Gelisiyorum.com | Blog

E-Posta Listesi Nasıl Oluşturulur (Tam Kılavuz)

08.09.2024
14
E-Posta Listesi Nasıl Oluşturulur (Tam Kılavuz)

E-posta listesi oluşturmak zor bir iştir. Rastgele e-posta adresleri içeren rastgele bir elektronik tablo satın alıp istenmeyen mesajlarla yabancılara spam göndermek değildir. Doğru kitlenin karşısına çıkmanız, onları e-posta adreslerini paylaşmaya ikna etmeniz ve bu etkileşimleri doğru platformla sorunsuz bir şekilde yönetmeniz gerekir.  

Bu makalede öğreneceğiniz şey bu. Ele alınacak çok şey var, bu yüzden dalmadan önce kendinize bir fincan kahve yapmak isteyebilirsiniz. Amacım, yüksek kaliteli e-posta listenizi hemen oluşturarak e-posta pazarlama stratejinizi harekete geçirmek için tam adımları ve araçları sağlamaktır. 

İleri atla: 

  • E-posta listesi nedir?
  • E-posta listesi oluşturmanın faydaları nelerdir?
  • E-posta listenizi sıfırdan nasıl oluşturabilirsiniz?
  • E-posta listenizi nasıl büyütebilirsiniz? 
  • E-posta listenizi oluşturmaya hazır mısınız? 
  • E-posta listesi oluşturma SSS

E-posta listesi nedir? 

Bir e-posta listesi, dijital ürününüz veya bir yaratıcı olarak yaptığınız başka bir şey hakkında kişiselleştirilmiş mesajlar almayı seçen kişilerin e-posta adreslerini ve abone bilgilerini (adlar ve iş unvanları gibi) içerir . Onlara, üzerinde çalıştığınız şey hakkında bir haber bülteni veya yaklaşan kursunuz veya web semineriniz için promosyonlar gibi daha satış odaklı e-postalar şeklinde genel güncellemeler gönderebilirsiniz. 

Katılım çok önemlidir. Daha önce de belirttiğim gibi, bu internetten rastgele e-posta adresleri toplayıp onları istenmeyen mesajlarla spamlamakla ilgili değildir. E-posta listenizdeki herkes sizden e-posta almayı kabul etmelidir. Başka bir deyişle, “Hey! İşte e-postam. Bilginizi benimle paylaşmanızı veya üzerinde çalıştığınız [bu belirli şey] hakkında bana daha fazla bilgi vermenizi istiyorum.” demişlerdir.

Çevrimiçi bir içerik oluşturucu olarak e-posta listesi oluşturmanın faydaları

Dijital ürünlerinizi tanıtmak için bir e-posta listesine sahip olmak kesinlikle büyük bir avantajdır — sonuçta, daha fazla ürün satışı daha fazla gelir demektir! Ancak iş burada bitmiyor. Ayrıca: 

Reklam
  1. Platformunuzun ve kitlenizin sahibi olmanızı sağlar
  2. Düşük maliyet ve yüksek yatırım getirisi garantisi
  3. Hedef kitlenizle doğrudan iletişim kurmanızı sağlar 
  4. Hedef kitlenize ulaşmanıza izin verir

E-posta pazarlamasının faydalarını daha detaylı tartışalım. 

  1. Platformunuza ve kitlenize sahip olun 

E-posta listeniz, kelimenin tam anlamıyla istediğiniz zaman elinizden alınabilen kiralık bir kitle sağlayan sosyal medya platformlarının aksine, sahip olduğunuz bir varlıktır. Facebook’ta binlerce hayrana sahip olmak harikadır, ancak Facebook’un sahibi siz değilsiniz. Twitter’da binlerce takipçiye sahip olmak harikadır, ancak Twitter’ın sahibi siz değilsiniz. Anladınız sanırım.

Sahip olmadığınız bir platformda kitle oluşturmanın sorunu, bu platformların kitlenize ulaşma yeteneğinizi doğrudan etkileyen değişiklikleri herhangi bir zamanda ve çok fazla uyarı olmadan yapabilmesidir. Birçok içerik üreticisi, sosyal medyada takipçi kitlesi oluşturmak için yıllarını harcıyor ve hesapları aniden kısıtlanıyor veya devre dışı bırakılıyor. Tüm bu sıkı çalışma boşa gitti.

