Gelisiyorum.com | Blog

Halo Serisi Unreal Engine 5 ile Geri Dönecek!

08.10.2024
7
Halo Serisi Unreal Engine 5 ile Geri Dönecek!

Uzun zamandır pek sesi soluğu Halo serisi Unreal Engine 5 ile geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. Yakın bir zaman önce gerçekleşen Halo 2024 Dünya Şampiyonası etkinliğinde, heyecan verici yeni gelişmeler yaşandı.


İlginizi Çekebilir: Game Pass Ekim 2024 Oyunları Duyuruldu


Halo serisinin satışa sunulmuş olan güncel oyunu, 2021 yılındaki Halo Infinite. Hatırlayacağınız üzere bir süre önce Microsoft tarafından yapılan duyuru ile 343 Industries stüdyosunun sadece denetçi konumunda bulunacağı ve serinin gelecekteki oyunlarının da farklı stüdyolardan geleceği yönünde bir açıklamada bulunulmuştu.

Halo Serisi Unreal Engine 5 ile Yeni Bir Sayfa Açıyor

Yakın bir zaman önce gerçekleşen Halo 2024 Dünya Şampiyonası etkinliğinde, sahneye çıkan 343 Industries tarafından sürpriz bir duyuruya imza atıldı. Geliştirici tarafından verilen bilgilere göre, öncelikli olarak 343 Industries adı geride bırakılıyor. Öyle ki, artık geliştiriciyi Halo Studios olarak anmaya başlayacağız. Yani eskiden yapılan açıklamanın aksine bu ekip, yeni Halo oyunları geliştirmeye odaklanacak. Bununla birlikte, yeni Halo oyunları da geliştirilme aşamasındaymış. Stüdyonun başındaki isim olan Pierre Hintze, konuyla ilgili olarak “Halo serisinin yeni bir bölümünü başlatıyoruz.” diyor.

Bir diğer önemli açıklama ise, Slipspace Engine geride bırakılıyor ve Unreal Engine 5 ile yola devam edilecek. Ekibin motorun çalışma şeklini anlamak ve üzerinde bir şeyler denemek için, sanat yönetmeni Chris Matthews liderliğinde Foundry isimli bir proje üzerinde çalıştığı aktarıldı. Oyundan ziyade bir teknoloji demosu olup, stüdyo tarafından yeni bir başlangıç olarak nitelendirilir iken, ısınma turu bu şekilde atılmış oluyor.

Reklam

Son olarak, yeni Halo Studios kadrosu operasyonlar yöneticisi Elizabeth Van Wyck, yürütücü yapımcı Casey Wu, tasarım yönetmeni Max Szlagor gibi deneyimli isimlerden oluşuyor. Van Wyck, eskiden ekibin hem oyun hem de teknoloji geliştirmekle uğraştığını söyledi. Şimdi ise Unreal Engine 5 motorunun kullanılmasıyla, bütün enerjinin oyunun geliştirilmesinde kullanılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!