Gelisiyorum.com | Blog

Evergreen Teklifi Nedir? Sürekli Gelir Üretimi İçin 10 İpucu

08.09.2024
19
Evergreen Teklifi Nedir? Sürekli Gelir Üretimi İçin 10 İpucu

Pazar ve tüketici eğilimleri değişkendir. Bugün popüler olan şey haftalar veya aylar içinde eski haber olabilir. Özellikle küçük işletmeler ve tek başına girişimciler için, bu abartıya ayak uydurmak zor ve yorucu olabilir. Her daim geçerli teklife girin.

Muhtemelen şunu merak ediyorsunuzdur: Sürekli teklif nedir? Uzun vadeye uygun bir satış süreci oluşturmanın cevabıdır.

Bu rehberde, sürekli geçerli teklifin tam olarak ne olduğunu ve işletmenizin ayakta kalmasına nasıl yardımcı olabileceğini açıklayacağız. 

Ayrıca, sürekli gelir elde etmenizi sağlayacak kalıcı teklifler oluşturmanıza yardımcı olacak on ipucu da ele alacağız.

İleri atla:

  • Sürekli geçerli teklif nedir?
  • Her daim geçerli örnekler nelerdir?
  • Evergreen teklifleri neler oluşturur?
  • Sürekli yeşil bir satış hunisi nasıl oluşturulur
  • Sürekli gelir elde etmek için 10 değişmez ipucu
  • Her daim yeşil kal

Sürekli geçerli teklif nedir?

Sürekli bir teklif, zaman içinde alakalı kalan ve çekiciliğini koruyan bir ürün, hizmet veya promosyondur. Müşteriler bu ürünleri şimdi ister ve gelecekte de isteyecektir.

Reklam

Kullanımı ücretsiz görsel Unsplash’tan alınmıştır

“Her dem yeşil” terimi, dünya çapında çeşitli iklimlerde yaşayan yaprak döken ağaçları ifade eder. Rocky Dağları gibi kurak yerlerde, her dem yeşil ağaçlar sürekli yeşil kalmak, hayatta kalmak ve keyif aldığımız manzaralara canlı renkler katmak için evrimleşmiştir.

Benzer şekilde, her daim geçerli bir teklif, zamansız bir ürün ve sürdürülebilir bir satış hunisinden oluşur; bu, tek bir platform altında çok çeşitli hizmetler sunar ve müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı bir çözüm sunar. Bu anlamda, serbest çalışanların Walmart’ı olarak görülebilir .

Sürekli geçerli bir teklif, tekrarlanabilir ve yeniden kullanılabilir bir satış süreci oluşturmanıza yardımcı olur. Genellikle açılış sayfaları ve e-posta bültenleri gibi içeriklere dayalı sürekli geçerli bir satış hunisi geliştirmek için çalışırsınız. 

Bu da size sürekli talep oluşturma olanağı sağlar. Talep oluşturma nedir ? İlgi ve satış toplamak için kullandığınız stratejidir. Sürekli teklifler içerik, müşteri çekme araçları ve ürünler üzerine kuruludur.

İnsanların zaman içinde ihtiyaç duyacağı dijital bir ürün veya hizmet sunuyorsunuz. Başka bir deyişle, potansiyel müşteriye güncel trendlere dayanmayan değerli bir şey sunuyorsunuz.

Aynı zamanda, her zaman geçerli bir teklif 7/24 mevcuttur. Müşteriler teklife erişebilir ve sizin katılımınız olmadan satış hunisiyle etkileşim kurabilir. Müşteri etkileşimini ve erişilebilirliğini artırmak için, birçok başarılı geçerli teklif, kullanıcıların dinamik ve ilgi çekici bir şekilde ürün veya hizmetleri keşfetmesine ve satın almasına olanak tanıyan etkileşimli çevrimiçi kataloglar içerir.

Her daim geçerli örnekler nelerdir?

Evergreen teklifin ilkeleri bir işletmeyi yönetmenin birçok alanına uygulanabilir. Sürdürülebilir ve uzun ömürlü süreçler inşa etmenin çeşitli yollarına bir göz atalım.  

