Gelisiyorum.com | Blog

Doğru Aktivite Yönetimi Nasıl Olmalı? 

10.05.2023
229
Doğru Aktivite Yönetimi Nasıl Olmalı? 

Belirli bir faaliyete ayrılan zamanı planlamak ve kontrol etmek için doğru aktivite yönetimini gerçekleştirmek oldukça önemlidir. Özellikle satış alanında çalışan…

Belirli bir faaliyete ayrılan zamanı planlamak ve kontrol etmek için doğru aktivite yönetimini gerçekleştirmek oldukça önemlidir. Özellikle satış alanında çalışan şirketler ve satış ekiplerinin, kısa sürede daha fazla işi tamamlaması için doğru aktivite yönetimine ihtiyaç duyulur. Peki işinizin yönünü belirlemeyi ve kontrol etmeyi kolaylaştırmak için nasıl bir aktivite yönetimi uygulamanız gerekir? 

Doğru Aktivite Yönetimi İçin Uygulayabileceğiniz 6 Strateji 

Şirketlerin başarıya ulaşabilmesi için, iş planlaması ve zaman yönetimi gibi iki önemli kavramın doğru biçimde şekillendirilmesine ihtiyaç duyulur. Zamanı etkili ve doğru bir şekilde yönetme yeteneğine sahip olan çalışanlarla yola çıkmak, artan verimlilik ve üretkenliği beraberinde getirir. Doğru aktivite yönetimi ve daha fazla başarı için uygulayabileceğiniz stratejileri 6 başlık altında toplayabiliriz. 

1) Günlük Aktiviteleri Netleştirerek İşe Başlayın 

aktivite yönetimi

Günün ilk etkinliği, o gün yapmak istediğiniz ve başarmayı hedeflediğiniz tüm işleri önceden belirlemek olmalıdır. Doğru aktivite yönetimi için günlük işleri planlamak, e-posta ve soruları yanıtlama işlerinden daha önceliklidir. Net bir odak ile güne başlayarak boşa harcanan zamanı verimli hale getirebilir ve tasarruf sağlayabilirsiniz. 

2) Yüksek Değerli İşlere Odaklanın 

Doğru aktivite yönetimi için öncelikleri belirlemek ve yüksek değerli işlere odaklanmak işinizi kolaylaştırır. Özellikle yeni bir projeye hazırlanırken daha yüksek değer sağlayan işlere odaklanabilirsiniz. Bu noktada projeniz, ekibiniz ve müşteriniz üzerinde olumlu etkiler gösterebilecek adımlara öncelik verebilirsiniz. 

3) Bir Planlama Aracı Kullanın 

aktivite yönetimi

Doğru aktivite yönetimi için kişisel bir planlama aracı edinmek, günün daha verimli kullanılmasını sağlar. Aktiviteleri ve günlük planları kolayca takip etmek için; takvimler, telefon uygulamaları, duvar çizelgeleri, dizin kartları ve defterlerler tercih edilebilir. Planlama araçları sayesinde görevler, programlar ve hatırlanması gereken ögeler tek yerde toplandığı için, önceliklere odaklanmak sizin için daha kolay bir hal alacaktır. 

Reklam

4) İşlerinizi Aksatan Kesintileri En Aza İndirin 

Önemli görevler üzerinde çalışırken kesintileri en aza indirmek daha etkili ve verimli bir süreç geçirilmesini sağlar. İşlerin aksamasına neden olan faaliyetleri belirlemek ve çözüm bulmak aksaklıkları gidermenin en iyi yoludur. Bu noktada önemli bir işin ortasındayken e-postaları kontrol etmek ve telefona cevap vermek gibi eylemleri ortadan kaldırabilirsiniz. 

5) Hedefleri Doğru Belirleyin 

Doğru aktivite yönetimi gerçekleştirmek için ulaşılabilir ve ölçeklenebilir hedeflerin seçilmesi gerekir. Söz konusu hedeflerin belirlenmesi esnasında smart yönteminden yardım almak işleri kolaylaştıracaktır. Hedef belirlerken spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir ve zamanlama olarak uygun işlere odaklanarak daha doğru bir planlama sağlayabilirsiniz. 

6) Çoklu Görevleri Azaltın 

aktivite yönetimi

Birçok çalışan için çoklu görevlere odaklanmak ve bu görevleri yerine getirmek bir başarı unsurudur. Ancak çoklu görevlere odaklanma gerçekleştiğinde, zaman kayıpları ve verim problemleri ortaya çıkar. Çoklu görevleri durdurmak için zamanı doğru bir şekilde kullanabilir ve günü bloklara bölebilirsiniz. Bu noktada toplantılar, geri aramalar ve diğer işler için zaman paylaşımı yapılabilir. 

Kaynak: ekmob.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!