Bir e-posta listesiyle hedef kitleniz üzerinde doğrudan kontrole sahip olursunuz. Farklı bir ESP’ye geçmeye karar verirseniz, e-posta listenizi (e-posta adresleri, adlar ve muhtemelen diğer veriler gibi tüm abone bilgileri dahil) mevcut sağlayıcıdan dışa aktarabilir ve yeni sağlayıcıya aktarabilirsiniz. Bu, abone tabanınızı korumanızı ve sıfırdan başlamak zorunda kalmadan e-posta pazarlama kampanyalarınıza devam etmenizi sağlar.

Şimdi, bu diğer platformlarda bir kitle oluşturmanın kötü bir fikir olduğu anlamına gelmiyor. Sadece diğer platformlarda bir kitle oluştururken, o kitleye web sitenize ve nihayetinde e-posta listenize giden net bir yol vermeniz gerektiği anlamına geliyor.

  1. Düşük maliyet; yüksek yatırım getirisi (YG)

Diğer iletişim biçimleriyle karşılaştırıldığında e-posta pazarlaması açık ara en ucuz olanlardan biridir. 

Size bir örnek vermek gerekirse, e-posta listenizde 1.000 kişi olduğunu varsayalım. Abonelerinize haftada ortalama bir e-posta gönderiyorsunuz ve e-posta servis sağlayıcınıza ayda 29$ ödüyorsunuz. Hesaplayalım:

Bu senaryoda, gönderilen her e-posta için bir sentten (tam olarak 0,00725 $) daha az harcıyorsunuz. Bunu örneğin Facebook veya Google’da bir reklam yayınlamanın maliyetiyle karşılaştırın (burada tıklama başına birkaç sentten birkaç dolara kadar harcama yapabilirsiniz) ve e-posta pazarlama dolarlarınızda neden yüksek bir yatırım getirisi elde etmenin kolay olduğunu görebilirsiniz.

  1. Hedef kitlenizle doğrudan iletişim kurma izni

Ortalama bir kişi günde birkaç bin pazarlama mesajına maruz kalıyor, bunların çoğu istenmeyen ve bilerek görmezden gelinen mesajlar. Günlük olarak dikkatimizi çekmek için yarışan tüm “gürültüyü” filtrelemede kelimenin tam anlamıyla uzmanlaştık.

Birisi e-posta listenize abone olduğunda, size onlarla iletişim kurmanız için tam anlamıyla izin vermiş oluyor. Bu izin, e-posta listenizdeki her aboneyi bu kadar değerli kılan şeydir. Bunlar, esasen ellerini kaldırmış ve “Sizden haber almak istiyorum” demiş kişilerdir.

  1. Hedef kitlenize doğrudan erişim 

E-posta pazarlaması, içeriğinizi potansiyel müşterilerin tam önüne koyar ve daha yüksek etkileşim ve dönüşüm oranlarına yol açar. Bir e-posta gönderdiğinizde, doğrudan alıcının gelen kutusuna gider ve bu da onu gerçekten görme ve okuma olasılığını artırır. Sosyal medyada, olasılıklar oldukça farklıdır. 

Öncelikle, içeriğinizin doğru kişilere ulaşmasını sağlamak için algoritmaya güvenmeniz gerekir; bu garanti değildir. İkincisi, kitlenizin dikkatini çekmek için yarışan bir sürü içerik vardır. Gönderiniz bir şekilde onların akışına ulaşsa bile, onu kaydırıp geçmeyeceklerinin garantisi yoktur. 

E-posta listenizi sıfırdan nasıl oluşturabilirsiniz?

Tamam, şimdi e-posta listesi oluşturmanın işletmeniz için neden bu kadar önemli olduğunu ele aldığımıza göre, sıfırdan bir liste nasıl oluşturacağınıza bakalım: 

  1. Bir e-posta servis sağlayıcısı seçin
  2. E-posta pazarlama arka uç yapınızı kurun
  3. Potansiyel abonelerden bilgi toplamak için e-posta kayıt formları ve özel açılış sayfaları oluşturun
  4. Abone çekmek için bir potansiyel müşteri mıknatısı yaratın
  5. Yeni aboneler için hoş geldiniz e-postanızı oluşturun
  6. Test, Test, Test (Kendi listenize abone olun)
  7. E-posta servis sağlayıcınızı (ESP) seçin

E-posta servis sağlayıcısı, büyük ölçekli e-posta pazarlama kampanyaları oluşturmanıza, göndermenize ve yönetmenize yardımcı olan bir yazılımdır. 