Ürünler veya hizmetler:

  • Çevrimiçi kurslar ve eğitim materyalleri
  • eKitaplar
  • Yazılım hizmeti (SaaS) gibi tekrarlayan üyeliklere sahip hizmetler
  • Finansal planlama hizmetleri
  • Güzellik ve sağlık ürünleri
  • Çevrimiçi market veya yemek teslimat hizmetleri 
  • Pickcel Dijital Menü gibi restoranlar için dijital araçlar

Ayrıca çalışan eğitim yazılımları , sürekli olarak becerilerini ve verimliliğini artırmak isteyen işletmeler için sürdürülebilir bir çözüm sunarak, sürekli yenilenen bir teklifin ilkeleriyle uyumludur.

İçerik:

  • Listeler makaleler veya “listicles” 
  • En iyi X ipucu
  • Nasıl yapılır kılavuzları ve eğitimleri
  • Tanım sayfaları ve sözlükler
  • Ürün tanıtım videoları
  • eKitaplar
  • Beyaz belgeler
  • SSS

Evergreen teklifleri neler oluşturur?

Sürekli geçerli bir teklif, zamansız bir ürün ve sürdürülebilir bir satış hunisinden oluşur.

  1. İçerik ve açılış sayfaları

Teklifinizi oluşturmak için ilk yer, her daim geçerli içerik pazarlamasıdır. Uzun ömürlü açılış sayfaları düzenleyerek başlarsınız. Nasıl yapılır eğitimleri ve başlangıç ​​101 kılavuzları gibi haber tabanlı veya mevsimsel olmayan yararlı içerikler oluşturun. 

İniş sayfaları oluştururken tarihlerden veya güncel olaylardan bahseden makaleler yazmaktan kaçının. Yapay zekanın gelecekteki kullanımıyla ilgili bir makale yararlıdır ancak kısa sürede güncellenmesi gerekecektir. Teklifinizi şimdi ve sonsuza dek alakalı kılan şeylere, örneğin ele aldığı sorun noktalarına bağlı kalın. 

Açılış sayfalarınıza ve blog yazılarınıza ekleyebileceğiniz kalıcı içerikler şunlarla ilgili olabilir:

  • Müşteri sorunları ve bunları nasıl çözeceğiniz
  • Ürün avantajları
  • Müşteri yorumları ve referansları

Zamansız içerik oluşturmak, arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) yükselmenize ve zaman geçtikçe konumunuzu koruma olasılığınızın artmasına yardımcı olacaktır.

Genel olarak, açılış sayfalarınız ziyaretçileri bir satın alma işlemi yapmaya veya bir sonraki adıma kaydolmaya çağırır. Çoğu zaman, bir potansiyel müşterinin iletişim bilgilerini elde etmek için bir işlem yapacaksınız.

  1. Lider Mıknatıs

Evergreen iniş sayfanız, genel müşteri çekme tünelinizin bir parçasıdır. Bunlar, müşterileri hunide aşağıya doğru itmek için sunduğunuz teşviklerdir. 

Görsel thinkific.com’dan alınmıştır

Sürekli satış sürecini yönlendiren potansiyel müşteri mıknatısları şunlardır:

  • E-kitaplar ve kapsamlı kılavuzlar
  • Ücretsiz şablonlar ve çalışma sayfaları
  • Web seminerleri ve video eğitimleri
  • Promosyon kodları
  • Sınavlar
  • Ücretsiz denemeler veya canlı demolar
  • E-posta kursları ve haber bültenleri

Müşterileriniz kaydolduktan sonra, sürekli güncellenen içeriğiniz potansiyel müşterileri sürekli olarak ödeme yapan müşterilere dönüştürür.

  1. Ürün veya hizmet

Evergreen pazarlama içeriği ve potansiyel müşteri mıknatısları, uzun süreli herhangi bir teklifin önemli bileşenleridir. Ayrıntılara o kadar takılıp kalmayın ki, evergreen bir ürün sunmayı unutun!

Mevsimsellikten veya trendlerden bağımsız olarak her zaman kullanışlı olacak bir dijital ürün veya hizmet sunun.

Sürekli yeşil bir satış hunisi nasıl oluşturulur

İyi planlanmış bir müşteri yolculuğuyla desteklenmiyorsa, her daim geçerli bir teklifin anlamı nedir? Hedef kitlenizin hayal kırıklığı içinde terk edeceği bir tekliftir.

İşletmeniz için kalıcı bir huni oluşturmak için şu adımları izleyin.

