Gelisiyorum.com | Blog

Garanti Barter / Değişim Merkezi “Istanbul” Ofisi

28.05.2023
134
Garanti Barter / Değişim Merkezi “Istanbul” Ofisi

Garanti Barter Genel Müdürlük ofisi İstanbul Tekstilkent’te 850 m² alan içerisinde yer almaktadır. Dairesel plandaki ofis kulesinde yer alan ofisin 75 kişilik bir kadrosu bulunmaktadır. Ofisin genel tasarım kriteri açık ofis alanı yaratmaktır. Ancak yönetici odaları ve bazı bireysel bölümler kapalı alanlara planlanmıştır.

Alanında lider firmalardan birine ait olan ofisin iç mekanı, şeffaflık ve rahatlık hissini yaşatacak şekilde tasarlanmıştır. Bu noktadan hareketle giriş holü ve toplantı salonu ön plana çıkarılmıştır. Aynalı asma tavan, daha geniş alanı hissetmek için görsel yüksekliği artırmak için toplantı odasında kullanılır. Ayrıca aynı odada farklı kullanımlara sahip olması nedeniyle otomasyon kontrollü perde sistemi toplantı alanı ve oturma platformu olarak ikiye ayrılmıştır. Yönetici odalarının iç tasarımı, sahiplerinin kişisel tercihlerine göre farklı tarzlarda yaratılmıştır.

Böylece yönetici odalarından ikisi modern tarzda tasarlanan diğer tüm mekanlar yerine yarı klasik ve klasik tarzda tasarlanmıştır. Sirkülasyon ve koridor, akustik tavan ve farklı zemin kaplamaları ile tanımlanan iç dairesel bölgede planlanmıştır. Bu alan, kafeterya alanı ile birlikte ofisin merkezine doğru genişler. Kafeterya, ziyaretçiler ve personeller ile salon ve küçük toplantılar için kullanılmaktadır. Buna göre bu alan ofis çalışanlarının iç iletişimini arttırmada büyük katkı sağlamaktadır. Genel anlamda tasarlanan bu ofis mekanının kendi firma kimliği, iş alanı ve kullanıcı profili ile eşleştirilmesi ve bütünleştirilmesi temel bir tasarım problemi olarak belirlenmiş ve bu sayede mekana aidiyet duygusu kazandırılması amaçlanmaktadır.

Kaynak: officesnapshots.com

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!