Gelisiyorum.com | Blog

Esalco Logistics “Istanbul” Ofisi

02.06.2023
192
Esalco Logistics “Istanbul” Ofisi

İstanbul Altunizade’de 2 katlı toplam 900m2 alana sahip “Esalco Lojistik” ofis projesi, 70 kişilik genç ve dinamik bir kadroya sahip bir şirket için tasarlanmıştır. Firmanın beklentilerine hitap edecek bu yeni ofiste uygulama hizmetlerinin yanı sıra temel konsept ve tasarım yaklaşımlarını içeren anahtar teslimi bir hizmet verilmiştir. Şirketin tüm çalışanlarına yansıyan en önemli yönü genç ve dinamik bir yapıya sahip olmasıdır. Buna göre en önemli konsept kararı, şirketin yeni ofisinin bu nitelikleri yansıtacak şekilde tasarlanması oldu. Bu nedenle ofis içi iletişimi ve etkileşimi artıracak tasarımlar, renk kullanımı, çalışma alanlarını destekleyen farklı yan tasarımlar ofis sistemlerinin ana kurgusunu oluşturmaktadır.

Tüm bu kararlar, şirketin iş kolu olan ‘lojistik’ sektörünün bazı unsurlarından yararlanılarak desteklenmiş ve böylece kurumsal kimlik ile ofis alanları arasında bir bağ kurulmuştur.

Ofisler arasındaki geniş cam bölmelerde kullanılan renkli camlar sayesinde hareketlilik kazanan mekanlar, yollar, konteyner görünümündeki duvarlar ve tematik yazılar gibi söz konusu lojistik unsurların kullanımıyla da zenginleşiyor. Ofisin üst katında ise açık ofis çalışma alanları, sosyal alanlar ve ‘orta alan’ olarak tanımladığımız iletişim ve etkileşim alanı yer alıyor.

Bu orta alan içerisinde oyun, spor, eğlence ve toplantı alanları gibi farklı aktivite alanları ve toplantı salonları ile ofis içi iletişim ve etkileşimin artmasına katkı sağlanmaktadır. Ofis alanının kurumsal kimlik, faaliyet alanı ve kullanıcı profili ile örtüşmesi ve bütünleşmesi tasarımın temeli olarak belirlenmiş ve ofiste verimliliğin en üst düzeye çıkarılması hedeflenmiştir.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!