Gelisiyorum.com | Blog

FL Studio 2024 Güncellemesinde Yeni Neler Var?

10.07.2024
170
FL Studio 2024 Güncellemesinde Yeni Neler Var?

FL Studio 2024, FL Cloud’a eklentilerle beraber yeni AI özellikleri, efektler ve iş akışı iyileştirmeleri ile güncellendi. Image-Line , müzik yapımcılarına yaratıcı akışta kalmak için ihtiyaç duydukları her şeyi sağlamayı amaçlayan güçlü yeni özellikler sunan büyük bir güncelleme olduğunu söyledikleri FL Studio 2024’ü piyasaya sürdü . Kullanıcıların güncel kalmasını kolaylaştırmak için, tüm FL Studio güncellemelerinin artık FL Studio 2024’ten başlayarak yayınlandıkları yılın adını taşıyacağını söylüyorlar.

Yeni sürüm, FL Cloud’u eklentilerle genişletiyor ve Native Instruments, UVI ve Baby Audio gibi markalardan 69 enstrüman ve efekt ile başlatılıyor ve bunların hepsi tek bir uygulama üzerinden yönetilebilir ve kurulabilir. Ayrıca, FL Studio’ya güçlü, yapay zeka destekli bir müzik kompozisyon aracı ve talep gören efektler getiriyor, tüm yapımcılar için yaratıcılığı ve iş akışını geliştirmek ve tamamen yeni başlayanların en iyi müziklerini yaratmaya başlamalarını her zamankinden daha kolay hale getirmek için son yenilikçi özellikler ve hizmetler üzerine inşa ediliyor.

“Daha önce hiç olmadığı kadar çok insanın sesle deney yaptığını ve müzik yapmaya başladığını görmek inanılmaz derecede heyecan verici. FL Studio 2024’ün piyasaya sürülmesiyle, tüm müzik yapımcılarına deneyimlerinin her aşamasında yaratıcı olmak için ihtiyaç duydukları her şeyi sağlama misyonumuzu geliştirmeye devam ediyoruz,” diyor Image-Line CEO’su Constantin Koehncke. “Bugün, tutkulu ekibimizle birçok heyecan verici yeni eklemeyle bir başka önemli güncellemeyi daha teslim ettikleri için gurur duyuyorum ve eklentileri FL Cloud’a tanıtma gibi önemli bir dönüm noktasına ulaşmamıza yardımcı olan ortaklarımıza teşekkür ediyorum.”

FL Cloud’da büyük güncelleme

FL Studio için hepsi bir arada prodüksiyon araç takımı olan FL Cloud, sesler, mastering ve müzik dağıtımının yanı sıra eklentilerin de eklenmesiyle büyük bir güncelleme aldı. FL Cloud, lansmanda Native Instruments, UVI, Minimal Audio, Baby Audio, MeldaProduction, WA Production ve UnitedPlugins’ten 69 enstrüman ve efekt sunuyor. İlk kez, bunların çoğu tek bir yerde saniyeler içinde kurulabiliyor, yetkilendirilebiliyor ve güncellenebiliyor. Kurulan eklentilerin çoğu ayrıca Eklenti Seçici penceresinde FL Studio eklentilerinin hemen yanında görünüyor. FL Cloud Eklentileri, FL Studio kullanıcıları için yaratıcı ve miksleme seçeneklerini büyük ölçüde genişletirken, birden fazla eklenti yöneticisi ve parolasıyla güncel kalmanın stresini ve zorluğunu ortadan kaldırıyor. Ekim 2023’teki lansmanından bu yana FL Cloud Sounds kütüphanesi iki katına çıktı ve Hit-Boy ve Murda Beatz gibi platin plak satan sanatçıların ve MSXII ve Sample Tools by Cr2 gibi beğenilen plak şirketlerinin özel içerikleriyle zenginleşti ve her gün daha fazlası ekleniyor.

FL Cloud Mastering, bas ve orta EQ için basit kontroller, parlaklık, sıcaklık ve çok bantlı sıkıştırma, düşük ve yüksek frekanslı uyarıcılar ve stereo genişletme aracı için isteğe bağlı anahtarlar ile bir dizi kişiselleştirme aracı sunmak üzere geliştirildi. Yapay zeka tarafından desteklenen bu yeni özellikler, her seviyedeki kullanıcının seslerini özelleştirmesine olanak tanır ve hangi seçeneği seçerlerse seçsinler master’larının yayınlanmaya hazır kalacağını bilmenin verdiği güvenle çalışır.

