira saçınızı ağırlaştırmadan doğal olarak nemlendirecektir.

Instagram

X

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio’nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!