Gelisiyorum.com | Blog

DenizBank İnovasyon Merkezi (Innovation Center) “Istanbul”

30.05.2023
198
DenizBank İnovasyon Merkezi (Innovation Center) “Istanbul”

Denizbank Akvaryum, Denizbank Genel Müdürlüğü’nde yer alan bir inovasyon ve girişimcilik merkezidir. Akvaryum, Deniz ve Okyanus metaforuyla yolculuğunu bir girişim olarak tanımlayan Denizbank’ın bu mekandaki tüm ihtiyaçları, Kontra’nın tasarım vizyonuyla birleştirilerek yeni nesil bir çalışma ortamı yaratılıyor. Çalışma ortamlarında yaratıcılığı ve üretkenliği artırmak için kullanıcıya rahat ve alışılmışın dışında bir atmosfer sağlamak bu tasarım yaklaşımının merkezinde yer alır.

Su elementinin rahatlatıcı etkisinden ve denizin renkli ve her zaman şaşırtıcı dünyasından ilham alan; Kullanıcıların kendilerini rahat hissedecekleri ve motivasyonlarını yüksek tutacak bir alan yaratılması amaçlanmaktadır. Deniz ve su hareketini anlatan akustik paneller, denizaltının renkli dünyasına gönderme yapan dokulu malzeme seçimleri sayesinde akvaryuma girdiğiniz andan itibaren okyanus hissini tüm yüzeylerde hissedebilirsiniz.

Kullanıcının fiziksel, zihinsel ve duygusal durumları motivasyonunun belirleyici unsurlarıdır. Bu nedenle çalışma alanları esnek olacak şekilde tasarlanmış; birbirleriyle iletişim kurmak veya izole olmak yerine karar vermek kullanıcılara kalmış.

Çalışma alanlarının, kullanıcıların üretkenliklerini ve bilgilerini açığa çıkardıkları yerler olduğu gerçeğinden hareketle; çalışma alanlarının insan psikolojisini olumlu yönde etkilemesi hem kişisel hem de kurumsal başarının sağlanması için önemli bir faktördür. Bu nedenle çalışma alanlarını yemek/dinlenme alanları ile birleştirerek; çalışanların birbirleriyle bağlantı kurabilecekleri ve zihinlerini boşaltabilecekleri verimli bir çalışma ortamı sağlanmaktadır.
Kurumsal kimlik kurallarına göre tasarlanan dekoratif öğeler, sanat eserleri ve motivasyonel alıntılar; kullanıcılarının duygularını harekete geçiren enerjik ve dinamik bir ortam yaratmıştır.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!