  1. Daima geçerli teklifinize karar verin

Öncelikle potansiyel müşterilere ne sunduğunuza karar verin. Arama motoru optimizasyonu (SEO) hakkında çevrimiçi bir kurs mu yoksa işletmelerin daha fazla anlaşma yapmasına yardımcı olan bir satış aracı mı ? (SEO ve satış kapatma yakın zamanda ortadan kalkmayacak).

Tüketicilerin işletmenizin arzu edilen yaşam döngüsüyle ilgilenmesini sağlayacak şekilde ne satacağınıza karar verin.

  1. Hedef müşterilerinizi çekin

Sırada, müşterileri potansiyel müşteri mıknatısınıza çekmek için özel bir pazarlama planı oluşturmak var. Pazarlama materyallerinizi genel bir sürekli yeşil stratejiyle uyumlu hale getirin. Potansiyel müşterilere değerli, alakalı bilgiler vermeye odaklanın.

Müşterileri çekmek için iki seçeneğiniz var:

  1. Organik trafik – sürekli teklifinizle uyumlu bir anahtar kelime stratejisi oluşturun. Zamanla yükselebilmeli ve hedef anahtar kelimeleriniz için en üst sırayı koruyabilmelisiniz. Ayrıca sosyal medya kanallarından da potansiyel müşteri yaratabilirsiniz.
  2. Ücretli reklamcılık – Google Ads ve Meta reklamları gibi tıklama başına ödeme (TBM) reklamlarını kullanarak trafiği sürekli güncellenen içeriklerinize ve açılış sayfalarınıza yönlendirin.

Resim wordstream.com’dan alınmıştır

Ücretli reklamların her hit için sizden ücret aldığını unutmayın. Dönüşüm başına ortalama fiyat sektöre göre değişir ve bütçenize uymayabilir. Örneğin, eğitim ve öğretim için ortalama müşteri adayı maliyeti 2023’te  62,80 dolardı .

Öte yandan SEO, başlangıçta çoğunlukla zaman gerektiren bir yatırımdır ancak uzun vadede karşılığını vermeye devam edebilir.

  1. Katılım taktikleriyle potansiyel müşterileri toplayın

Potansiyel müşterilere, kayıt formlarını doldurmalarını isteyerek bir teklifte bulunun. Bir kullanıcının iletişim bilgilerini alın ve onlara e-kitaplar ve web seminerleri gibi her daim geçerli materyaller sunun.

  1. Her daim geçerli e-posta dizileri oluşturun

Artık bir potansiyel müşterinin iletişim bilgilerine sahip olduğunuza göre, onlara daha fazla bilgi verme zamanı. Onlara otomatik e-posta kampanyalarıyla kılavuzlar ve diğer içerik pazarlamaları gönderin. Tekrar ediyorum, buradaki anahtar sürdürülebilirliktir. Önümüzdeki yıllarda da geçerli olacak e-posta dizileri oluşturun (bazı küçük ayarlamalar gerekebilir). 

Uzun vadeli iş değeri oluşturmayı hedefliyor veya işletmenizi hemen satmaya hazırlanıyor olun , sürekli güncellenen tekliflerden yararlanmak hem kalıcı büyümeyi hem de anında pazarlanabilirliği destekleyen stratejik bir hamledir. 

  1. Anlarınızı seçin

Her zaman geçerli bir teklif mevcuttur. Ancak, müşteride aciliyet duygusu uyandırmak için satış hunisi sırasında yerlerinizi seçmeniz gerekir. Yıldırım fırsatları ve promosyonlar bunu yapmanın bir yoludur. Başka bir seçenek de çevrimiçi eğitim kursu veya atölye gibi  dijital bir ürün için sınırlı alanlar sunmaktır.

Potansiyel müşterileri harekete geçmeye teşvik eden bir huni son tarihleri ​​ortamı oluşturun.

Sürekli gelir elde etmek için 10 değişmez ipucu

Buraya gelip, sürekli geçerli teklifin ne olduğunu sordunuz. Bu soruyu yanıtladık ve sürdürülebilir bir satış hunisinin temel çerçevesini ortaya koyduk. 

Şimdi, sürekli gelir elde etmek için sürekli yeşil modelinizin çalışmasını sağlayacak bazı profesyonel ipuçlarına göz atalım.

  1. Hedef kitlenizi belirleyin

Çok basit olabilir, ancak bir kitle olmadan teklif veremezsiniz. Cevaplanması gereken soru, her daim yeşil kitle segmentleriniz kimlerdir? Sadece bu seferlik ortak bir sorunu çözmek isteyen kişiler mi olacak yoksa tekrarlayan bir ihtiyacı mı karşılayacaksınız?