Reklam

FL Cloud artık üç kademede mevcuttur – Plus, Pro ve Free – her kademe eklentilerin eklenmesinden faydalanır. Mevcut tüm FL Cloud aboneleri artık hiçbir ek ücret ödemeden otomatik olarak FL Cloud Plus’a yükseltilir. FL Cloud Plus aboneleri 18 eklenti, yüz binlerce ses içeren bir kütüphane, 14 tür ön ayarı ve özelleştirme kontrolleriyle mastering ve ayrıca DistroKid ortaklığıyla tüm büyük yayın platformlarına dağıtım elde eder. Pro aboneleri 51 eklentiyle Plus’ın tüm avantajlarından yararlanır ve toplamda 69 eklentiye ulaşır. Tüm FL Studio sahipleri ve FL Studio Deneme kullanıcıları için mevcut olan FL Cloud Free kullanıcıları 10 eklenti, 15.000 ses içeren düzenlenmiş bir kütüphane ve varsayılan ön ayarlı yapay zeka destekli mastering elde eder.

12 aylık FL Cloud Pro için 99,99$’lık bir tanıtım teklifi var ve mevcut tüm aylık ve yıllık FL Cloud aboneleri ek ücret ödemeden FL Cloud Plus’a yükseltildi. Ayrıca, yıllık aboneler için yeni bir ödül programı var ve FL Cloud Pro kullanıcılarına 100€ ve FL Cloud Plus kullanıcılarına 50€’luk yıllık ödül kuponu sağlıyor. Ödül kuponu UVI, MeldaProduction, WA Production ve UnitedPlugins mağazalarında efektler, enstrümanlar, ön ayarlar ve daha fazlası için kullanılabilir.

FL Studio’nun Güçlü Yeni Araçları

FL Studio 2024, dönüştürücü yeni Chord Progression Tool’u tanıtıyor. Yapay zeka ile güçlendirilen ve hem yeni başlayanlar hem de eğitimli müzisyenler için mükemmel olan bu ilham verici araç, herhangi bir DAW’da bulunan en güçlü ve çok yönlü müzik kompozisyon aracını sunuyor. Kullanımı kolay kontrollerle, bu akıllı özellik, tür ve ruh hali istemleriyle tamamen yeni ilerlemeler oluşturmaktan tek, basit bir riff veya bas çizgisine dayalı olarak eksiksiz destek eşlikleri önermeye kadar çeşitli şekillerde çalışabilir. Varyasyonlar için ek kontroller, ilerlemelerin karmaşıklık seviyesini ayarlama ve daha fazlasıyla Chord Progression Tool, her FL Studio kullanıcısının artık ilham verici akor ilerlemeleri oluşturabilmesini sağlar.

FL Studio 2024 ayrıca Not Tekrarı’nı da sunar. Hem Piano Roll hem de Channel Rack adım sıralayıcısında bulunan bu özellik, kullanıcıların MIDI notalarını çizmeye gerek kalmadan hızlı perküsyon rulolarını, kekemelikleri ve daha fazlasını anında tetiklemelerine olanak tanır, zamandan tasarruf sağlar ve çok daha fazla çok yönlülük sağlar. FL Studio 2024 All Plugins Edition sahipleri yepyeni bir synth, Kepler Exo alır. 1980’lerden iki klasik analog synth’ten ilham alan bu synth, sert senkronizasyonlu ikinci bir DCO osilatörü, osilatör FM, özel Filter FM, ek bir LFO, 16 yuvalı modülasyon matrisi ve beş yerleşik efekt gibi bir dizi geleceğe yönelik geliştirme ekler. Ayrıca ikonik bir vintage chorus efektine sahiptir.

FL Studio 2024 güncellemesi ayrıca iki yeni efekt eklentisi getiriyor. Low Lifter (Signature Bundle ve All Plugins Edition), sinyali analiz eder ve alt ve alt bas frekanslarından özel armonikler oluşturarak bunların telefonlarda, dizüstü bilgisayarlarda, tabletlerde, kulaklıklarda ve bu düşük frekansları fiziksel olarak üretemeyen diğer yaygın oynatma sistemlerinde bile algılanmasını sağlar. Spreader (Producer Edition ve üzeri), basit ama güçlü bir stereo genişletme aracıdır. Çok talep gören bu cihaz, mono uyumluluğu garanti ederken güçlü stereo genişletmeye izin verir ve istenmeyen fazlama ve bas iptali olmadan bas kanallarından ana kanallara kadar çok çeşitli sinyaller için uygun hale getirir.

Diğer iyileştirmeler arasında CLAP (CLever Audio Plug-in) formatı desteği ve Edison için yeni AI destekli araçlar yer alıyor. Edison’un Declipper aracı iki yeni mod içeriyor: Ses (vokaller için) ve Genel (müzik için). Edison kullanıcıları artık AI destekli Kök Ayırma özelliğinin özel bir sürümünü kullanarak bir parçadan gürültüyü veya vokalleri kaldırabilir. Ayrıca, Make Unique iş akışı, çok talep gören bazı klavye ve fare kısayollarıyla büyük ölçüde geliştirildi. FL Studio 2024, Image-Line’ın Ömür Boyu Ücretsiz Güncellemeler politikasının bir parçası olarak mevcut FL Studio müşterileri için bugün itibarıyla ücretsiz bir güncelleme olarak kullanılabilir.

Kaynak: Image-Line 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!