Gelisiyorum.com | Blog

Confidential Client “Istanbul” Ofisi

30.05.2023
257
Confidential Client “Istanbul” Ofisi

Bu projede zorluk, proje ekibinin kurumsal kimliğe 2 farklı şekilde bakmasına yol açan ofisle birlikte müşteri deneyimi için restoran benzeri bir alan yaratmaktı. Ofis bölümünde, mekanı daha sıcak ve sakin, müşteri deneyimi alanında ise tam tersine enerjik ve karizmatik hale getirmek hedeflenmiştir.

Bu iki farklı alan, birbirlerinden kavramsal olarak farklı olmakla birlikte kurumsal kimlik ile bağlantılıdır. Ofisin bu iki bölümü, aynı anda açılan ve arkasındaki alanı gizleyen duvarın kendisiymiş izlenimi veren benzersiz bir döner pivot kapı ile iki ayrı ama kavramsal olarak bağlantılı girişe sahiptir. Arkadaki boşluğa bir bakış sunarken, bu alanlara ilk girdiğinizde merak uyandırmak için ayrıntılarını da kapatıyor.

Ofis bölümünde, proje ekibi, çalışanlar için huzurlu bir alan yaratmak için kurumsal kimliğin daha sakin tarafına odaklandı. Bu, halı ve mobilyalarda açık renkli ahşap ve yumuşak renklerin kullanılmasıyla sağlandı. Alan içinde, ana kurumsal renk olan mavi bir dokunuş var; toplantı odası, sosyal alan ve ofislerde olduğu gibi. İki küçük görüşme odası, renk şemaları ve görsel seçimleriyle şirketin temsil ettiği bazı markalara işaret ediyor.

Bölüm başkanları odaları da uygun kurgularla ihtiyaç duyulduğunda toplantı odası olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Özellikle en kalabalık kısım olan açık ofis alanında derinlik ve ferahlık hissi uyandırmak için kısmen açık tavan sistemi uygulanmıştır. Plan açısından; Toplantıya gelen herkesin ofise girmesine izin vermemek ve dikkat dağınıklığı yaratmamak için girişe toplantı odası yerleştirilmiştir. Görüşme odaları ve destek alanları, binanın çekirdeğine yakın yerlerdir.

Direktör/toplantı odaları, doğal ışıktan maksimum düzeyde yararlanabilmeleri için cepheye bitişik mekanlardır. Ortada ise doğal ışıktan da yararlanan açık ofis ve sosyal alan blokları yer alıyor.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!