Gelisiyorum.com | Blog

Freelance Çalışanların Sık Düştüğü 4 Hata

02.12.2023
159
Freelance Çalışanların Sık Düştüğü 4 Hata

Freelance hizmet vermek, özellikle de son birkaç yılın en popüler çalışma yöntemlerinden biri haline geldi. Hepimiz artık freelance ve freelancer kavramlarını yakından biliyoruz hatta birçok alanda freelance hizmet veriyor ya da alıyoruz.

Freelance olarak hizmet vermenin de almanın da kişilere farklı faydaları vardır ama bu yazımızda bu faydalar üzerinde durmayacağız. Konumuz freelancer’ların sık düştüğü hatalar…Yani freelance hizmet veren bir bireyin işini devam ettirmek ya da işini büyütmek için çaba harcadığı sırada sık düştüğü hataları burada sizlere sunuyoruz.

İşte freelancer’ların sık düştüğü hatalar:

1- Doğru İletişim Kuramamak

Freelancer’ların en sık düştüğü hataların başında iletişimsizlik gelmektedir. Buradaki iletişimsizliği işin doğru anlaşılıp anlaşılmaması olarak algılamayın. Bu başlıkta bahsettiğimiz iletişimsizlik, iş veren kişinin ya da kurumun freelancer’a istediği zaman ulaşamaması…

Şöyle düşünelim: Bir freelancer’la anlaşma yaptınız ve freelancer işi hazırlayıp size gönderdi. Siz de bu işe revize vermek istiyorsunuz. Kendi mesai saatlerinizde freelancer’a ulaşamazsanız, bu bir sorun haline gelecektir. Bunu ortadan kaldırmak için freelance hizmet veren bireylerin iş aldığı kurumun veya kişinin mesai saatlerini gözeterek işlerini devam ettirmesi ve gerekli durumlarda hızlı bir şekilde aksiyon alması gerekmektedir.

2- Yapabileceğinden Fazla İş Almak

Freelancer’ların sık düştüğü bir diğer hata da çok iş almaktır. Freelance dünyasında çok iş, çok kazanç demek olsa da zamanında teslim edilmeyecek işleri almak, freelancer’a büyük zararlar verecektir. Bunu ortadan kaldırmak için her işin teslim tarihine uygun bir şekilde çalışılmalı ve üstesinden gelinebilecek işten daha fazlası reddedilmelidir.

Reklam

Biliyoruz ki bir freelancer için iş reddetmek olası yeni iş fırsatlarını tepmek olacaktır ama alınan işi zamanında teslim edememek ya da hiç teslim etmemek bu freelancer’ın iş hayatına daha olumsuz yansıyacaktır.

3- Planlı İş Takibi Yapamamak

Freelancer olarak hizmet veren bireylerin sık düştüğü bir hata da iş takibi yapmamaktır. İş takibi yapmamaya çok iş almak sebep olabilir ama bunun dışında teslim tarihini umursamamak ya da verilen işi öteleyip daha yakın zamanda ödemesi gelecek işlere odaklanmak, iş takibinin yapılmamasına sebebiyet verebilir.

Bunu ortadan kaldırmak için düzenli bir çalışma planı yaparak iş takibini sorunsuz bir hale getirmek, freelancer’lar için aslında çok kolay… İş takibini gerçekleştirmek için pek çok farklı iş takip aracı var. Bu konuyla alakalı detaylara Hayatınızı Kolaylaştıracak İş Takip Uygulamaları yazımızdan ulaşabilirsiniz.

4- Uzmanı Olmadığı Alanda İş Almak

Geldik yazımızın son başlığına: Freelancer’lar sık olarak uzmanı olmadıkları işleri alma hatasına düşerler. Bir SEM uzmanı, bazen SEO hakkında bilgi sahibi olduğu için o alanda işler alır ya da bir SEO uzmanı, metin hazırlamayla içli dışlı olduğu için yazı işleri alır ama neticesinde bu işler, uzmanı olunmayan kişiler tarafından hazırlandığı için hüsranla sonuçlanabilir.

Bir freelancer para kazanmak için bu yolu tercih edebilir ama eninde sonunda bunun zararını görecektir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için freelance hizmet veren bir kişinin uzmanı olduğu işler alarak sektörde bilinirlik sağlaması, hem işin devamlılığı hem de kalite için son derece önemlidir.

Kaynak: www.workinton.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!