Gelisiyorum.com | Blog

Coca-Cola “Istanbul” Ofisi

29.05.2023
178
Coca-Cola “Istanbul” Ofisi

Coca-Cola Türkiye ofisi 5 katlı ayrı bir binada yer almaktadır ve Yalın Tan + Partners, resepsiyon ve kafeterya, belediye binası, çatı lounge alanı, toplantı ve oyun alanları dahil olmak üzere toplam 1150 m2’lik işbirliği ve sosyal alanların tasarımını geliştirmiştir.

Zemin katta resepsiyon ve vitrin alanları ile misafir ve çalışanlar için kafeterya yer almaktadır. Burada marka kimliği, her biri ikonik Coca-Cola şişesi şeklinde kalıplanmış ısmarlama seramik karolarla kaplanmış radyal duvar ve kırmızı ve beyaz kurumsal renkler dahil olmak üzere çeşitli şekillerde iç tasarıma entegre edilmiştir. Tavanın aynalı yüzeyi, alanı görsel olarak daha büyük kılmakta ve giriş kapılarından ve cephe pencerelerinden gelen doğal ışık miktarını kucaklamaktadır.

Resepsiyon ve vitrin alanından misafir ve çalışanlar, turnikeli iki koridordan çalışma bölümlerine ve yemekhaneye geçerler. Kullanıcı yolculuğunu daha heyecanlı hale getirmek için, koridorların duvarları ve tavanları, tamamen daldırma hissi yaratan ekranlarla kaplanmıştır. Kafeteryanın tasarım anlatımında Downtown Canteen konsepti seçilmiştir. Gri ve beyazın nötr tonları, meşe kaplama yüzeyler, markanın kurumsal kırmızı renginin antrasit vurguları ve sıçramalarıyla birlikte, çalışanların ve misafirlerin yemek yiyebileceği, sosyalleşebileceği ve resmi olmayan toplantılar yapabileceği çeşitli oturma senaryolarıyla davetkar ve insan odaklı bir alan yaratıyor.

Düzinelerce Coca-Cola şişesi ve gömme ışık içeren kavisli bir ayna duvar enstalasyonu, bu alandaki ana tasarım vurgusudur. Bodrum katta 108 kişilik konferans salonu olarak işlev gören belediye binası, 1. ve 2. katlar ise açık ofis ve toplantı alanları olarak hizmet vermektedir. Teraslı çatı katı çalışma ve sosyalleşme alanı olarak kullanılmaktadır.

Gayri resmi toplantılar için toplantı kabinleri, odaklanmış çalışma için telefon kulübelerinin yanı sıra mini mutfak ve kicker masası ve sallanan koltuklu 4 kişilik masa içeren salon alanı vardır.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!