Gelisiyorum.com | Blog

Discord Kanalları Tehlike Altında: Türkiye’de Yasak Tehdidi

08.10.2024
8
Discord Kanalları Tehlike Altında: Türkiye’de Yasak Tehdidi

Son zamanlarda Türkiye’de Discord kullanımıyla ilgili ciddi endişeler ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yaptığı açıklamalara göre platform üzerindeki bazı kanalların tehdit, şantaj ve cinsel taciz gibi suçlara ev sahipliği yaptığı belirlendi. Bu durum Discord’un Türkiye’de yasaklanabileceği söylentilerini beraberinde getirdi.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’nun Discord Değerlendirmesi

Bakan Uraloğlu yaşanan bu olumsuz gelişmeler üzerine bakanlık olarak ciddi bir inceleme başlattıklarını ve ilgili diğer bakanlıklarla yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Discord’un üyelik sistemi referans gerektiren bir yapıya sahip olduğundan bu platformun kontrolünün daha zor olduğunu ve bu durumun suç unsurlarını barındırabilecek alanları daha da tehlikeli hale getirebileceğini ifade etti.

Bakan önümüzdeki günlerde alınması gereken önlemlerin belirleneceğini açıkladı. Bu önlemler platform üzerindeki suç faaliyetlerini önlemeyi ve kullanıcı güvenliğini artırmayı hedefleyecek. Türkiye’nin aile ve çocukları koruma konusundaki kararlılığını vurgulayan Uraloğlu bu tür platformların daha sıkı denetlenmesi gerektiğine işaret etti. Türk hükümetinin sosyal medya platformlarını düzenleyerek kullanıcıların güvenliğini sağlamak için adımlar atacağı anlaşılmaktadır.

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!