E-posta listenizi oluşturmak kişisel Gmail hesabınızdan (veya Yahoo, Hotmail, vb.) yaptığınız bir şey DEĞİLDİR. Birkaç yüz hatta birkaç bin kişiye doğrudan Gmail hesabınızdan e-posta göndermeye çalışırsanız, bu sadece uzun zaman almakla kalmaz, aynı zamanda e-postanız büyük ihtimalle spam olarak işaretlenir (iyi değildir!). Bu yüzden bir ESP’ye ihtiyacınız var. 

ESP ile şunları yapabilirsiniz:  

  • Otomatik e-posta kampanyaları ayarlayın 
  • E-posta abonelerini ilgi alanlarına ve davranışlarına göre segmentlere ayırın
  • Listenizdeki herkese aynı anda bir e-posta gönderin
  • Açma ve tıklama oranlarınızı takip edin
  • Abonelerinize listenizden kolayca çıkmalarını sağlayacak bir yol sunun (bu önemlidir). 

Temel olarak, pazarlama amaçlı bir e-posta listesi oluşturmak istiyorsanız, bir ESP’ye İHTİYACINIZ VAR. Neyse ki, seçim yapabileceğiniz çok sayıda ESP var.

Dijital yaratıcılar için en iyi e-posta servis yazılımı 

İşte içerik üreticiler için en sevdiğimiz ESP’lerden bazıları. 

                              Yaratıcılar İçin En İyi E-posta Pazarlama Yazılımı 
En İyisi İçinEn İyi ÖzelliklerFiyatlandırmaThinkific ile entegre olur mu? 
Düşünsel Dijital öğrenme ürünlerini satmak için hepsi bir arada bir platform arayan içerik üreticileriÖzelleştirilebilir, önceden oluşturulmuş e-posta dizileriE-posta şablonlarıYapay zeka yazarı ve editörüAylık 36 dolardan başlar (yıllık faturalandırılır)Evet ✅
DönüştürmeKitiBlog yazarları ve çevrimiçi kurs yaratıcılarıTek tıklamayla katılımE-posta otomasyon özellikleriEtiket tabanlı segmentasyonAylık 25 dolardan başlar (yıllık faturalandırılır)Evet ✅
AweberKüçük işletmeler ve girişimcilerSınırsız otomasyonlarAçılış sayfalarıAnalitikAylık 12,50 dolardan başlar (yıllık faturalandırılır)Evet ✅
TutmakBüyük e-posta listeleri ve pazarlama bütçesi olan ileri düzey kullanıcılarÖzelleştirilebilir şablonlarOtomasyonları kurmak kolaydırCRM entegrasyonuAylık 249 dolardan başlıyorEvet ✅
MailChimpAjanslar ve serbest çalışanlar Raporlama ve analizÜretken AIİzleyici yönetimiAylık 20 dolardan başlıyorEvet ✅
Aktif Kampanya Küçük takımlar Otomatik etiketlemeA/B testiTahmini ve koşullu içerikAylık 15 dolardan başlıyorEvet ✅
GetResponseE-posta pazarlaması yeni başlayanlarOtomatik cevaplayıcılarAI e-posta oluşturucuE-posta şablonlarıAylık 15,60 dolardan başlıyorEvet (Zapier aracılığıyla)

ESP kontrol listesi

İçerik üretici işletmeniz için e-posta pazarlama hizmeti sağlayıcılarını incelerken şunları göz önünde bulundurmanız gerekir. 

  • ESP, ihtiyaç duyduğum temel e-posta pazarlama özelliklerini (örneğin otomasyon, segmentasyon, A/B testi, analiz) sunuyor mu? 
  • Platform kullanıcı dostu mu ve gezinmesi kolay mı?
  • ESP mevcut listemin boyutunu ve gelecekteki büyümeyi karşılayabilir mi?
  • ESP mevcut araçlarım ve platformlarımla (örneğin kurs oluşturucu, dijital ürün açılış sayfaları ve sosyal medya) entegre oluyor mu?
  • Fiyatlandırma yapısı nasıldır ve bütçeme uygun mu?
  1. E-posta pazarlama arka uç yapınızı kurun

Burada iki şey yapmanız gerekecek: Listenizi oluşturun ve e-posta onay sürecinizi ayarlayın. 

