Gelisiyorum.com | Blog

Film Endüstrisinde 5 Harika İş

24.11.2023
256
Film Endüstrisinde 5 Harika İş

İyi bir filmi seviyorsun. Büyüleyici bir televizyon draması. Derin bir belgesel. Reklamlar bile oturup dikkat etmenizi sağlar. Ve şimdi sinemaya olan tutkunuzu mesleğiniz haline getirmek istiyorsunuz.

Film endüstrisi (filmler, reklamlar, TV, mobil medya ve hatta kurumsal medya) sizin gibi yetenekli ve çalışkan insanlar için seçeneklerle doludur. Sizi ne bekleyebileceğimize dair bir fikir vermek için film endüstrisindeki en sevdiğimiz 5 işin bir listesini derledik.

Müdür

Yönetmen, bir senaryonun hayata geçirilmesinden nihai olarak sorumlu olan kişidir. Senaryoyu derinlemesine anlıyorlar (ve çoğu zaman yazıyorlar!) ve içgüdüsel olarak onu nasıl yorumlayacaklarını biliyorlar. Hem hikaye anlatıcıları hem de ekip liderleridirler ve her yapımın arkasındaki itici güçtürler.

Bir Yönetmenin görevi her yapımda farklıdır ancak genellikle aşağıdaki gibi şeyleri içerir:

  • Potansiyel yatırımcılara fikir sunmak
  • Oyuncular, ekip ve konum seçiminde yardım
  • Komut dosyası düzenleme
  • Filmin teknik yönlerini yönetmek için ekiple birlikte çalışmak
  • Performanslarını mükemmelleştirmek için oyuncularla çalışmak
  • Post prodüksiyonda editörlerle çalışmak

Bir Yönetmenin nihai prodüksiyona ilişkin vizyonunu hayata geçirmek için büyük bir yaratıcı vizyona, tutkuya ve özveriye sahip olması gerekir. Bir filmin sanatsal ve ticari başarısından veya başarısızlığından nihai olarak sorumludurlar.

Bu sana uygun mu?

Reklam

Görsel hikaye anlatımı konusunda sağlam bir anlayışa, harika iletişim becerilerine, liderlik becerilerine sahipseniz, aşırı baskı altında iyiyseniz ve tüm film yapım süreci hakkında kapsamlı bir anlayışa sahipseniz, bu güzel ama zorlu rol sizin için olabilir.

Kavramak

Basitçe ifade etmek gerekirse Grip, kamera ve ışık desteği sağlayan teknisyendir. Kameraları destekleyen tüm ekipmanların (bazıları tekerlekli arabalar, raylar, vinçler ve platformlar) inşa edilmesinden ve bakımından sorumlu olmanın yanı sıra, aydınlatma kurulumları oluşturmak için elektrik departmanıyla birlikte çalışmaktan da sorumludurlar.

Bir kavrama departmanı, ekibin geri kalanını denetleyen Key Grip tarafından yönetiliyor: Key Grip’in baş asistanı olarak görev yapan Best Boy, kamera ve ışık donanımı konusunda uzmanlaşmış Grip ve Dolly Grip, ekibin geri kalanını yönetiyor. kamera taşıyıcısıyla çalışma sorumluluğu.

Bu sana uygun mu?

Doğal bir problem çözücüsünüz ve baskı altında sakin kalıyorsunuz. Ağır ekipmanları taşıyabilecek ve taşıyabilecek kadar enerjik, fiziksel olarak formda ve güçlüsünüz ve çok fazla dayanıklılığa sahipsiniz. Kapsamlı teknik bilgiye sahipsiniz ve bir şeyleri tamir etmeyi ve inşa etmeyi seviyorsunuz. Sana benziyor mu? O halde mezun olduktan sonra bu kariyer yoluna devam etmeyi düşünebilirsiniz.

Konum Yöneticisi

Lokasyon Yöneticisi film, TV veya ticari yapımlar için lokasyonların bulunması, güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesinden sorumludur. Sorumlulukları, mükemmel yer(ler)i bulmak, fiyat pazarlığı yapmak, izinleri göndermek, sigorta yaptırmak ve yapım tamamlandıktan sonra mekânı orijinal durumuna geri döndürmek arasında değişir; özellikle çekim bir savaş sahnesi içeriyorsa bazen zor bir iş olabilir!

Bu sana uygun mu?

İşler son dakika olabileceğinden ve belirli saatlerde çalışmadığınızdan, gayrimenkul hakkında çok şey öğrenmeye hazır olduğunuzdan, olağanüstü insani becerilere sahip doğuştan bir müzakereci olduğunuzdan ve sağlam bir iş deneyimine sahip olduğunuzdan, kişisel bilgilerinizi çalışma programınıza uyarlamanın bir sakıncası yoksa, İş becerileriniz varsa, bu rol için çok uygun olabilirsiniz.

Kamera operatörü

Kameraman, Atıcı, Kamera Operatörü…. Onları nasıl adlandırırsanız adlandırın, ipucu ismindedir. Kamera Operatörü setteki aksiyonu çeken kişidir. Ayrıca ışıklandırma ve odaklamayla ilgili oluşabilecek sorunları tespit etmek için Görüntü Yönetmeni ile yakın işbirliği içinde çalışırlar.

Ayrıca bir çekim başladığında saç, kostüm, makyaj gibi herhangi bir şeyin düzeltilmesi gerekip gerekmediğini ilk sırada gören onlar ve zaman ve para harcanmadan önce diğer departmanlara haber vermek onların görevi.

Bu sana uygun mu?

Detaylara karşı keskin bir gözünüz var ve ekipmanınızı yakından tanıyorsunuz. İşi drama olmadan halledersiniz ve baskı altında iyi çalışırsınız. Bunun sen olduğunu mu düşünüyorsun? Mezun olduktan sonra Kamera Operatörü olmak için çok uygun olabilirsiniz.

Üretici

Yapımcı film yapımının ticari kısmından sorumludur. Bütçeden, zaman çizelgesinden ve – Direktör ile birlikte – bitmiş ürünün kalitesinden sorumlu olanlar onlardır.

Bir Yapımcının sorumlulukları listelenemeyecek kadar çoktur ancak bunlar şunları içerir:

  • Para toplamak için projeler bulma ve sunma
  • Personelin işe alınması ve denetlenmesi
  • Yazarların, yönetmenin, oyuncuların, yöneticilerin ve film ekibinin faaliyetlerini koordine etmek
  • Bütçeyi, programı ve pazarlamayı denetlemek

Bu sana uygun mu?

Olağanüstü iletişim, karar verme ve zaman yönetimi becerilerine sahipsiniz ve bir projeyi baştan sona denetlemeyi seviyorsunuz. Ayrıca gelişmiş yönetim ve bağış toplama becerilerine sahipsiniz ve anlayışlı bir anlaşma yapıcısınız. Bu sen misin? O halde derecenizi tamamladıktan sonra bu yolu izlemeyi düşünmelisiniz.

Dijital Film Önlisans Derecesi ile Film Sektöründe Kariyere Hazırlanın

Hızlı tempolu film endüstrisinde bir kariyere uygun olduğunuzu düşünüyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Akredite Dijital Film programlarımızdan birini düşünün . 16 ay gibi kısa bir sürede, bu heyecan verici ama rekabetçi sektöre başlamak için gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış olacaksınız.

Kaynak: SAE Institute

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!