Gelisiyorum.com | Blog

Gelecekten Korkmayın; Onu Yakalayın!

30.03.2023
355
Gelecekten Korkmayın; Onu Yakalayın!

Yeni teknolojilerden ama özellikle de iletişim ve sosyal medyadan feci korku duyuluyor. Teknolojiden bugünlerde, taksiler ve oteller gibi geleneksel pazarlarda bozuculuk yapmakta faydalanılıyor. Yeni uygulamalar, yazılımlar, büyük veriler, derin veri kazışlarıyla dolu müthiş bir iş jargonu fırtınası yaşanıyor.

Ancak bu değişim gözünüzü korkutmasın. Değişim aslında akıllı yöneticinin en yakın dostudur.

Sakın tüm bu karman çorman iş jargonu aklınızı başınızdan almasın. Zaten “yeni paradigma,” “kutunun dışında düşünmek” değil mi? Ama hangi kutu? Ayakkabı kutusu mu; kum kabı mı; yoksa oyun kutusu mu?

Asla bu “yeni”nin gözünüzü iş hayatında başarınızı sürdürmeniz için gerekli elzem faktörlerden ayırmasına izin vermeyin. İş hayatının değişmez gerçeklerini kesinlikle unutmayın.

Bugünün yöneticileri için asıl sorun iş hayatının “temellerinin” aylık ve haftalık yayınlarla iddia edilen teoriler ve yeni dijital fikirler kadar değerli ve cazip bulunmamasıdır. İşin kurallarını asla unutmayın.

Aşağıdakilere odaklanırsanız hem geleceğinize hem de kendi kaderinize sahip çıkmış olursunuz:

Reklam
  1. PAZARLAMA
    Kâr bırakan müşterileri tanımlama, cezbetme, edinme ve elde tutma.
  2. İNOVASYON
    Daima her şeyi yapmanın yeni yollarını icat edin. Farklılaşın. Farklılık noktaları yaratın.
  3. KÜLTÜR
    İnsanlara cazip gelen bir kültür oluşturun ve onu sürdürün. İyi veya kötü bir kültür değil cazip yani çekici bir kültür.
  4. LİDERLİK
    Kurumun her köşe bucağında ve her seviyesinde akıllı liderlik.
  5. MERAK
    Müşteriler. Müşteriler. Ofisten dışarı çıkın, insanların içine karışın, pazaryeriyle haşır neşir olun. Soru sorun ve dinleyin. Müşterilerin neleri istediklerini, nelere ihtiyaç duyduklarını, neler düşündüklerini ve nelerden hoşlanmadıklarını takıntı haline getirin.
  6. FARKINDALIK
    Olumlu yönde bir marka farkındalığı yaratın.
  7. FİYATLAMA
    Fiyat değer demektir yoksa artı maliyet veya herhangi bir pazar kuralı değildir. Yüzde birlik bir artış net faaliyet kârına yüzde 10 katkıda bulunur.
  8. DEĞER
    Müşteriler teknoloji, ürün, özellik, çıkar veya patent peşinde koşmazlar. Müşteriler ürünün kendilerine kazandıracak parasal değerini satın alırlar. Müşteriler matkap satın almazlar. Onlar hiç uğraşmadan kullanabilecekleri değeri satın alırlar. Daha çabuk monte edilebilen, daha az vida deliği olan ve kurulması çok fazla emek gerektirmeyen ürünleri alırlar.
  9. GELİR GETİRİCİLER
    Satış, satış, satış için Yağmur Yağdırıcıları işe alın. Şirket sahipleri, liderleri, girişimciler, yatırımcılar bugün hem iyi hem de kötü yönden kaotik derecede değişen ve geleceği belirsiz bir dünya ile yüzleşiyorlar. Ancak birileri ateşi icat ettiğinden bu yana değişim zaten hayatımızın bir parçası oldu. İnsanı serseme çeviren teknolojiler, para bulma peşinde koşan hükümetler, ateşli silahlara kolaylıkla erişebilen kaçık manyaklar, yapay zeka belirsizliği ve daha milyonlarca ve milyonlarca yeni müşterinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Her geçen gün milyonlarca daha yeni müşteri satın almaya muktedir, istekli ve süper hazır olacak.

Şimdi gidip o müşterileri kazanma zamanı.

Kaynak: fastcompany.com.tr

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!