ESP’nizde bir liste oluşturun

Hangi ESP’yi kullanırsanız kullanın, yeni bir liste oluşturmak oldukça basit bir işlemdir. Listenize bir ad vermeniz (örneğin: “John Smith’in Haber Bülteni”) ve adınız, şirketiniz, e-posta adresiniz ve fiziksel posta adresiniz gibi bazı temel iletişim bilgilerinizi vermeniz istenecektir.

Kullandığınız posta adresinin aboneleriniz tarafından görülebileceğini unutmayın. Mümkünse şirketinizin posta adresini kullanın. Evden çalışıyorsanız ve yüzlerce hatta binlerce kişinin nerede yaşadığınızı bilmesini istemiyorsanız, yerel postanenizden bir PO Box numarası almayı ve bunun yerine onu kullanmayı düşünün.

Thinkific kullanıyorsanız, yukarıdaki işlemi atlayabilirsiniz. Bir Thinkific kullanıcısı olarak, e-posta pazarlama özelliğimize otomatik erişim elde edersiniz ve her şeyi sıfırdan ayarlamanız gerekmez. Tek yapmanız gereken panonuzda bir e-posta akışı bölümü başlatmak, şablonunuzu seçmek ve gerisini yapay zekamız halledecektir. 

E-posta doğrulama sürecinizi ayarlayın 

GDPR ve CAN-SPAM gibi veri koruma düzenlemeleri, e-posta abonelerinden açık onay gerektirir. Bir onay süreci, abonenin e-posta listenize gönüllü olarak katıldığını kanıtlayarak uyumluluğu garanti eder.

İki tür e-posta onayı vardır: tekli onay ve çiftli onay. 

Tekli onay ve Çiftli onay
Tekli onayÇift katılım
Abonelik süreciForm gönderildikten hemen sonra abonelikBir kullanıcı kayıt formunu kullanarak e-posta adresini gönderdikten sonra, aboneliğini doğrulamak için bir bağlantı veya düğme içeren bir onay e-postası alır. 
Kullanım kolaylığıKullanıcılar için daha basit ve daha hızlıDaha karmaşıktır ve ek bir onay adımı gerektirir
Abone kalitesiPotansiyel olarak daha düşük, geçersiz veya ilgi duyulmayan e-postaları içerirDaha yüksek, aboneler ilgi ve e-posta geçerliliğini onayladıkça
Liste HijyeniDaha fazla sahte veya yanlış e-posta içerebilirDaha temiz, daha doğru bir e-posta listesi
UyumlulukBazı yargı bölgelerinde katı düzenlemelere uymayabilirGenel olarak GDPR ve CAN-SPAM gibi düzenlemelere uygundur

E-postalarınızı aldıkları konusunda şikayette bulunan veya spam olarak işaretleyen kişilerin sayısını en aza indirmek için, çift onay sürecini uygulamanızı öneririm. 

Evet, birkaç kişi bu onay sürecinde bir yerlerde kaybolacaktır. Ancak uzun vadede, yalnızca ücretsiz müşteri çekme mıknatısınızı isteyen ve e-postalarınızı okuma niyeti olmayan kişilerden ziyade, e-postalarınızı gerçekten açan ve onlarla etkileşim kuran kişilerden oluşan bir e-posta listesine sahip olmak daha iyidir.

  1. Potansiyel aboneleri çekmek için bir potansiyel müşteri mıknatısı yaratın

Bir potansiyel müşteri mıknatısı (bazen etik rüşvet olarak da adlandırılır), hedef kitleniz için oluşturduğunuz ve e-posta adresleri karşılığında ücretsiz olarak verdiğiniz değerli bir kaynaktır. İlgili ve yararlı olmalıdır. 

Örneğin, bir e-kitap satıyorsanız, e-posta adresleri karşılığında bir bölümü ücretsiz olarak verebilirsiniz. Ayrıca, olası alıcılarınızın erken ilgisini çekmek ve daha fazla etkileşim için e-postalarını toplamak için kitap konunuzla ilgili ücretsiz bir web semineri düzenleyebilirsiniz. 

Örneğin, Ashley Cummings’in yeni başlayan serbest yazarların hizmetleri için doğru fiyatı belirlemelerine yardımcı olan bir ilgi çekici kaynağı var. 