Hedef kitleniz belirli bir yaş aralığında mı yoksa bir jenerasyon grubunun parçası mı? İdeal hedef kitleniz hakkında bu tür ayrıntıları bilmek, teklifinizin ne kadar kalıcı olabileceğini şekillendirir.

Örneğin, mezuniyetten sonra ilk işinizi edinme konusunda bir eğitim kursu her zaman birisi için alakalı olacaktır. Ancak, bir finansal planlama hizmeti hedef kitlenize daha uzun süre hitap edebilir.

  1. Baştan değerli bir şey sunun

Her daim yeşil bir huni harika bir teklifle başlar. Bilgilendirici içerik, hediye, kupon veya hatta ücretsiz ürün denemesi olabilir. Her yeni müşteri etkileşimini reddedemeyecekleri bir teklif sunarak doğru bir başlangıç ​​yapın: yalnızca bilgi maliyeti olan bir şey.

Elbette, herhangi bir şeyi teklif etmeyin. Ücretsiz bir e-kitap veya teknik doküman, müşteri için gerçek bir değer içermelidir. Aksi takdirde, hunide çok aşağılara inemezler. 

  1. Sürdürülebilir anahtar kelimeler kullanın

SEO en iyi uygulamalarını takip etmek kadar kalıcı bir şey yoktur. Google’ın algoritma tanrıları biraz gizemlidir. Ancak, kalıcı organik trafik oluşturduğunuzdan emin olmak için temelleri takip edebilirsiniz.

Ekran görüntüsü Google Analytics’ten alınmıştır

Her şey seçtiğiniz anahtar kelimelerle başlar. Unutmayın, stratejinizi geçici trendler ve güncel abartılar üzerine kurmayın. Giden satış ekipleri için bir telesekreter algılama hizmeti sunuyorsanız, “otomatik arama yazılımı” ve “giden satış araçları” gibi anahtar kelimeleri göz önünde bulundurun. Bu şekilde, potansiyel müşteriler hizmetinizi uzun süreli arama terimleriyle keşfedebilir.

  1. Yeni başlayanlar için yaz

İyi, her daim geçerli içerikler genellikle uzmanlar için değildir. Uzmanlar genellikle güncel ve karmaşık çözümler ararlar. Bu tür çözümler kısa sürede alakasız hale gelebilir. Acemiler ve bir konu hakkında bilgi edinenler için sorun noktalarını çözen konuları öne çıkarmayı seçin.

  1. Teknik jargonlardan kaçının

Teknik içerik ve sektör jargonundan kaçınmak, teklifinizin zamansız ve alakalı kalmasına yardımcı olur. Genel olarak, aşırı karmaşık içerikler hedef kitlenizin büyük bir kısmını kaçırabilir. Teknoloji dünyası da sürekli değişiyor. Sürekli yeşil huninizi teknik jargon anahtar kelimeleri etrafında oluşturursanız, kurs açılış sayfalarınızın modası geçmesi an meselesidir . 

  1. Belirli olun

Geniş konular, kalıcı içeriğinizi oluşturmak için harika bir başlangıç ​​noktasıdır. Ancak, teklifinizin kapsamını daraltmak, uzun ömürlülüğü artırmaya doğru uzun bir yol kat edebilir. Sürdürülebilir uzun kuyruklu anahtar kelimelerin SERP’lerde daha fazla kalıcılık gücü olacaktır.

Örneğin, metin yazarlığı konusunda çevrimiçi bir kurs sunuyorsanız, teklifinizi küçük işletmeler için bir açılış sayfası yazmayı öğrenmek üzerine kurun. Daha spesifiktir ancak öngörülebilir gelecekte de alakalı kalacak bir şeydir. 

  1. Büyük konuları sindirilebilir parçalara bölün

Müşteriler için çözdüğünüz sorun noktaları büyük bir konuyu kapsayabilir. Neden her zaman geçerli teklifinizi daha küçük parçalara bölmüyorsunuz? Bu şekilde potansiyel müşteriler her faydayı veya bilgi parçasını adım adım sindirebilir. 

Örneğin, bir finansal planlama kursu sunduğunuzu varsayalım. Finansal planlamayı, emeklilik için bütçeleme, yatırım yapma veya tasarruf etme gibi daha küçük ve sürekli geçerli tekliflere bölebilirsiniz. 

