Gelisiyorum.com | Blog

Halo Serisi Unreal Engine 5’e Geçiyor

08.10.2024
8
Halo Serisi Unreal Engine 5’e Geçiyor

Halo’nun 2024 Dünya Şampiyonası sırasında sürpriz bir duyuru ile geliştirici 343 Industries ekran karşısına çıktı ve beklenmedik duyurular paylaştı. Xbox’ın imza markalarından birisi olan Halo serisi, uzun süredir hayatımızda ve son oyunu çıktığından bu yana 3 yıldır derin bir sessizlikteydi. Bu sessizlik nihayet yakın zamanda bozuldu ve serinin geleceği hakkında yeni bilgiler paylaşıldı. Bunlar arasında Halo serisinin artık Unreal Engine 5 ile devam edeceği ve geliştiricilerin prototip bir teknoloji demosu dahi hazırladığı bulunuyor.

Halo Unreal Engine 5’e geçiyor ve 343 Industries artık “Halo Studios”

Görünen o ki Xbox, imzası haline gelen Halo markasına önümüzdeki dönemde daha fazla özen gösterecek. Eski ismiyle 343 Industries, şimdi Halo Studios olarak değişecek ve isminden de anlaşılabileceği gibi stüdyonun odağı yeni Halo oyunları geliştirmek olacak. Aynı zamanda şu anda resmen duyurulmuş olmasalar da birden fazla Halo oyununun geliştirildiği bildiriliyor.

Stüdyo “hem bir oyun stüdyosu, hem de teknoloji şirketi” olmaktansa eski Slipspace Engine’i geride bırakarak Unreal Engine 5’e yöneliyor. Motorun çalışma şeklini anlamak ve ekip olarak üzerinde bir şeyler denemek için “Foundry” isminde bir proje geliştirilmiş. Bir oyun olmayan, daha ziyade teknoloji demosu diyebileceğimiz bu projede ekip Unreal Engine ile bir ısınma turu atmış. Yaşanan bu gelişmelerin stüdyo için “yeni bir başlangıç” olduğu vurgulanıyor.

Epic Games’in oyun motoru Unreal Engine 5’in popülerliği son yıllarda giderek artıyor. Daha önce Electronic Arts, WRC gibi popüler serilerini yeni motora taşımıştı. Aynı zamanda VALORANT’ın da UE5 sürümüne geçeceği bildirilmişti.

Kaynak

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!