Diğer tipteki kurşun mıknatısları şunlardır: 

  • Araçlar veya kaynak kılavuzu
  • Kontrol listesi veya kopya kağıdı
  • Beyaz kağıt veya sektör raporu
  • Video eğitimi
  • Ücretsiz kurs (video veya e-posta)
  • Uzman röportajı
  • Vaka çalışması
  • E-kitap veya PDF kılavuzu

“Ücretsiz ipuçları için bültenime abone olun” ifadesinin bu listede olmadığını unutmayın. Bunun nedeni, ücretsiz ipuçları vaadinin bir potansiyel müşteri mıknatısı OLMAMASIDIR. Potansiyel müşteri mıknatısınız bir vaatten daha somut bir şey olmalıdır. Listenize abone olduktan hemen sonra tüketebilecekleri ve/veya indirebilecekleri bir şey olmalıdır.

  1. E-postaları toplamak için katılım formları ve açılış sayfaları oluşturun

E-posta listenize abone olmaları karşılığında insanlara verebileceğiniz bir potansiyel müşteri mıknatısınız olduğunda, bir sonraki adım bu e-posta adreslerini toplamak için açılış sayfaları ve katılım formları oluşturmaktır.

Bir açılış sayfası, insanların e-postaları karşılığında lead magnet’inize erişmek için gittikleri yerdir. İşte Thinkific’ten bir örnek. 

Öte yandan, katılım formları birinin e-posta listenize abone olmasına (diğer adıyla katılım) veya bir potansiyel müşteri mıknatısı indirmesine olanak tanır. Bu formlar, web sitenizin veya web sayfanızın çeşitli bölümlerine stratejik olarak yerleştirilir ve belirli bir süre sonra veya okuyucu belirli bir eylemde bulunduktan sonra “açılır formlar” olarak bile görünebilir. 

İşte ActiveCampaign’den bir açılır pencere örneği: 

Ve serbest yazar ve koç Lizzie Davey’den bir e-posta katılım formu . Web sitelerinin en altına yerleştirilmiş. 

“Hiçbir kodlama becerim yok. Bir açılış sayfası nasıl oluşturabilirim?” İyi soru! Bir Thinkific kullanıcısıysanız, bunu başarmak için kodlama becerilerine ihtiyacınız yok. Hızlı bir şekilde yüksek dönüşümlü açılış sayfaları oluşturmanızı sağlayan sürükle ve bırak site oluşturucumuz var. Birkaç tıklamayla düğmeler, başlıklar ve resimler ekleyebilirsiniz. 

Yüksek dönüşüm sağlayan açılış sayfaları ve katılım formları oluşturmaya yönelik diğer ipuçları şunlardır: 

  • Lead magnet’inizin değerini ileten net ve dikkat çekici bir başlık oluşturun. Hedef kitlenin lead magnet’e erişerek ne kazanacağını açıkça belirtin.
  • Ziyaretçileri lead magnet’i indirmeye veya erişmeye teşvik eden belirgin ve ilgi çekici bir harekete geçirici mesaj düğmesi yerleştirin. “Ücretsiz Rehberinizi Alın” veya “Hemen İndirin” gibi eylemi teşvik etmek için ikna edici bir dil kullanın.
  • Açılış sayfasındaki form alanlarını minimumda tutun ve yalnızca ad ve e-posta adresi gibi temel bilgileri isteyin. Form gönderme sürecindeki sürtünmeyi en aza indirmek dönüşüm oranlarını iyileştirebilir.
  • Teklifi tamamlayan ve ziyaretçinin dikkatini çeken, alakalı ve görsel olarak çekici görseller veya grafikler ekleyin.

İlgili : Size ilham verecek  daha fazla açılış sayfası örneğine göz atın

  1. Yeni aboneler için hoş geldiniz e-postanızı oluşturun

Hoş geldiniz, yeni abonelere gönderilen ilk e-postadır. Genellikle önceden planlanır ve e-posta dizinizin bir parçası olarak otomatik olarak gönderilir . Hedef kitlenizin ilk izlenimini belirler ve e-postalarınızı okumaya ve etkileşime girmeye devam edip etmediklerini belirlemede uzun bir yol kat eder. Bu yüzden doğru yapmanız gerekir. 

