Gelisiyorum.com | Blog

Halide 2.17.0 Güncellemesi İle iPhone 16 Kamera Denetimi Tuşu Desteği Kazandı

03.10.2024
13
Halide 2.17.0 Güncellemesi İle iPhone 16 Kamera Denetimi Tuşu Desteği Kazandı
Halide 2.17.0

iOS platformu için popüler bir kamera uygulaması olan Halide, 2.17.0 sürümü ile yeni iPhone 16 modellerinde bulunan Kamera Denetimi tuşu için yeni özelliklerle güncellendi. Halide, uygulamayı Kamera Denetimi ile açmayı zaten destekliyordu ancak artık kullanıcılar ayarlamalar da yapabilecek.

Halide 2.17.0 Yenilikleri

Halide kullanıcıları, Kamera Denetimi tuşunun dokunmatik ve kaydırma tabanlı hareket desteğini kullanarak odak ve pozlamayı ayarlayabilecek ve ayarlarını yerinde kilitleyebilecek. Özel “Kilitli” ayarı, Kamera Denetimi tuşunda yanlışlıkla kaydırmalardan hiçbir ayarın bozulmamasını sağlayacak.

Pozlama ayarı, kullanıcıların Apple’ın Kamera uygulamasıyla mümkün olanın ötesinde (-/+ 6 EV’ye karşı 2) bir pozlama sapması ayarlamasına olanak tanırken Odak, Kamera Denetimi tuşunu kullanarak bir nesneye veya sahneye manuel olarak odaklanmaya izin veriyor. Halide, Odak’ın iPhone ile sorunsuz bir manuel odaklama deneyimi sağladığını söylüyor.

Ek olarak, fotoğraf çekmenin daha hızlı bir yolu da sağlanıyor. Halide, Kamera Denetimi tuşuna basıldığında fotoğrafı çekerken, Apple’ın Kamera uygulaması tuş bırakıldığında fotoğrafı çekiyor.

Halide, hızlı çekim özelliğinin uygulamadaki 48 megapiksel ProRAW Zero Shutter Lag özelliğiyle ve Halide’nin yapay zeka olmadan ve minimum işlemeyle 12 megapiksel görüntüler çekmek için eklediği bir seçenek olan Process Zero ile iyi çalıştığını söylüyor.

Halide uygulamasının en son sürümü App Store üzerinden indirilebilir. Uygulamanın ücretli olduğunu da hatırlatalım. Bu arada Halide ekibinin profesyonel video uygulaması olan Kino‘ya da bir göz atmanızı öneririz.

Reklam

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!