Gelisiyorum.com | Blog

Ebay “İstanbul” Ofisi

05.05.2023
270
Ebay “İstanbul” Ofisi

“Günümüzün modern ofislerindeki küresel değişim trendine paralel olarak E-bay İstanbul ofisi “açık ofis” olarak planlandı. Buna göre ofis içi alanlar 4 fonksiyon ile tanımlanabilir: Giriş holü ve sosyal tesisler Açık ofis Toplantı odaları Teknik ve servis alanları Ziyaretçilerin ofise yönelik ilk algısını oluşturacak olan giriş holü, etkileyici ve davetkar bir mekan olarak tasarlanmıştır. Zemin ve tavandaki doğal ahşap işçiliği ve arkada konumlanan resepsiyon bankosu ile istenilen “davetkarlık” vurgulanmıştır. Giriş holünü temsil eden ahşap çardak, insanları resepsiyondan geçmeye davet etmektedir. Yarı geçirgen pergola, girişin arkasındaki “sosyal alan” ile görsel bir ilişki kurulmasını sağlarken, bu görsel incelik ile etkili bir izlenimin inşasını güçlendiriyor. Ebay’in global varlığı ve o an Türkiye ofisinde olmanız, giriş holünün solundaki stilize dünya haritası ve kırmızı renkli Türkiye algısı ile sembolize ediliyor.

Giriş holü arkasında konumlanan “sosyal mekan”, toplantı salonları dışında ziyaretçilerin görmesine izin verilen tek mekandır. Ziyaretçileri ağırlayan ve ofis çalışanlarının kurum içi kutlamaları için kullanılan mekânda ayrıca; cafe-bar, kütüphane, on-line müzik, TV, projeksiyon ve play station oyunları. Hızlı toplantılar ve uluslararası sunumlar gibi doğaçlama etkinliklere ev sahipliği yapan bu buluşma yeri, personelin eğlenebileceği ve etkileşimde bulunabileceği bir “agora” görevi görür. Sigara içme alanı olarak da kullanılabilen bu mekana teras da dahildir.

Açık alan çalışma alanı, maksimum 225 koltuk ile 1.100m2’de 164 personel barındırmaktadır. Bu tür alanlarda karşılaşılan tipik akustik problemlerin üstesinden gelmek için bir meydan okuma olan açık alanın tavan tasarımı, aydınlatma enstrümanları ve akustik panellerin irrasyonel bir düzenini yansıtıyor. Mekanın tüm yüksekliğinin algılanmasını sağlayan bu kavernöz asma tavanın kaotik ve renkli tasarımı, döşeme planının düzenli ve tekdüze etkisinden kaçınıyor. Diğer şubelerde de kullanılan daire halı deseni firmanın kurumsal kimliğini yansıtacak şekilde uygulanmıştır.

7 adet harici kullanımlı olmak üzere farklı büyüklüklerde 12 adet toplantı salonu bulunmaktadır. Her toplantı odasının bir adı ve Boğaziçi, Efes, Nemrut, Galata gibi tarihi bir yeri simgeleyen dijital kapı baskısı vardır… Odaların yüksek teknoloji altyapıları İngiltere’den ihraç edilmektedir. Uluslararası toplantıların yapıldığı bu odaların tavan tasarımında akustik paneller kullanılıyor.”

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!