İlgi çekici bir karşılama e-postası nasıl yazılır:    

  • Beklentilerini belirleyen akılda kalıcı bir konu satırıyla başlayın. Örnekler şunlardır: 
  • Tanıştığımıza memnun oldum! İşte ücretsiz hediyeniz
  • Abone olduğunuz için teşekkürler!
  • Topluluğumuza hoş geldiniz!
  • Ücretsiz (buraya başlık ekleyin) indirin
  • Abone oldukları ve potansiyel müşterilerinizin ilgisini çekmek için onlara teşekkür edin
  • Onlara kim olduğunuzu hatırlatın
  • Onlara, potansiyel müşterilerinizin ilgisini çekecek mıknatısınızın veya haber bülteninizin onlara ne konuda yardımcı olacağını hatırlatın
  • Onlara, potansiyel müşteri mıknatısınızı indirmeleri veya erişmeleri için bir bağlantı verin
  • Gelecekteki e-postalarınızda alacakları içerik türlerinin (örneğin, haber bültenleri, güncellemeler, promosyonlar) önizlemesini yapın.
  • Onlara sizden ne sıklıkla haber alabileceklerini bildirin (örneğin, haftalık, aylık)
  • Onları sizinle iletişime geçmeye veya sosyal medyada sizinle bağlantı kurmaya davet edin
  • Blogunuz veya ücretsiz dijital ürünleriniz gibi başka herhangi bir yararlı kaynağa bağlantı verin 

İşte Molly Graham’dan yakın zamanda aldığım ve çok iyi hazırlanmış olduğunu düşündüğüm bir karşılama e-postasının örneği .

  1. Test, Test, Test (kendi listenize abone olun)

E-posta listenizi tanıtmaya başlamadan önce yapmanız gereken tek bir adım var, o da her şeyi test etmektir. Murphy Kanunu’nu hatırlıyor musunuz? Ters gidebilecek her şey ters gidecektir. Teknoloji söz konusu olduğunda, ters gidebilecek her şey genellikle ters gider.

Kendi e-posta listenize abone olarak kurduğunuz her şeyi test edin. İlk kayıttan (iniş sayfanız veya web sitenizdeki kayıt kutuları aracılığıyla) onay sayfasına, onay e-postasına, karşılama e-postasına, lead magnet’inize giden bağlantıya kadar her şeyin olması gerektiği gibi çalıştığından emin olun. Zincirde hiçbir kopukluk olmadığından emin olmak için her adımı izleyin.

E-posta listenizi nasıl büyütebilirsiniz? 

Artık e-posta listenizi kurduğunuza göre, bir sonraki adım daha fazla abone çekmek için onu tanıtmaktır. İşte size yardımcı olacak bazı e-posta listesi oluşturma stratejileri. 

  1. Sosyal medya biyografinizde e-posta katılım formunuza bağlantı verin

E-posta listenizi sosyal medya hesaplarınızda tanıtın. Takipçileriniz markanızı zaten biliyor, seviyor ve güveniyor, bu nedenle hızlı bir şekilde abone olma olasılıkları yüksektir. Yeni insanları sıfırdan kaydolmaya ikna etmekten daha kolaydır. 

Örneğin, Maven’ın kurucu ortağı Wes Kao , Twitter (X) biyografisine haber bülteni açılış sayfasına giden bir bağlantı ekliyor. 

  1. Web seminerlerine ev sahipliği yapın 

Web seminerleri düzenlemek listenizi oluşturmanın harika bir yoludur çünkü web seminerinize katılmak isteyen herkes e-posta adresini kullanarak kaydolmalıdır. Web semineriniz bittikten sonra, kaydolan herkesi (kaydolan ancak katılamayanlar dahil) e-posta bülteninize ekleyebilirsiniz.

İşte Dr. Don Parker’dan harika bir örnek . 

  1. Reklam yayınla

Bütçeniz varsa, lead magnet’inizi tanıtmak için reklamlar yayınlayın. Reklam yayınlamanın en büyük faydası hızdır. 

Değerli içerikler yayınlayarak ve ziyaretçileri web sitenize çekerek büyük bir e-posta listesi oluşturmak aylar, hatta yıllar alabilir. Reklamları çevrimiçi olarak yerleştirmek listenizi hızlı bir şekilde oluşturmanızı sağlar. Ayrıca, reklamınızın dönüşüm oranını öğrendikten sonra, ne kadar para harcadığınıza göre kaç abone alacağınızı tahmin edebilirsiniz.