Resim support.thinkific.com’dan alınmıştır

Tekliflerinizi daha hafif parçalara bölmek için Thinkfic mini kurs şablonu gibi bir şey kullanabilirsiniz. Bu daha küçük konuların her biri çapraz bağlantılı olabilir ancak aynı zamanda aynı nihai hedefe de yol açabilir.

  1. İçeriği ve diğer materyalleri yeniden kullanın

Her daim yeşil içerik oluşturmanın güzelliği sadece uzun ömürlü olması değil, aynı zamanda onu diğer kampanyalar veya ilgili ürünler için yeniden kullanabilirsiniz. Bu size çok zaman kazandırır ve ilk çabalarınızdan oluşan mevcut sermayeye erişmenizi sağlar. 

İşte her dem yeşil malzemeleri nasıl yeniden değerlendirebileceğinize dair ipuçları:

  1. Yüksek performans gösteren huninizin içeriğini belirleyin
  2. Gerekirse eski içeriği güncelleyin ve yenileyin (istatistikler, örnekler)
  3. Mevcut sürekli geçerli tekliflerinizi şablon olarak kullanın
  4. Yeni ve yeniden kullanılan içerikleri birleştiren yeni bir sürekli güncellenen huni tasarlayın
  5. SEO için yeniden değerlendirme yapın ve optimize edin
  6. İlgili e-posta dizilerini ve damlama kampanyalarını yenileyin
  7. Yeni sürekli yeşil teklifi tanıtın
  8. Huninin her aşamasını otomatikleştirin ve birbirine bağlayın

Evergreen teklifin en büyük avantajlarından biri, onu çoğunlukla ayarlayıp unutabilmenizdir. Tabii ki, bu, süreçteki her adımı otomatikleştirmek için pazarlama araçlarını kullanırsanız geçerlidir. 

Kampanyaları haritalamak için otomatik e-posta pazarlama araçlarını kullanın. Her olası müşteriye doğru zamanda bir sonraki mesajın gönderilmesini sağlamak için tetikleyicileri ve zaman çizelgelerini kullanın. Her katılımdan sonra gönderilecek otomatik karşılama e-postalarıyla başlayın (ücretsiz hediyeler veya promosyon kodları göndermeyi unutmayın).

Her zaman olduğu gibi, abonelerin pazarlama mesajlarından çıkma seçeneğinin kolay olduğundan emin olun. 

  1. İzle, değerlendir ve ayarla

Tamam, sürekli teklifinizi başlatmanın zamanı geldi! Bunun istikrarlı, tutarlı bir potansiyel müşteri ve dönüşüm akışı oluşturmakla ilgili olduğunu unutmayın. Sürecinizin nasıl performans gösterdiğini izleyin ve bu süreçte ince ayarlar yapmaktan korkmayın.

Dönüşüm oranı optimizasyonu (CRO) ve açılış sayfası oluşturucu araçlarını kullanarak katılımlar ve satın alımlarla başarınızı artırabilirsiniz. Bir ısı haritası analiz aracı, kullanıcı deneyimini etkileyebilecek tasarım sorunlarını belirtir. 

Çoğu pazarlama otomasyon aracı ayrıca e-postaları ve diğer içerikleri kolayca A/B test etmenize olanak tanır. Yazı tipi, renk, düğme yerleşimi veya alternatif potansiyel müşteri mıknatısları gibi küçük değişiklikler yapın. Hedef kitleniz için en iyi işe yarayanı bulun.

Her daim yeşil kal

Kullanımı ücretsiz görsel Unsplash’tan alınmıştır

Sizin gibi işletmeler değişen pazarlarda istikrar arıyor. Sürekli geçerli bir teklif oluşturmak basitçe “ayarlayıp unutacağınız” bir şey değildir. Sonuçları analiz etmeli ve müşteri yolculuğunu optimize etmelisiniz. 

Ancak, teklifin kendisi uzun süreli bir çekiciliğe sahiptir. Sürekli yeşil satış huninizi kurup çalıştırdığınızda, tek yapmanız gereken onu takip etmektir. Bu kılavuzdaki ipuçlarını takip edin ve zamanla her ay, çeyrek ve yılda gelen istikrarlı bir gelir akışına sahip olacaksınız. 

Kaynak: www.thinkific.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!