Daha önce hiç reklam için ödeme yapmadıysanız, Facebook reklamları harika bir başlangıç ​​noktasıdır. İnsanları demografik özelliklerine, ilgi alanlarına ve coğrafi konumlarına göre kolayca hedefleyebilirsiniz. Reklam yayınlamak için diğer seçenekler arasında Google Adwords, YouTube reklamları, Instagram reklamları, Twitter reklamları ve LinkedIn reklamları bulunur. Nerede reklam verirseniz verin, işe yarayan bir reklam ve hedef kitle kombinasyonu bulana kadar küçük bir bütçeyle (günde 5-10 $) başlamak ve oradan ölçeklendirmek en iyisidir.

İlgili:

  • Çevrimiçi Kursları Satmak İçin Facebook Reklamları Nasıl Kullanılır (Tam Kılavuz)
  • YouTube Reklamlarını Kullanarak Çevrimiçi Kurs Gelirimi 1,5 Katına Nasıl Çıkardım
  1. Diğer web sitelerinde yayınla

Misafir bloglama, diğer blogların mevcut okuyucu kitlesine ulaşmanızı sağladığı için web sitenize trafik çekmenin harika bir yoludur. Bu stratejinin işe yaramasının anahtarı, dijital ürünleriniz ve web sitenizin hedef kitlesiyle alakalı makaleler göndermektir. Makalenizin sonuna veya biyografinize açılış sayfanıza veya potansiyel müşteri mıknatısınıza bir bağlantı ekleyin.

Örneğin Buffer, konuk yazarlar için ayrı açılış sayfalarına sahiptir. Bu sayfalar yazarın biyografisini ve web sitesine veya sosyal medya profiline bir bağlantı içerir. 

Her sektördeki en büyük bloglar her gün çok sayıda konuk gönderisi talebi alır ve genellikle yalnızca konuk gönderisi geçmişi olmayan yazarlardan içerik kabul ederler. Sektörünüzdeki daha küçük, daha az bilinen web sitelerine birkaç makale göndererek başlayın ve oradan yukarı doğru ilerleyin. Aynı makaleyi asla birden fazla web sitesine göndermeyin.

  1. Potansiyel müşterilerinizi sosyal kanallarda tanıtın

TikTok ve Instagram gibi sosyal medya platformları, markalarınızı ve içeriklerinizi bir gecede on binlerce takipçiye gösterebilir. Potansiyel müşteri mıknatısınıza bir sürü göz atmanın ve e-posta kayıtlarını artırmanın harika bir yoludur. 

Örneğin, Bayan Excel TikTok’ta ücretsiz eğitim videoları yaparak başladı ve ‘ ı patlattıktan sonra , şimdi dijital ürünler satarak altı haneli rakamlar kazanıyor. Potansiyel müşterilerinin ve satışlarının çoğu sosyal medya takipçileri ve potansiyel müşteri oluşturma kaynağı olarak kullandığı ücretsiz bir rehber olan Top 31 Excel Functions to Increase Efficiency (Verimliliği Artırmak İçin En İyi 31 Excel İşlevi) aracılığıyla geliyor.

  1. Doğrudan Ulaşım Yapın

Son olarak, e-posta listenize abone olmak isteyebileceğini düşündüğünüz kişilere kişisel olarak ulaşmaktan korkmayın. Konunuz hakkında ücretsiz bir e-posta bülteni oluşturduğunuzu bildirmek ve onları listeye eklemek için izin istemek için sosyal medya aracılığıyla kişiselleştirilmiş bir e-posta veya mesaj gönderin. 

Yalnızca size izin verdikleri kişileri e-posta listenize ekleyin. Nathan Barry (ConvertKit’in Kurucusu) bu yaklaşımı, kendisiyle birlikte düzenlediğimiz bir liste oluşturma web seminerinde önerdi.

  1. Tek tıklamayla katılım seçeneğini kullanın 

Tek tıklamayla katılım süreciyle, birisi sizin lead magnet’inizi almak için katılım sağladıktan sonra aldığı onay e-postası iki amaca hizmet eder. E-postalarınızı almak istediklerini onaylamalarını sağlar (bu süreçte onları e-posta listenize ekler) VE aynı zamanda onlara lead magnet’inizi verir. 

İşte şöyle görünüyor: 

  • Birisi web sitenizdeki veya açılış sayfanızdaki bir kayıt formuna e-posta adresini girer
  • E-posta hesaplarına giriş yaparlar ve gelen kutularında Onay E-postanızı bulurlar
  • Onay E-postanızı açarlar ve potansiyel müşteri mıknatısınızı indirmek için bağlantıya tıklarlar
  • E-posta listenize eklenirler ve aynı zamanda potansiyel müşterilerinizin ilgisini çekecek mıknatısı da almış olurlar!

Bu, veri gizliliği düzenlemelerine uyum sağlarken kayıt sürecini daha basit hale getirir. İşte Lizzie Davey’den bir örnek. 

  1. İçerik yükseltmelerini kullanın 

İçerik yükseltmesi, tek bir içerik parçasını (örneğin bir blog yazısı gibi) tamamlamak için özel olarak oluşturulmuş bir potansiyel müşteri mıknatısıdır. Potansiyel müşteri mıknatısı, tanıtıldığı içerik parçasıyla oldukça alakalı olduğundan, dönüşüm oranı oldukça yüksek olabilir.

İşte e-posta pazarlama stratejisi blogumuzdan bir örnek: 

  1. Podcast konuğu olun

Tıpkı konuk blog yazarlığı gibi, sektörünüzdeki  popüler podcast’lerde röportaj yapmak, diğer insanların kitlelerine ulaşmanız için harika bir yoldur.

Konuk blog yazmaya kıyasla podcast konuğu olmanın bir avantajı, ilkinin daha az zaman almasıdır. Başka bir web sitesi için bir makale yazmanız birkaç saatinizi alabilir, ancak Skype’a girip bir podcast sunucusunun sizinle röportaj yapması muhtemelen yalnızca 30-60 dakika sürecektir. 

Çoğu podcast sunucusu, web sitelerinde röportajınızı içeren bir blog yazısı (genellikle şov notları sayfası olarak adlandırılır) ve web sitenize bir bağlantı da hazırlayacaktır.

E-posta listenizi oluşturmaya hazır mısınız? 

Bu noktada, sağlıklı bir e-posta listesi oluşturmak ve büyütmek için araçları ve taktikleri biliyorsunuz. Thinkific ile başlamaya ne dersiniz? 

Yeni e-posta pazarlama özelliğimiz, dijital ürünlerinizi satmak için e-posta listeleri ve kampanyaları oluşturmanız ve yönetmeniz için ihtiyacınız olan her şeyi size sunar. Ücretsiz deneyin! 

E-posta listesi oluşturma SSS

Dijital ürün satışı için e-posta listesi oluşturma hakkında sık sorulan soruların yanıtlarını bulun. 

  1. Sıfırdan yüksek kaliteli bir e-posta listesi nasıl oluştururum? 

Öncelikle hedef kitlenizi belirleyin ve onları abone olmaya teşvik eden ilgi çekici içerik veya teklifler oluşturun. Bu, özel içerik, ücretsiz kaynaklar veya özel promosyonlar sağlamayı içerebilir. Ardından, e-posta pazarlama kampanyalarınızı yönetmek ve otomatikleştirmek için doğru platformu veya e-posta hizmeti sağlayıcısını (ESP) seçin. Son olarak, ziyaretçilerin kaydolmasını kolaylaştırmak için web sitenize bir e-posta katılım formu ekleyin. 

  1. E-posta listelerimi ücretsiz olarak oluşturmak için Gmail’i kullanabilir miyim? 

Hayır, Gmail, kitle segmentasyonu gibi büyük bir e-posta listesini etkili bir şekilde oluşturmak için ihtiyaç duyacağınız güçlü araçlardan yoksundur. Bunun yerine, e-posta listenizi büyütmek ve yönetmek için Thinkific gibi bir dijital ürün platformu kullanın. 

  1. Ücretsiz bir e-posta listesi oluşturabilir miyim? 

Evet, Kit ve organik pazarlama gibi ücretsiz e-posta pazarlama hizmetlerini kullanarak ücretsiz bir e-posta listesi oluşturabilirsiniz. Ancak listeniz büyüdükçe, onu etkili bir şekilde yönetmek için Thinkific gibi daha kapsamlı bir e-posta pazarlama platformuna yükseltmeniz gerekecektir. 

Kaynak: www.thinkific.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!